Merhaba arkadaşlar, arena breakout diye yeni bir oyun çıktı. Onu uzun süreli oynamalarımda iki defa başıma siyah ekran problemi geldi.(başka oyunlarda daha önce böyle bir probleme rastlamadım) oyunun ortasında bir anda fanlar cok hızlı dönmeye başlıyor, no signal alıyorum monitörden ve Discord, oyun sesleri her şeyi duyabiliyorum. Restart atmam gerekiyor. Ortalama ekran kartı sıcaklığı 74-77 derece aralarında geziyor. Problem ne olabilir acaba? Şimdiden cok teşekkürler.
Anakart: MSI B550 MAG Tomahawk.
İşlemci: R7 5800x3D.
Ekran kartı: Palit RTX 3080.
RAM: 2x8 Kingston 3200 MHz.
PSU: FSP Hydro G PRO 750W 80+ Gold.
CPU soğutma: Thermalright Phantom Spirit 120 SE.
Depolama: Samsung SSD 970 EVO Plus 1 TB.
Kasa: Cooler Master TD500 V2 mesh.
İşlemciden kaynaklı bir sorun olabilir, benim r5 5600x de bu sorun olmuştu. Servise verdiğimde direkt yenisini göndermişlerdi. Ama neredeyse bir aylık bir süreçti
Hiçbir müdahalem olmadı. Açıkçası DDU ne olduguna dairde bir fikrim yok. Ne yapmam gerekiyor? Anlatırsanız hemen deneyebilirim. G-Force Experience'daki son sürücü kurulu şu an.
Hiçbir müdahalem olmadı. Açıkçası DDU ne olduguna dairde bir fikrim yok. Ne yapmam gerekiyor? Anlatırsanız hemen deneyebilirim. G-Force Experience'daki son sürücü kurulu şu an.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Dediğiniz işlemi yaptım. Sildim tekrardan başlattı şu anda Experience üzerinden tekrardan sürücüyü yüklüyorum. Daha sonra oyuna girip denemeli miyim oluyor mu olmuyor mu diye? Bir de sürekli olan bir şey değil bu arada. Mesela dün yaklasık 5-6 saatlik bir kullanım sürem oldu oyun içerisinde siyah ekran almadım. Bugün 1 saat içinde siyah ekran verdi. Ve ilk defa böyle bir şey başıma geliyor 1,5 senedir.
Bir yazılım sorun yapmıştır, bir de sıkıntılı bir cache bıraktıysa çakışmaya yol açması çok basit. Şimdi böyle yeni kurulumdan sonra 1 gün falan her zamanki gibi kullan bilgisayarı, bir sorun çıkmazsa hallolmuş demektir, bana da çözüm işaretlersin . Yok yine olursa GPU sürücüsü harici bir durum vardır, başka testler yaparız.
Bir yazılım sorun yapmıştır, bir de sıkıntılı bir cache bıraktıysa çakışmaya yol açması çok basit. Şimdi böyle yeni kurulumdan sonra 1 gün falan her zamanki gibi kullan bilgisayarı, bir sorun çıkmazsa hallolmuş demektir, bana da çözüm işaretlersin . Yok yine olursa GPU sürücüsü harici bir durum vardır, başka testler yaparız.