R7 3800X -RTX 2070S sıcaklığı kaç olmalı?

Paksilasyon

Hectopat
Daha fazla  
Yeni kurduğum sistemim şöyle:
İşlemci: AMD Ryzen 7 3800X 3.9 GHz
Anakart: ASUS Prime X570-P ATX AM4
Ekran Kartı: Gigabyte GeForce RTX 2070 Super 8 GB Windforce OC 3X
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8) DDR4 - 3200
SSD: Adata XPG SX8200 PRO 512 GB M.2
Ayrıca CPU soğutucu da Arctic Liquid Freezer II. Sıcaklıkları da yalnızca Chrome'dan bu konuyu oluştururken şu şekilde ölçüyorum:

Temp.png

Normal mi acaba bu sıcaklıklar? Sıvı soğutucuyu yanlış bağlamış olmaktan korkuyorum da.

Şimdi o bahsettiğim pini CPU Fan slotundan çıkarıp AIO PUMP slotuna taktım. Sanki sıvı sesi duydum :D Ama sıcaklığı deneyimleyemedim. Nasıl ölçebilirim şuan önerirsiniz

AIO PUMP slotu bildiğim kadarıyla sıvı soğutma için zaten. Yani şuan doğru yere takmışsın. Biosa girip sıcaklıklara bakabilirsin.

AIO PUMP slotu bildiğim kadarıyla sıvı soğutma için zaten. Yani şuan doğru yere takmışsın. Biosa girip sıcaklıklara bakabilirsin.

Evet ama bu sefer de CPU fan slotu boş kaldığı için her PC açılışında bir CPU FAN ERROR var BIOS ayarlarına bakın diyor. BIOS'taki sıcaklık 39 derece gösteriyor şuan.

Yeni kurduğum sistemim şöyle:
İşlemci: AMD Ryzen 7 3800X 3.9 GHz.
Anakart: ASUS Prime X570-P ATX am4.
Ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX 2070 Super 8 GB Windforce OC 3X.
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8) DDR4 - 3200.
SSD: Adata XPG SX8200 PRO 512 GB m.2.
Ayrıca CPU soğutucu da Arctic Liquid Freezer II. Sıcaklıkları da yalnızca Chrome'dan bu konuyu oluştururken şu şekilde ölçüyorum:

Eki Görüntüle 570498

Normal mi acaba bu sıcaklıklar? Sıvı soğutucuyu yanlış bağlamış olmaktan korkuyorum da.

68 derece bilgisayar boştayken sıcaklık ise normal değil.

Arkadaşlar teşekkür ederim yanıtlarınız için. Şimdilik çözüm bulamadım sıvı soğutucu için. Stock cooler'ı taktım o sebeple. Bir ara daha tecrübeli bir birisine taktıracağım sıvı soğutucuyu.

Bende aynı dertten muzdaribim bendeki test sonuçlarıda şu şekilde
Boşta 40-50 derece
Aida 64 85 derece 2 dakika sonunda
Prime 95 91 derece 20 saniye sonunda
Vray benchmark 75 derece 1 dakika sonunda
Biosta 35-45 derece bandında ve PBO kapalı (İşlemci frekansı 3.8 Mhz 1.25v elle girildi)

30 dakikalık render tamamlandığında sıcaklık 95 dereceydi.
montajını 3-4 defa tekrar tekrar yaptım ama sonuç değişmedi.
sonrasında bir şey fark ettim backplate oynuyor bariz yarım cm lik kaymalar halinde sorun burada olabilirmi ?

Bende aynı dertten muzdaribim bendeki test sonuçlarıda şu şekilde
Boşta 40-50 derece
Aida 64 85 derece 2 dakika sonunda
Prime 95 91 derece 20 saniye sonunda
Vray benchmark 75 derece 1 dakika sonunda
Biosta 35-45 derece bandında ve PBO kapalı (İşlemci frekansı 3.8 Mhz 1.25v elle girildi)

30 dakikalık render tamamlandığında sıcaklık 95 dereceydi.
montajını 3-4 defa tekrar tekrar yaptım ama sonuç değişmedi.
sonrasında bir şey fark ettim backplate oynuyor bariz yarım cm lik kaymalar halinde sorun burada olabilirmi ?
Hocam selamlar,

Şimdi bendeki sonuçlar sıkıntılı değilmiş. AMD işlemci zaten bir miktar Intel'e göre daha sıcak oluyormuş. Bende şuan bahsettiğin renderlar ile max 75 derece civarlarına geliyor. O sebeple sende biraz fazla gözüküyor o sıcaklıklar. Ama "idle" sıcaklıkları normal gibi.

Bir diğer nokta ise, kasanın iyi hava akışı olması lazım. Yani kasa içi sıcaklık da inanılmaz etkiliyor CPU sıcaklığını. O sebeple bir iki tane iyisinden kasa fanı alabilirsin. bir diğer nokta, sıvı soğutucu alabilirsin ama ben en nihayetinde gereksiz olduğu kanaatine vardım. Onun yerine iyisinden bir tower hava soğutucu alabilirsin işlemciye. Başka da bir şey gelmiyor aklıma açıkcası 🤷‍♂️

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı