R7 5800x3D RTX 3080 sistem siyah ekran veriyor

Yigithurman

Megapat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, arena breakout diye yeni bir oyun çıktı. Onu uzun süreli oynamalarımda iki defa başıma siyah ekran problemi geldi.(başka oyunlarda daha önce böyle bir probleme rastlamadım) oyunun ortasında bir anda fanlar cok hızlı dönmeye başlıyor, no signal alıyorum monitörden ve Discord, oyun sesleri her şeyi duyabiliyorum. Restart atmam gerekiyor. Ortalama ekran kartı sıcaklığı 74-77 derece aralarında geziyor. Problem ne olabilir acaba? Şimdiden cok teşekkürler.

Anakart: MSI B550 MAG Tomahawk.
İşlemci: R7 5800x3D.
Ekran kartı: Palit RTX 3080.
RAM: 2x8 Kingston 3200 MHz.
PSU: FSP Hydro G PRO 750W 80+ Gold.
CPU soğutma: Thermalright Phantom Spirit 120 SE.
Depolama: Samsung SSD 970 EVO Plus 1 TB.
Kasa: Cooler Master TD500 V2 mesh.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır. Dediklerini uygulayıp seni bilgilendiriceğim. Emeğine sağlık cok teşekkür ederim. İşaretlerim ayipsin ☺️.

@The Man From E.A.R.T.H. Oyuna girdim 10 dakikalık kullanımdan sonra tekrardan tüm fanlar hızlı dönmeye başlayıp tekrardan siyah ekran aldım .
Olay görüntüleyicisinde ya da minidumplarda herhangi bir şey var mı? TP'nin rehberleri vardı diye hatırlıyorum bunlarla alakalı yine, varsa onları bir kontrol et.

Olay görüntüleyicisinde ya da minidumplarda herhangi bir şey var mı? TP'nin rehberleri vardı diye hatırlıyorum bunlarla alakalı yine, varsa onları bir kontrol et.

Bahsettigin şeylerin hiçbirinden anlamadım desem kusura bakma o kadar detaylı bilgim yok. Minidumpa girdim sadece Windows'ta bir dosya var orada dün oluşturulmuş. Çift tıkladığımda bir şeyle aç diyor ellemedim. Olay görüntüleyicisinde neye bakıcagımı çözemedim. Ya da TP ne hiçbir fikrim yok ☹️

Bahsettigin şeylerin hiçbirinden anlamadım desem kusura bakma o kadar detaylı bilgim yok. Minidumpa girdim sadece Windows'ta bir dosya var orada dün oluşturulmuş. Çift tıkladığımda bir şeyle aç diyor ellemedim. Olay görüntüleyicisinde neye bakıcagımı çözemedim. Ya da TP ne hiçbir fikrim yok ☹️
Görüntüde paylaştım ama cok uzun bir liste.

Dosya Ekleri

• Olay Görüntüleyicisi.png
    Olay Görüntüleyicisi.png
    116,3 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, arena breakout diye yeni bir oyun çıktı. Onu uzun süreli oynamalarımda iki defa başıma siyah ekran problemi geldi.(başka oyunlarda daha önce böyle bir probleme rastlamadım) oyunun ortasında bir anda fanlar cok hızlı dönmeye başlıyor, no signal alıyorum monitörden ve Discord, oyun sesleri her şeyi duyabiliyorum. Restart atmam gerekiyor. Ortalama ekran kartı sıcaklığı 74-77 derece aralarında geziyor. Problem ne olabilir acaba? Şimdiden cok teşekkürler.

Anakart: MSI B550 MAG Tomahawk.
İşlemci: R7 5800x3D.
Ekran kartı: Palit RTX 3080.
RAM: 2x8 Kingston 3200 MHz.
PSU: FSP Hydro G PRO 750W 80+ Gold.
CPU soğutma: Thermalright Phantom Spirit 120 SE.
Depolama: Samsung SSD 970 EVO Plus 1 TB.
Kasa: Cooler Master TD500 V2 mesh.

Güç sorunundan dolayı ekran kartı kapanıyor, karta tek kablodan 2 soket olarak mı güç veriyorsunuz?

Güç sorunundan dolayı ekran kartı kapanıyor, karta tek kablodan 2 soket olarak mı güç veriyorsunuz?

Nedense foruma giremiyorum ve inanilmaz yavaş şu an. O yüzden geç cevap verebildim kusura bakmayın. Çift kablodan güç aliyor. Aşağıda resmini de paylastım. Ben takmadım pek fazlada anlamam servisteki arkadaş toplamıştı bilgisayarı.

Bu tek bir kablodan geliyordu Y tarzı. Aynı kablodan birtane daha vardı. 2 kablo yaptım gücü öyle verdim. Bilgisayarı açıp Heaven Benchmark açtım. 5-6 dakikadan sonra tekrardan fanlar cok hızlı dönüp siyah ekran verdi. 1,5-2 seneye yakındır birşey yaşamıyordum.Acaba 750W mı yetersiz geliyor diyeceğimde geçmişte neden böyle birşey yaşanmadı.

Bu tek bir kablodan geliyordu Y tarzı. Aynı kablodan birtane daha vardı. 2 kablo yaptım gücü öyle verdim. Bilgisayarı açıp Heaven Benchmark açtım. 5-6 dakikadan sonra tekrardan fanlar cok hızlı dönüp siyah ekran verdi. 1,5-2 seneye yakındır birşey yaşamıyordum.Acaba 750W mı yetersiz geliyor diyeceğimde geçmişte neden böyle birşey yaşanmadı.Acaba underwolt falanmı denemeliyim?

Dosya Ekleri

• kablo.jpg
    kablo.jpg
    162,9 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Evet bende de aynı sorun var, umarım çözerler.

Tek kablo ile bağlantı yanlış, siz ekran kartının ve PSU tarafının soketlerini çıkarıp iç kısımlarına bakın, erime, kararma gibi bir hasar var mı kontrol edin.
Bu arada 825 lere kadar UV yaptım 0.825V larda calisiyor onda bile 5 dakikadan sonra yine siyah ekran verdi. Şimdi kablolara bakmaya gidiyorum kasayı söküp.

Bu arada 825'lere kadar UV yaptım 0.825Vlarda calisiyor onda bile 5 dakikadan sonra yine siyah ekran verdi. Şimdi kablolara bakmaya gidiyorum kasayı söküp.

Baktim hocam kablolara PCI ikisi de tertemiz gozukuyor. Erime kararma gibi bir şey goremedim. Resmini de cektim sizin icin.

Dosya Ekleri

• IMG_0241.jpeg
    IMG_0241.jpeg
    107,7 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_0240.jpeg
    IMG_0240.jpeg
    99,3 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_0239.jpeg
    IMG_0239.jpeg
    90,7 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Kabloda bir problem var mı?

Şöyle yapın sürekli kullandığız kabloyu çıkarın, diğer boşta olan kablodan 2 soket olarak takıp test edin.
Kablolarda bi problem goremedim gozle gorulur tertemiz gozukuyor.Tamamdir hemen deniyorum.Verdiginiz emek icinde gercekten simdiden tesekkurler.

Kabloda bir problem var mı?

Şöyle yapın sürekli kullandığız kabloyu çıkarın, diğer boşta olan kablodan 2 soket olarak takıp test edin.
Dediginizi yaptim suan Furmarkta 14. dakikayi devirdim daha siyah ekran almadim. Normalde 2-3 dakka icinde siyah ekran giriyordu.Ama bu kablo digerine gore kisa PSU stabil edemedim.

Son düzenleme:
PSU tarafında eski, önceden kullanılan çıkışamı taktınız? Farklı bir çıkışa mı taktınız?
Valla ona cıkartırken hic dikkat etmedim. 15 dakika furmark yaptım. Daha sonra heaven benchmark actım.4-5. dakikada siyah ekran aldım. Şimdi diger slota takıp test yapıcağım

PSU tarafında eski, önceden kullanılan çıkışamı taktınız? Farklı bir çıkışa mı taktınız?
Dediginiz gibi kullanilmamis kabloyla iki slotuda denedim. Biraz daha uzun surdu siyah ekran vermesi ama yine verdi 5 dakika gecmeden.Gercekten heycanlanmistim 15 dakika kapanmayinca bir an.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı