Merhaba, bana Blender uygulamasında yardımcı olmanızı istediğim bir konu var. Elimde fractal terra + ASUS Pro art 4080 + 7800x3D + ROG STRIX B650E-I + 32 GB EXPO 6000MHz RAM + 2TB bir sistem var. Ben bu sistemde hem oyun oynuyorum. Hemde animasyon işi yapıyorum. Soruma gelecek olursak. Bildiğiniz üzere fizik ve simülasyon işlemlerinde işlemci kullanılır. Ben 7800x3D işlemcisini kullandığımdan bana biraz süre uzunmuş gibi geliyor. Ama fizik ve simülasyonunu sürekli kullanmıyorum. Bu yüzden bir üst işlemcili sisteme geçmeğe gerek duymuyordum ta ki acaba gerekli mi sorusunu kendime sorduracak bir ayrıntı yakalayana kadar. Animasyonu üretirken belli karakter sayısını ve ekranda bulunan işlenmiş objelerin sayısı artıkça gezintim yavaşlamaya objeleri daha ağır şekilde deforme etmeye başladım. Bu bilgisayar özelliklerine rağmen ve gerekli performans ayarlarını yapmama rağmen bu sorunla karşılaşıyorum. Bildiğim tüm ayarları yaptım. Mesela render alma bölümünden:
Simplify en düşükte tuttum.
Playbackten frame droping seçeneğini kullandım.
Viewport'u Solid mod da kullanıyorum.
Sahnede işim bittiği objeleri render alana kadar kapatıyorum vs vs.
buna rağmen belki bana öyle geliyor ama Blender ağırlaşıyormuş gibi geliyor. Bunun için Blender içinde bir çözüm var mı varsa söyler misiniz? Ya da daha yüksek işlemcili mesela 7950X veya 13900k gibi bir sisteme geçersem bu sorun çözülür mü?
7800x3D oyun öncelikli planlanmış, 8/16 veriyor. 3d cache olduğundan Ghz anlamında da arttırma az oluyor. 7900 iş öncelikli, 12/24 veriyor - tabi arada %30 civarı performans farkı olacaktır.
Sahnedeki objelerin sayısından önce modifier kısmında kullandıkların arttığından dolayı daha ihtimalli.
Örnek ekran görüntüsü paylaşırsan gözden kaçan şey varsa yakalarız. Veya materyal özelliklerini bir tık abartmış olabilirsin.
7800x3D'den 7900'e geçmen ekonomik olarak daha kolay veya 7950x uygunsa ona geçmen - ki o da 16/32 olduğundan şimdikine göre %50+ civar performans artışın olacaktır.
Kişisel olarak her zaman render dosyasını bitmiş dosyadan ayrı bir save as olarak temiz bir dosyaya aldığım için bazen daha iyi performans da gördüğümü düşünüyorum.