R7 5800X İtopya'da 4.999TL!

Ortalama FPS’de çok fark olmasa da %1 ve %0.1 FPS değerlerini yükselteceğini düşünüyorum. Özellikle Warzone ve BF gibi online oyunlarda fark olacaktır. Özellikle BF 2042 Oynarken 128 kişilik şunucularda işlemci kullanımı %80’lere ulaşabiliyor ve drop yiyorum. Tabi oyunun optimizasyonu da sıkıntılı ama 5800X bu konuda sistemi rahatlatacaktır diye düşünüyorum o yüzden sipariş geçtim.

Dolar artmaya devam ederse kısa sürede 5600X, 5000 lira civarına gelecek o yüzden @WTC dediğiniz gibi yatırım olarak da mantıklı geldi. Ocak ayının sonlarına doğru beklerseniz 5600X ikinci elde iyi fiyata gidebilir.

İtopya daha önce siparişimi 10 günde kargoya vermemişti ve siparişi iptal etmiştim umarım yine aynısını yapmazlar.

Ortalama FPS’de çok fark olmasa da %1 ve %0.1 FPS değerlerini yükselteceğini düşünüyorum. Özellikle Warzone ve BF gibi online oyunlarda fark olacaktır. Özellikle BF 2042 Oynarken 128 kişilik şunucularda işlemci kullanımı %80’lere ulaşabiliyor ve drop yiyorum. Tabi oyunun optimizasyonu da sıkıntılı ama 5800X bu konuda sistemi rahatlatacaktır diye düşünüyorum o yüzden sipariş geçtim.

Dolar artmaya devam ederse kısa sürede 5600X, 5000 lira civarına gelecek o yüzden @WTC dediğiniz gibi yatırım olarak da mantıklı geldi. Ocak ayının sonlarına doğru beklerseniz ikinci elde iyi fiyata gidebilir.

İtopya daha önce siparişimi 10 günde kargoya vermemişti ve siparişi iptal etmiştim umarım yine aynısını yapmazlar.
Kesinlikle bahsettiğiniz değerleri yükseltiyor. BF 2042'de ben 60-80 FPS arası oynuyorken, arkadaşım 5800X ile 80 aşağısına düşmüyor mesela. Çok daha yüksek değerlere ulaşabiliyor. Fakat oyunun iğrenç bir optimizesi olduğunu söylemek lazım. Resmen sistem ayırt eden bir optimizesi var. Herkese ayrı performans sunuyor.

Kurun tekrar artışa geçtiğini görünce, elimdeki 5600X'i yüksek fiyatlardan satabileceğimi düşünerek, fazla fark ödemeden 5800X sahibi olmak mantıklı geldi bana. Şu an bile 5600X bilindik firmalarda 5.400 TL gibi rakamlara satılıyor. 5800X'i, 5.000 TL'den almak her türlü mantıklı gibi duruyor.

Bugün sipariş verdim ve hemen kargoya verildi. Kargo firması bildiğiniz gibi UPS. Yarın teslim edileceği yazıyor bilgi kısmında. Göreceğiz bakalım.

Ben de zaten normalde geçilmesini önermem. Fırsat olarak değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Bir daha bu fiyatlardan görmek pek mümkün olmayacak çünkü. O yüzden ileriye yatırım olarak tercih edilebilir.

Yine üstüne basarak söylüyorum, oyundan oyuna değişiklik gösterir. Sizin gözlemlediğiniz oyunlar ile benimkiler bir değildir. BF 2042, Escape From Tarkov, Cyberpunk ilk aklıma gelenler. Özellikle BF 2042 işlemci gücü gerektirdiği için 5800X bir tık farkını ortaya koyuyor. Bundan söz ediyorum. Yoksa arada 50 FPS fark ettiriyor, kesinlikle alın diye bir şey demiyorum.

Normal şartlarda çoklu çekirdek performansı gerekmiyorsa 5600X'ten, 5800X'e geçilmez. Ama ortada bir fırsat söz konusu. Yarın, öbür gün 5600X'i, 5800X fiyatından satma şansı var. Piyasaya göre 1.500 TL ucuz satıyorlar ve kurdan dolayı fiyatlar yine artacak. Olayın özeti bu aslında.
Biraz daha zorlarsanız sırf yatırım amaçlı ben bile alacağım hocam hahaha. BF 2042 ne yazık ki hiç oynamadım. Assassins Creed, CS:GO, Valorant, Cyberpunk, Witcher 3 ve Control oyunlarında deneyimleme şansım oldu. CS ve Valorant da ciddi şekilde işlemci performansı gerektiriyor malum, ona dayanarak söyledim. Yeni oyunların hepsini takip edemedim ne yazık ki. Aslında aşağı yukarı benzer şeyler söylüyoruz ama ben farkın biraz daha az olduğunu gözlemledim. Olaya maddi yatırım olarak bakarsak işler değişir, haklısınız

Biraz daha zorlarsanız sırf yatırım amaçlı ben bile alacağım hocam hahaha. BF 2042 ne yazık ki hiç oynamadım. Assassins Creed, CS:GO, Valorant, Cyberpunk, Witcher 3 ve Control oyunlarında deneyimleme şansım oldu. CS ve Valorant da ciddi şekilde işlemci performansı gerektiriyor malum, ona dayanarak söyledim. Yeni oyunların hepsini takip edemedim ne yazık ki. Aslında aşağı yukarı benzer şeyler söylüyoruz ama ben farkın biraz daha az olduğunu gözlemledim. Olaya maddi yatırım olarak bakarsak işler değişir, haklısınız
Aahaha :D Siz diyene kadar fark etmemiştim. Harbiden yatırım yapın diye millete baskı yapıyor gibi gözükmüşüm :)

Aynen ben direkt yatırım olarak düşünüyorum. Arada hiç fark olmasa bile, bu fiyattan kaçmaz gibi geldi bana. Mesela şu an alsanız, yarın 5.500 TL'den havada karada satılır. Kur da artıyor. Mantıklı diye düşündüm yani.

Aahaha :D Siz diyene kadar fark etmemiştim. Harbiden yatırım yapın diye millete baskı yapıyor gibi gözükmüşüm :)

Aynen ben direkt yatırım olarak düşünüyorum. Arada hiç fark olmasa bile, bu fiyattan kaçmaz gibi geldi bana. Mesela şu an alsanız, yarın 5.500 TL'den havada karada satılır. Kur da artıyor. Mantıklı diye düşündüm yani.
Ben 5900X'i 3.500 civarına almıştım hocam farklı hamlelerle. Sonra 5.000 liraya sattım ama faturasızdı. Ben sattıktan sonra ciddi düşmüştü fiyatlar, Mayıs sonu gibi satmıştım. 4.500 liraya rahatça 5900X bulunuyordu. Çok kararsız kalmıştım, elimdeki 5600X'i tekrar satıp almayı düşünmüştüm. Sonra arada pek fark göremeyince vazgeçtim. Şimdi pişmanım. Her şeyi geçtim çekirdek olayı bile yeterdi.

Ben 5900X'i 3.500 civarına almıştım hocam farklı hamlelerle. Sonra 5.000 liraya sattım ama faturasızdı. Ben sattıktan sonra ciddi düşmüştü fiyatlar, Mayıs sonu gibi satmıştım. 4.500 liraya rahatça 5900X bulunuyordu. Çok kararsız kalmıştım, elimdeki 5600X'i tekrar satıp almayı düşünmüştüm. Sonra arada pek fark göremeyince vazgeçtim. Şimdi pişmanım. Her şeyi geçtim çekirdek olayı bile yeterdi.
Hem çekirdekten dolayı ilerisi için aldım. Hem de döviz kurundan dolayı bir çeşit yatırım olarak düşündüm. Sonradan pişman olmamak için bu adımı attım. Şimdi 3900 TL'den 5600X satışa koydum. Bakalım kur artıyor, gelen teklifler ne olacak. Fiyatlar arttıkça alıcı bulmak zorlaşıyor tabii. Böyle fırsat zamanlarını değerlendirmek önemli oluyor.

Arkadaşlar şuan R5 2600 kullanıyorum, 5600x için araştırma yapıyordum ancak fiyatları artmış 4250 civarına gelmiş. Sizce bu fiyattan 5900X alınır mı? Arctic Freezer 34 eSports DUO soğutucum var. Ekran kartı rx6600

@RedSea 5600X mi 4.250 TL'den alınır diye soruyorsunuz? Çünkü 5900X o fiyatlara hayal. Yanlış yazdınız herhalde.

5600X oyunlar için gayet iyi ve güçlü bir işlemcidir. Tatmin eder. 4.250TL tabii ki etmez fakat yapacak bir şey yok. Ekonomi ortada.

5600X ve 5800X oyun konusunda aynı işlemciler, siz bence biraz abartmışsınız. Zaten verdikleri tekli çekirdek performansı aynı. Tabii çoklu çekirdek ile işi olan için 5800X bu fiyata iyi fırsat.
Oyun konusunu yeteri kadar açıkladım. Ve cidden abartmadım. Oyun vs. bir kenara, aynı olsalar bile şu anki fiyatın değerlendirilmesi görüşündeyim. Bir daha 5.000TL'ye yakın zamanda görebileceğimizi sanmıyorum. O yüzden yazılanları performans konusu olarak görmeyin. Fırsat olarak görebilirsiniz. Sahibinden üzerinden 5.000 TL'ye ikinci elleri satılıyor şu an... Bu bile anlatmak istediğimin özeti. Diğer alışveriş sitelerinden söz etmiyorum bile. Uçuk fiyatlar söz konusu. Gerçekten güzel bir fırsat.
@balikeat İşlemci bugün bana geldi. Gelmez olsaydı daha iyiydi. Resmen üstünde tepinmişler. Kargo firmanısısın mı, İtopya'nın işi mi bilemiyorum. Kutuyu açınca iade almadıkları için kendilerini aradım ve çektiğim video, resimleri attım. İyi ki içime doğar gibi kanıt olarak kargo paketini açarken video kaydına almışım.

Sakın kargo paketini kayda almadan açmayın. Şimdi kendilerinden kutuyu açmak için onay bekliyorum. İşlemci sağlam gözüküyor. Onay bekleme sebebim kutuyu açarım ve işlemci bozuk çıkarsa, hemen iade gerçekleşmesini sağlamak. Kutuyu açınca iade almadıklarını bildiğim için işimi sağlama aldım. Onay vermezlerse, gerisin geriye iade edip yeniden alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı