R9 280X Artifact hatası

Shakhrum

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba technopat ahalisi öncellikle bayramınızı kutlarım.
20 gün önce yeni bir sistem topladım. Ekran kartı olarak r9 280x aldım.
Benim sorum şu, geçen Arma 2 oynuyordum ve oynarken yukarından gölgeler iniyordu. Ama fark ettim ki SMAA'dan FXAA'ya geçince düzeliyordu. Sizce oyundan mı kaynaklanıyor yoksa karttan mı? Başka oyunlarda böyle bir problem yaşamadım bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son zamanlarda Arma 3 oynuyorum. Neredeyse aynı oyun motoru onda böyle bir sorun yaşamadım. Ve dediğim gibi başka oyunlar da yaşamadım. Sadece bu oyun da oldu.

Aynı sorunu bende yaşadım, 3 hafta önce garantiye gönderdim. Sorun her oyunda gözükmüyor. Örneğin Battlefield 3 oynarken 2 kere başıma geldi 40 saat civarı oynama sürem var. Euro Truck Simulator 2'de yapıyordu daha sonra yapmamaya başladı. Bios güncellemesi ile çözüldüğünü yazmışlar fakat cihazın içindeki bios zaten güncel. Sorun donanımsal, garantiye göndermenizi tavsiye ederim.

Bende Gtx 770 kullanıyorum kardeşim. Crysis 1 de Post kalitesi denen şeyi en yükseğe aldığım zaman bütün insanlar simsiyah oluyor. Bu sorunu Mass Effect 1 adlı oyunda da yaşıyorum. Sonra Max Payne 3 gibi güncel oyunlar kurdum ve ekran kartımı yük altında test ettim. Sorun çıkmadı. Sonra çok daha güçlü oyunlarda test ettim. FarCry 3, Crysis 3, Hitman Absulation, AC 4, BF4, W.T.N.O gibi oyunlarda da bu sorunu yaşamadım. Yani sende sadece 1-2 oyunda bu sorunu yaşıyorsan sıkıntı yok derim.

Yok arkdaşlar ben baya oyun oynadım o kart ile sadece ArmA 2 de böyle bir sorun ile karşılaşdım. Fakat SMAA dan FXAA'ya geçince düzeldi. 280X serisinde çok Artifact olduğunu biliyorum. Eve dönünce kartı test edeceğim.

Edit: Artifact öyle abartılacak gibi değil sadece sinir ediyor

Son düzenleme:
BF4 ile dene. Sorun yoksa içiniz rahat olsun. Oyundan kaynaklıdır o zaman. Eğer onda da sorun olursa Watch Dogs ile dene. (Neden WD diye uzun uzun yazmayacağım.)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı