R7 5800x3D RTX 3080 sistem siyah ekran veriyor

Yigithurman

Megapat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, arena breakout diye yeni bir oyun çıktı. Onu uzun süreli oynamalarımda iki defa başıma siyah ekran problemi geldi.(başka oyunlarda daha önce böyle bir probleme rastlamadım) oyunun ortasında bir anda fanlar cok hızlı dönmeye başlıyor, no signal alıyorum monitörden ve Discord, oyun sesleri her şeyi duyabiliyorum. Restart atmam gerekiyor. Ortalama ekran kartı sıcaklığı 74-77 derece aralarında geziyor. Problem ne olabilir acaba? Şimdiden cok teşekkürler.

Anakart: MSI B550 MAG Tomahawk.
İşlemci: R7 5800x3D.
Ekran kartı: Palit RTX 3080.
RAM: 2x8 Kingston 3200 MHz.
PSU: FSP Hydro G PRO 750W 80+ Gold.
CPU soğutma: Thermalright Phantom Spirit 120 SE.
Depolama: Samsung SSD 970 EVO Plus 1 TB.
Kasa: Cooler Master TD500 V2 mesh.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi ona cıkartırken hiç dikkat etmedim. 15 dakika FurMark yaptım. Daha sonra heaven benchmark açtım. 4-5. dakikada siyah ekran aldım. Şimdi diger slota takıp test yapacağım

Dediginiz gibi kullanilmamis kabloyla iki slotuda denedim. Biraz daha uzun surdu siyah ekran vermesi ama yine verdi 5 dakika gecmeden. Gercekten heyecanlanmistim 15 dakika kapanmayinca bir an.

Kartın ısısı normal mi kapanma esnasında?

Benim şahsi fikrim, uzun süre tek kanaldan yüksek akım çekmeden dolayı PSU'da problem oluştu, ekran kartına yeterli gücü veremiyor.

Farklı bir PSU ile denemek gerekiyor.
Ama satın aldıgım firma böyle baglamış.Gerçekten şaka gibi. O zaman yarın oranın servisine götüriyim baksınlar farklı bi PSU ile.Garantiside devam ediyor.Umarım dediğiniz gibi çıkar çok teşekkürler tekrardan

Ama satın aldıgım firma böyle baglamış.Gerçekten şaka gibi. O zaman yarın oranın servisine götüriyim baksınlar farklı bi PSU ile.Garantiside devam ediyor.Umarım dediğiniz gibi çıkar çok teşekkürler tekrardan

Evet öyle yapın, tek kablo o ekran kartı için yeterli olmaz.

Yine iyi kabloymuş, erimemiş.

Evet öyle yapın, tek kablo o ekran kartı için yeterli olmaz.

Yine iyi kabloymuş, erimemiş.
Üründen aslında memnundum.Feedbackleri falanda güzeldi markanın ve ürünün.Fakat şimdi birazcık araştırdım FSP Türkiye garanti süreci kötü işliyormuş. Umarım garantiye giderse aynı şeyler başıma gelmez.Birde siz daha iyi bilirsiniz 750W bu PSU'nun benim sisteme yetmeme gibi bir ihtimali yok değilmi ?

Çok teşekkür ederim emeğiniz ve ilginiz için. Sizi bilgilendiriceğim olaylar hakkında.

Rica ederim, PSU denemeden değişikliğe gitmeyin, sonuçta sorunları en mantıklı yoldan tahmin ediyoruz, bazen alakasız problemler çıkabiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı