R7 5700x3D pinleri yamuldu

0verkill

Femtopat
Daha fazla  
R7 5700x3D'im fanla beraber cikti ve fanin altindan dustu, 5-6 pin yamuldu ve bunlardan 2'si neredeyse 90 derece yana yatti, tamir icin servis ariyorum ama yasadigim ilce ufak oldugu icin cevrede yapabilecek bir yer yok. Daha once yasayip da servise yollayanlar var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241015_172418_Gallery.jpg
    Screenshot_20241015_172418_Gallery.jpg
    90,5 KB · Görüntüleme: 43
Cımbız ya da iğne ucu gibi bir şeyle çok dikkatlice düzeltmeye çalışın benim başım gelmişti bu şekilde düzeltip taktım ama dikkat edin çok narindir pinler

Ben kendim düzeltmiştim. Dikkat edin kopmasın.

Düzeltilir fakat 90 derece yattıysa pin hasar almıştır. Kırılma ihtimali var kırılmasada pinde kesik oluşabilir. Kullanımda kopma veya başka bir şey yaratırsa hoş olmaz. Deneyimi olmayan biri için zor iş geçmiş olsun.

R7 5700x3D'im fanla beraber cikti ve fanin altindan dustu, 5-6 pin yamuldu ve bunlardan 2'si neredeyse 90 derece yana yatti, tamir icin servis ariyorum ama yasadigim ilce ufak oldugu icin cevrede yapabilecek bir yer yok. Daha once yasayip da servise yollayanlar var mı?

O. 7 uçlu kalem bulun, işlemcinin pinlerini bir fön makinesi ile ısıtın, kalemin ucunu pinlere takıp hafif hafif düzeltin, başka yolu yok zaten tamircide aynı şeyi yapacak, pin kırılırsa onarım yapılacak.

Jilet ile yaparsan daha iyi olur. Eğer bir pin koparsa (ki kopmaz gibi duruyor) pinin yuvadaki yerini tespit edip pin boyutunda bakır tel kes ve deliğe oturt sıkıntısız tekrar çalışır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı