borabkrck
Zeptopat
Daha fazla
- RAM
- Gskill Jigsaw 3600mhz
- SSD veya HDD modeli
- samsung 980 pro 1tb ve samsung 980 500gb
- Ekran kartı
- asus tuf 3090
- Anakart
- asus rog b550 gaming wifi 2
- İşlemci
- Amd 5800x3d
1.5 senedir bulamadığım sorun! Yardım.
Herkese merhaba, 2022 Aralıkta topladığım kasamda topladığım günden beri olan bir sorunu sizlere danışmak istiyorum. Öncelikle sistemimi yazayım:
Anakart: ASUS ROG B550 Gaming Wi-Fi 2
İşlemci: 5800x3D.
Ekran kartı: ASUS TUF 3090 (ikinci el)
PSU: Corsair RM850.
Kasa: Corsair 4000D Solid.
Sıvı soğutma: Arctic 240mm.
RAM: 2x16 G.Skill jigsaw 3600MHz (2 ve 4.slota takılı)
Monitör: LG UltraGear 4K 144Hz 1ms.
Wifi/Bluetooth: RZ608.
Sorun:
Bir oyun anında veya lobisinde bir anda aygıt kesildi sesi geliyor (USB çıkarma sesi gibi) ve ekran gidiyor bilgisayar çalışmaya devam ediyor monitörü açıp kapatmam fayda etmiyor sadece restartlayınca düzeliyor. Ayrıca PC açıldığında Wi-Fi gitmiyor ama Bluetooth gidiyor (anakarta bağlı hem Wi-Fi hem Bluetooth sağlayan anakart paketinin içinde gelen bir eklentiyle Bluetooth sağlıyorum). Bluetooth tekrar gelsin diye aparatı söküp bilgisayarı tekrar restartlayıp bir daha takıyorum.
Yardımcı olabilecek diğer bilgiler:
-Arkadaşımdan 1050 Ti ekran kartı ödünç alıp denedim ve bu sorunu yaşamadım.
-Sadece 4K monitör kullanırken bu sorunu yaşıyorum.
-Kapanma sorunu sadece oyunlarda oluyor.
-Oyunun büyüklüğü etkili değil mesela RDR2 ultrada kapanmayabiliyorken CS:GO'da kapanabiliyor.
-Fotoğrafta göründüğü gibi kapanmasın diye kapağı kapatmıyorum. Bunu sorunu çözmeye çalışırken keşfettim kapak kapalıyken çok büyük yüzdeyle daha çok kapanıyor.
-Isınma sorunu olduğunu düşünüp sıcaklıklarını tek tek inceledim fakat ekran kartı veya işlemcide yüksek bir sıcaklık hiç olmuyor. Yine de stok fanlar yerine toplam 4 tane Arctic fan taktım fakat bir değişim olmadı.
-Ekran kartı BIOS'unu sıfırladım ama düzelmedi.
-Driverların güncel olduğuna emin oldum ama düzelmedi.
-Hata çok düzensiz bazen 1 ay olmuyorken bazen günde 6-7 defa oluyor
-Ekran gittiğinde sesim arkadaşlarıma gidiyor ben sesleri duyabiliyorum hatta bir süre klavye komutlarını da alıyor fakat bir süre sonra kesiliyor.
-Monitörle ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü ekran gidince bir şekilde Bluetooth'u da görmemeye başlıyor bilgisayar nedenini hiç anlayamadım normalde kusursuz çalışıyor
Eğer benzerini yaşayan veya fikir sahibi olan biri yardımcı olabilirse çok sevinirim. Gerçekten uzun süredir canımı çok sıkan bir durum oldu. Şimdiden teşekkür ederim iyi günler.
Herkese merhaba, 2022 Aralıkta topladığım kasamda topladığım günden beri olan bir sorunu sizlere danışmak istiyorum. Öncelikle sistemimi yazayım:
Anakart: ASUS ROG B550 Gaming Wi-Fi 2
İşlemci: 5800x3D.
Ekran kartı: ASUS TUF 3090 (ikinci el)
PSU: Corsair RM850.
Kasa: Corsair 4000D Solid.
Sıvı soğutma: Arctic 240mm.
RAM: 2x16 G.Skill jigsaw 3600MHz (2 ve 4.slota takılı)
Monitör: LG UltraGear 4K 144Hz 1ms.
Wifi/Bluetooth: RZ608.
Sorun:
Bir oyun anında veya lobisinde bir anda aygıt kesildi sesi geliyor (USB çıkarma sesi gibi) ve ekran gidiyor bilgisayar çalışmaya devam ediyor monitörü açıp kapatmam fayda etmiyor sadece restartlayınca düzeliyor. Ayrıca PC açıldığında Wi-Fi gitmiyor ama Bluetooth gidiyor (anakarta bağlı hem Wi-Fi hem Bluetooth sağlayan anakart paketinin içinde gelen bir eklentiyle Bluetooth sağlıyorum). Bluetooth tekrar gelsin diye aparatı söküp bilgisayarı tekrar restartlayıp bir daha takıyorum.
Yardımcı olabilecek diğer bilgiler:
-Arkadaşımdan 1050 Ti ekran kartı ödünç alıp denedim ve bu sorunu yaşamadım.
-Sadece 4K monitör kullanırken bu sorunu yaşıyorum.
-Kapanma sorunu sadece oyunlarda oluyor.
-Oyunun büyüklüğü etkili değil mesela RDR2 ultrada kapanmayabiliyorken CS:GO'da kapanabiliyor.
-Fotoğrafta göründüğü gibi kapanmasın diye kapağı kapatmıyorum. Bunu sorunu çözmeye çalışırken keşfettim kapak kapalıyken çok büyük yüzdeyle daha çok kapanıyor.
-Isınma sorunu olduğunu düşünüp sıcaklıklarını tek tek inceledim fakat ekran kartı veya işlemcide yüksek bir sıcaklık hiç olmuyor. Yine de stok fanlar yerine toplam 4 tane Arctic fan taktım fakat bir değişim olmadı.
-Ekran kartı BIOS'unu sıfırladım ama düzelmedi.
-Driverların güncel olduğuna emin oldum ama düzelmedi.
-Hata çok düzensiz bazen 1 ay olmuyorken bazen günde 6-7 defa oluyor
-Ekran gittiğinde sesim arkadaşlarıma gidiyor ben sesleri duyabiliyorum hatta bir süre klavye komutlarını da alıyor fakat bir süre sonra kesiliyor.
-Monitörle ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü ekran gidince bir şekilde Bluetooth'u da görmemeye başlıyor bilgisayar nedenini hiç anlayamadım normalde kusursuz çalışıyor
Eğer benzerini yaşayan veya fikir sahibi olan biri yardımcı olabilirse çok sevinirim. Gerçekten uzun süredir canımı çok sıkan bir durum oldu. Şimdiden teşekkür ederim iyi günler.