R7 3800X için soğutma önerisi

221510

Kilopat
Merhaba, belirtilen işlemci için hava/sıvı soğutucu arıyorum. Kullandığım kasa Corsair Spec Delta, bu kasaya hangisi daha uygun olur? Daha önce hiç ekstra soğutucu montajı yapmadım, işlemcinin soğutucusu bağlı halde geldiği için direkt taktım. Montajı kendim yapabilir miyim? Bütçe +-1500 TL.

Kasanın üst tarafı destekliyor mu bilmiyorum, destekliyorsa 360MM Corsair sıvı soğutucu öneririm. Kasanın ön kısmı için önermiyorum.

240MM sıvı soğutucuyla kullanıyorum undervolt ve sabit clock ayarı yaptım oyunlarda 70 derecede çalışıyor. 6K bit rate yayın açtığımda tek çekirdek yükü arttığından 80 dereceye çıkıyor. Tabi yüksek derecelerin etkisine sıcak hava da 5-10 etki ediyor.

Kasanın üst tarafı destekliyor mu bilmiyorum, destekliyorsa 360MM Corsair sıvı soğutucu öneririm. Kasanın ön kısmı için önermiyorum.

240MM sıvı soğutucuyla kullanıyorum undervolt ve sabit clock ayarı yaptım oyunlarda 70 derecede çalışıyor. 6K bit rate yayın açtığımda tek çekirdek yükü arttığından 80 dereceye çıkıyor. Tabi yüksek derecelerin etkisine sıcak hava da 5-10 etki ediyor.

Kasanın uygun olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Bu arada işlemciyi yanlış yazmışım, 3800X olacak.

Kasanın uygun olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
Kasanın üst kısmının uzun köşesi 24CM ise 240MM sıvı soğutucu destekler, 36CM ise 360MM.
Bu arada işlemciyi yanlış yazmışım, 3800X olacak.
3800x için 240MM soğutucu yeterli olur. Hava soğutucu gürültülü çalıştığı için tercih etmiyorum.

Ben buna emin değilim. 5600x'den çok daha fazla ısınıyor 5800x. 240mm sıvı soğutma daha iyi olabilir.
5600X'imle t6 ultra kullandigim zamanlarda 65 dereceyi geçmiyordu. 5800X ile de 70 olur max. (se 224 xt t6 dan daha iyi bir soğutucu)

Sivi ile hava arasında tahmin ettiğiniz kadar fark yok. En buyuk fark sivi sogutucuyla render aldiginda ulasacagi maximum sıcaklığa daha uzun surede cikmasi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı