R7 7800X3D ve RTX 4070 sistem nasıldır?

karayel4444

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler,

Ağırlıklı olarak Rust oynuyorum, video çekmeyi de düşünüyorum.

İşlemci:

Ryzen 7 7800x3d

Oynadığım oyunlar genel olarak işlemciye dayalı olduğu için işlemcinin başrolde olmasını istiyorum.

Ekran Kartı:

4070 / 4070 s

Ekran kartını indirim kovalayarak bulabildiğim en ucuz, kıvamında ekran kartını almayı düşünüyorum eğer güzel indirimi olan 4070 super bulabilirsem onu alacağım.

Anakart:

Ssd eklemesi yapmayı düşünüyorum, beklentim sistemi güzel çalıştırması mhz değerlerine gerek OC ile çıkartabileceğim düzeyde olması, f/p olursa çok iyi olur, eğer güncel f/p yoksa hangi özelliklerine göre seçmeliyim söylerseniz ucuza denk getirmeye çalışacağım. (Hedef fiyat max7000)

Ram:

16x2 DDR5 6000MHZ CL30

Rami de fiyatını uygun bulduğum güvenilir olan bir markadan almayı düşünüyorum. (Hedef fiyat 4000-4250)

Ssd:

1TB Nvme m2

Ssd'de o kadar detaylı özellikler yok sanırım, okuma yazma değerine göre almayı düşünüyorum fakat büyük dosyalarla pek işim olmayacak rust'ta servera bağlanma hızını etkiler mi?(15+saniye) etkiliyorsa eğer biraz daha fazla verip iyisinden almayı düşünüyorum.

Sıvı Soğutma:

Hiçbir fikrim yok güzel soğutsun, problem yaşatmasın yeter, hangi özelliklerine göre seçmeliyim söylerseniz ucuza denk getirmeye çalışacağım.

Kasa:

Rengi fark etmez. (Hedef fiyat 2000-2250)

Gpu:

850W yeterli olur diye düşünüyorum eğer çok ciddi bir problem yaşatmayacaksa yeterli görüyorum.
Önerilerinizi bekliyorum,
Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı