R9 295X2 Hakkında bazı sorular

UmutIşığı

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, şimdi size bir soru sormak istiyorum biliyorsunuz'ki AMD'nin en son seviye bir kartı var r9 295x2 kartın adı bu bu kart vatan bilgisayarda ilk çıkış fiyatı 6 milyarmış öyle duydum yavaş yavaş inmeye başladı
dqlQy4.png

Link : Amd Ekran Kartı
resimdede gördüğünüz gibi fiyatlar yavaş yavaş iniyor şimdi bu fiyatlar haziran ve temmuz ayına kadar 2000 milyar küsür paraya iner mi ? böyle bir olay olurmu ? şimdi size bunları neden soruyorum derseniz şu sebepten : şimdi yengem bana ekran kartı hediye alcak istediğini seç beğen bana gönder dedi bende sipariş edeyim sana yollayım dedi bu sebepten dolayı soruyorum şimdi bazılarınız dicekler'ki GTX 970 yada GTX 980 varken neden bu karta yöneldin ? şu sebepten yöneldim şimdi biliyorsunuz'ki yakında GTA V Pc çıkıyor bu oyunu ultrada ve hiç kasmadan oynamak istiyorum belki video falan çekerim oyunda yani bu sebeplerden dolayı bu karta yöneldim kısacası geleceğe yatırım diyebiliriz.

Tedaş'a ortaklığınız varsa hiç şaşma bu karttan.
Şaka bir yana da, GTX970 ile de hiç kasmadan ultra ayarlarda sorunsuzca oynayabilirsin o oyunu. Ha diyorsan ki ben 45-50 fps de oynamak yerine 60-70fps istiyorum, o zaman tabi ki, zevk senin. Bu arada rakamlar tamamen örneklendirme amaçlıdır.
Ama ekran kartı alacaksan başta da dediğim gibi TDP değeri ile verdiği performansı kıyaslaman hem yakın hem de uzun vadede senin yararına olacaktır. Yakın vadede daha az para ile uzun süre seni rahatlıkla idare edebilecek bir kart alarak, uzun vadede ise elektrik faturasından tasarruf ederek. Benim yorumum bu yönde.

Ortalama 430Watt güç çekiyor yani neredeyse 2 saatte bir 1KW enerji tüketiyor. Günde 6 saat oyun oynuyorsun diyelim bu 3KW enerji demek, 30 günde 90KW eder. 1KWsaat enerji 30 kuruş dersek ayda 27 tl faturana yansır. Sırf GTA V için bu kart alınmaz, bu kart eğer 4K çözünürlükte oyun oynayacaksan almalısın yoksa gereksiz. GTX 970, GTAV'i ultra'da açabilecek bir kart olacaktır. Sunduğu grafik teknolojisi ve az güç tüketimi gibi özellikler daha avantajlı bu karttan. GTX 980 alabileceksen tabiki onu al, o daha iyi performans verecektir GTX 970'den.

AMD Radeon R9 295X2 8 GB Review | techPowerUp

Zaten yurtdışı fiyatı 999$ oldu. İndirim geldi r9 300 serisi 2015'de gelecek o gelene kadar indirim ile nvidia karşısında durmaya çalışıyorlar onun için inmişdir fiyatı keza burası Türkiye buraya fazla yansımamış bknz. hala ondan ucuza 970SLI yapıp aynı güçü elde ediyorsun.

GTX 970 SLI Yaptım diğelim ama peki bazı oyunlar crosfire desteklemiyormuş öyle bir şey varmış bu sakınca olmazmı ? örnek vermek gerekirse COD Ghost bunda crosfire desteklemiyormuş GTA V'de böyle bir şey olursa ?

Dostum 6 ay önce vatandan imzamdaki sistemi topladım. Ekran kartına 1600 küsur TL para verdim. Şuan 1000 küsur TL olmuş. Düşüyor fiyatları. Herkesin de bildiği gibi sürekli yeni birşeyler çıkıyor. Yenisi çıktıkça düşüyor. Sonu yok bu işin. Hastalık gibi birşey. 20.000, 30.000 lira basayım ömür boyu idare etsin diye birşey yok.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı