R7 370 ekran kartına overclock yapıldığında sistem yeşil ekran veriyor

775 pin

Kilopat
Daha fazla  
ASUS R7 370 STRIX ekran kartım.
Arkadaşlar oyunda OC'suz hiçbir sorunu yok ancak bir kez denemek istedim clock Speed'i 1050'den 1175'e Memory'i de 1400'den 1820'ye çektim.(Program: MSI Afterburner)
Yeşil ekran çıkıyor ama resetle düzeliyor, bilen varsa yorumlayabilir mi?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, hata veriyorsa ayarları geri alın. Başka yolu yok.

ASUS R7 370 STRIX ekran kartım.
Arkadaşlar oyunda OC'suz hiçbir sorunu yok ancak bir kez denemek istedim clock Speed'i 1050'den 1175'e Memory'i de 1400'den 1820'ye çektim.(Program: MSI Afterburner)
Yeşil ekran çıkıyor ama resetle düzeliyor, bilen varsa yorumlayabilir mi?
Teşekkürler.

Clock Speed'i ve Memory'i yavaş yavaş artırın ve FurMark ile deneyin Power limiti de sona alın ve yavaş yavaş arttırmaya başlayın mavi ekran almadığınız sürece artırın oyun testi falan yapın eğer mavi ekran almazsanız veya bilgisayar donmaz ise daha yükseltmeyin.
(Bir anda artırır iseniz mavi ekran verecektir clock Speed'i yirmişer şekilde Memory'i ise 30 ar şekilde artırabilirsin.

Bellek frakansını fazla arttırmışsın, belleklere voltaj yetmemiştir. Bellek frekansını yavaş yavaş arttırın. Ve yeşil ekran gördüğünüz değerlerden daha yüksek değerlere voltajsız çıkmayın. Voltaj vermek çok zordur. İşlemcide olsa voltajı verip stabiliteyi arttırırsınız ama belleklerde öyle olmuyor maalesef düzgün ve doğru voltaj vermezseniz oyunlarda çökme olur. Çekirdeğe verdiğiniz frekansı 50 MHz belleğide stok halden 50-100 arttırarak devam edin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı