denizsevim
Kilopat
Evet, ancak sadece oyun oynayacaksanız 2 tane 8GB gayet yeterlidir. 2x8 ile de Adobe PS performanslıdır.4x8 3200Mhz alayım yani, doğru mu anladım?
Evet, ancak sadece oyun oynayacaksanız 2 tane 8GB gayet yeterlidir. 2x8 ile de Adobe PS performanslıdır.4x8 3200Mhz alayım yani, doğru mu anladım?
Editör olmak gibi bir hayalim olduğu için, 32 GB tercih ettim. Bir problem olmadan Quad channel olarak kullanabilirsem problem yok, kullanabilir miyim? (Evet muhteşem, hayır üzgün.)Evet, ancak sadece oyun oynayacaksanız 2 tane 8GB gayet yeterlidir. 2x8 ile de Adobe PS performanslıdır.
@Caner Uncu Ryzen 7 3700X, x570 ile Quad Channel kullanılırsa nasıl bir performans alınır?Editör olmak gibi bir hayalim olduğu için, 32 GB tercih ettim. Bir problem olmadan Quad channel olarak kullanabilirsem problem yok, kullanabilir miyim? (Evet muhteşem, hayır üzgün.)
İşte onu merak ettim. X570 chipest destekliyor diye düşünmüştüm demek ki desteklemiyormuş.Hocam yalnız Quad desteği yok yine de Dual çalışacaktır.
Threadripper serisinde Quad desteği var.
Hocam yalnız Quad desteği yok yine de Dual çalışacaktır.
Threadripper serisinde Quad desteği var.
Quad RAM koysanız bile Dual Channel çalışacak bundan dolayı 2x16 almanız daha iyi olacaktır.Benim için bir problem yaratmayacak ise benlik sorun yok. Bana kullanacağım programlarda ve oyunlarda iyi performans versin yeter.
Sisteminiz hayırlı olsun. Ryzen 3000 serisi optimum çalışma performans olarak 3600 mhz olduğunu okumuştum. Ancak 32gb olarak kullanabilir misiniz bunu bilmiyorum açıkçasıSon bir şey soracağım, ben RAM'leri 2x8 3600Mhz olarak mı alayım, yoksa 2x16 3200Mhz olarak mı? Baktığımda 2x16 3600Mhz göremedim de.
Sisteminiz hayırlı olsun. Ryzen 3000 serisi optimum çalışma performans olarak 3600 MHz olduğunu okumuştum. Ancak 32 GB olarak kullanabilir misiniz bunu bilmiyorum açıkçası.
Auto oc de kullanacaksanız gerek yok. Stock soğutucu ile idare edebilirsiniz. Ama eğer manuel oc yapacaksanız en az 240mm sıvı soğutucu almalısınız. 360 tavsiyemdir. Bende 3700x kullanıyorum, aksine 3000 serisi 1000 ve 2000 serisinden çok daha fazla ısınan bir işlemci.Ekte bıraktığım sistemi almak gibi bir düşüncem var, ama bir merak söz konusu. Acaba bu işlemci için sıvı soğutmaya gerek var mı? Gerekli ise 120mm bir soğutucu yeterli mi?
Eki Görüntüle 510575
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.