R7 3700X sisteme sıvı soğutma gerekli mi?

Eğer ki ileride RAM eklemese yapmayacaksanız 8x4 alın. Performansa etkisi büyük...

Evet PSU o.
Diğerlerine baktığımda Wi-Fi göremediğim için bu anakartı eklemiştim, var ise MSI öneriniz değiştirebilirim. (RGB olursa çok iyi olur. :D)
Toplamayı düşündüğünüz sistem high-end bir sistem fakat soğutucu tercihinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Corsair ya da NZXT daha yerinde seçim olacaktır

Nzxt Kraken X62 ile değiştirdim.
Soğutucu Kraken X62 düşünün.
Kasam ile uyumlu değil mi? Üst kısmına takacağım da.

Hatta ekliyorum listeye. Söylediğiniz PSU bu değil mi?
Diğerlerine baktığımda Wi-Fi göremediğim için bu anakartı eklemiştim, var ise MSI öneriniz değiştirebilirim. (RGB olursa çok iyi olur. :D)

Evet uyumlu

Kasanız ile uyumlu, üst kısma takabilirsiniz. RAM'e de ileride ekleme yapmayacaksanız 8x4 almanızı tavsiye ederim.
Ana kartınız iyi.

Kasanız ile uyumlu, üst kısma takabilirsiniz. RAM'e de ileride ekleme yapmayacaksanız 8x4 almanızı tavsiye ederim.
Ana kartınız iyi.
Söylediğim gibi ben yeterli olacağını düşünüyorum ama oldu ki yetmedi değiştirebilirim anakartı ilerleyen sürede problem olmayacaktır benim için. Eskisini satıp yenisi alırım.

Sistemin son hali bu şekilde herhangi bir yanlışlık veya eksiklik yok değil mi arkadaşlar? @Mithat Berhan @Gogo @denizsevim

•AMD Ryzen 7 3700X

MSI GeForce RTX 2080 SUPER GAMING X TRIO

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI 4400MHz

SAMSUNG 1TB 970 EVO Plus

COOLER MASTER MasterCase H500M

•Nzxt Kraken X62

Corsair RM750X 750W

CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance RGB PRO Siyah 3600MHz

SEAGATE 2TB Barracuda 256MB 7200rpm

Söylediğim gibi ben yeterli olacağını düşünüyorum ama oldu ki yetmedi değiştirebilirim anakartı ilerleyen sürede problem olmayacaktır benim için. Eskisini satıp yenisi alırım.

Sistemin son hali bu şekilde herhangi bir yanlışlık veya eksiklik yok değil mi arkadaşlar? @Mithat Berhan @Gogo @denizsevim

•AMD Ryzen 7 3700X

MSI GeForce RTX 2080 SUPER GAMING X TRIO

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI 4400MHz

SAMSUNG 1TB 970 EVO Plus

COOLER MASTER MasterCase H500M

•Nzxt Kraken X62

Corsair RM750X 750W

CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance RGB PRO Siyah 3600MHz

SEAGATE 2TB Barracuda 256MB 7200rpm
On numara,beş yıldız, süper sistem. Hayırlı olsun.

Teşekkürler, daha iyileri sizin olsun diyeceğim ama, sizde de çok muhteşem bir sistem var. :)

Son bir şey soracağım, ben RAM'leri 2x8 3600Mhz olarak mı alayım, yoksa 2x16 3600Mhz olarak mı
Maalesef muhteşem değil, bugün Intel işlemcilerde donanımsal güvenlik açığı tespit edildi; 10. nesil çıkınca, 10. nesle hızlı bir şekilde geçmeyi düşünüyorum.

Maalesef muhteşem değil, bugün Intel işlemcilerde donanımsal güvenlik açığı tespit edildi; 10. nesil çıkınca, 10. nesle hızlı bir şekilde geçmeyi düşünüyorum.
Son bir şey soracağım, ben RAM'leri 2x8 3600Mhz olarak mı alayım, yoksa 2x16 3200Mhz olarak mı? Baktığımda 2x16 3600Mhz göremedim de.

Tavsiyem 4 tane 3200'dür. Quad channel, Dual channel'dan %40 daha performanslıdır.
4x8 3200Mhz alayım yani, doğru mu anladım?
Tavsiyem 4 tane 3200'dür. Quad channel, Dual channel'dan %40 daha performanslıdır.
Bu RAM'in aynısından 2 tane alsam dediğiniz gibi Quad channel olur mu? Çünkü bulamadım 4x8.
Ekran Alıntısı.JPG

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı