R7 9700X sistem için RTX4070 Super vs. RX6900 XT vs. RX7800 XT

0namuHack0

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar,

Kasa dizmeyi düşünüyorum, kullanım amacım oyun ağırlıklı olacak. Elimde mevcut 43" 4K 60HZ monitör mevcut olup hikaye tarzı (Cyberpunk 2077, God Of War, RDR2, Mortal Kombat 1 vs.) oyunları ultra grafik ve 4K ayarda oynamak istiyorum.
İşlemci olarak AMD Ryzen 7 9700X almayı düşünüyorum. Ekran kartı olarak aşağıda belirttiğim 3 model arasında kaldım.
  • RTX 4070Super
  • RX 6900 XT
  • RX 7800 XT
Ekran kartını seçmem konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
+ Kasa içeriğinde bu sisteme dahil etmemi istediğiniz ekstradan tavsiyeniz varsa onları da değerlendirmek isterim.

İyi akşamlar, saygılar.

4K 60 FPS için 7900 XT, 7900 XTX, 4070 Ti Super ve üzerinde kartlar tavsiye ederim.
Teşekkürler fakat yazdığım segmentten bir üst segmente geçerken harcama yapacağım 10K civarı bütçeyi diğer parçalara ayırmayı düşünüyorum. Peki hocam yazdıklarım üzerinden tavsiye verecek olsan hangisini önerirdin.

Teşekkürler fakat yazdığım segmentten bir üst segmente geçerken harcama yapacağım 10K civarı bütçeyi diğer parçalara ayırmayı düşünüyorum. Peki hocam yazdıklarım üzerinden tavsiye verecek olsan hangisini önerirdin.
4K performans için bir fikir oluşturur:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O zaman DLSS veya FSR gibi teknolojiler için 4070 Super veya 7800 XT. Bu şekilde 4K 60 FPS alırsın ama özellikle FSR ile görüntü çöp oluyor, DLSS biraz daha iyi. Ben bunlara karşı olduğum için native 4K 60+ FPS verecek kartlar öneririm.

Ben High-End için AMD'yi makul göremiyorum. 4070S'in VRAM'i de o çözünürlük özelinde iyi değil. Sanki 5000 serisi beklenebilir diye düşünüyorum.
5000 serisini hiç düşünmemiştim teşekkürler bunuda değerlendireceğim.

4K performans için bir fikir oluşturur:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam videoyu izledim güzel bir test olmuş fakat işlemci farkından dolayı burada ki FPS'de fazla oynama oluyor mu ?

O zaman DLSS veya FSR gibi teknolojiler için 4070 Super veya 7800 XT. Bu şekilde 4K 60 FPS alırsın ama özellikle FSR ile görüntü çöp oluyor, DLSS biraz daha iyi. Ben bunlara karşı olduğum için native 4K 60+ FPS verecek kartlar öneririm.
Teşekkürler tekrardan, bu şekilde düşünmemiştim. DLSS ve FSR kullanmadım görüntü bozduğunu yeni öğrendim.

Son düzenleme:
5000 serisini hiç düşünmemiştim teşekkürler bunuda değerlendireceğim.

Hocam videoyu izledim güzel bir test olmuş fakat işlemci farkından dolayı burada ki FPS'de fazla oynama oluyor mu ?

Teşekkürler tekrardan, bu şekilde düşünmemiştim. DLSS ve FSR kullanmadım görüntü bozduğunu yeni öğrendim.
Grafik ağırlıklı oyunlarda(mesela RDR2) çok fark olacağını sanmıyorum. Ama CS, Valorant gibi oyunlarda fark edebilir. Fakat CS, Valorant gibi oyunlarda zaten monitörünüzün Hz değerinden garanti olarak daha yüksek FPS alacağınız için input lag harici fark etmez.

Bu videodan kıyaslamalarına bakabilirsiniz. Videodaki 7800x3D ama ilk attığım videonun açıklamasında da işlemcinin belli çekirdekleri kısıtlanarak 7800x3D'ye benzetildiği söylenmiş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı