R9 380 vs GTX 960

Y.Selim

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar, ismim Selim 24 yaşındayım. 16-20 yaşları arasında çok hevesli ve bir o kadar da donanım meraklısıydım ancak hayat şartları gereği (iş, güç vs.) eskisi gibi takip edemiyorum. Teknolojinin hızlı geliştiğinin de farkındayım AMD FX4100 tabanlı bir sistemim var ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum. Aklımda birkaç ürün var ve sizlerden tavsiye ya da öneri almak istiyorum. Öncelikle darboğaz yapar, falan olur, yalan olur, gibi düşünen arkadaşlar için ilerde işlemcimi FX6300 veya FX8350 olarak upgrade edebilirim 2 sene içerisinde.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. :)

Önce mevcut sistemimi yazayım:
  • AMD FX4100 3.6GHz
  • Asus M5A97 R2.0
  • Asus GTX560ti TOP DCU II 1GB 256bit
  • G-Skill RipjawsX 8GB (2x4)
  • Corsair VS550 psu
(Sistemimde SSD yok almayı düşünüyorum tabii ki.)

Ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum şu an sadece 1 özelliğini upgrade edebiliyorum maddi açıdan.
İşlemcimi değiştirsem grafik açıdan pek fark olmayacağının gayet farkında ve bilincindeyim. :)
Ben de bu hakkımı ekran kartından yana kullanmak istiyorum. Küçük bir araştırma yaptım ve birkaç ürün arasında kaldım tahmini 1000 TL bir bütçem var.

İlk ürünler daha önce hiç kullanmadığım ama çok iyi performansı olduğunu bildiğim ve gördüğüm AMD tabanlı bir kart olacak.

• Sapphire R9 380 NITRO 4GB
  • MSI R9 380 4GB
  • Asus R9 380 STRIX 2GB

Sapphire aslında düşünmüyorum ama aradaki fiyat farkı bir alıcı olarak düşünmemi gerektirdi. :)
Biliyorum tavsiye edilmiyor ama o kadar da kötü olabilir mi sizce ne yapmalıyım?
Bu arada Sapphire ve MSI 4GB bellek olan modellerini yazdım Asus'ta 2GB bellek olan modeli yazdım.
Sebep çok basit Asus'ta 4GB bellek olan modele geçiş yaptığımda fiyat 1000 TL'nin üzerine çıkıyor.

İkinci ürünler ise aynı markaların ve benim yıllarca kullandığım Nvidia tabanlı kartlar.

MSI GTX960 4GB
Asus GTX960 Rog STRIX OC Edition 4GB

Sizce bu kartlar arasında ileriye dönük yatırım olarak hangisini tercih etmeliyim? İlla bu kartlar olsun da demiyorum sizin önerebileceğiniz veya tavsiye edebileceğiniz kartlar da olabilir.

Yardım ve yataklık yapacağınızın umuduyla beklemekteyim.. :)
Herkese iyi günler iyi çalışmalar kolay gelsin.

Buradan Recep Baltaş ve yanındaki pek bir sakin olan Ali Güngör'e halk arasında SAKİN REİS'e selamlar.
Sakin Reisi heyecanlandıracak bir buluş üretecek hiçbir firma yok gibi. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence R7 370 ve FX 8350 almayı deneyin. Çünkü şuan değil R9 380 Titan X bile alsanız tamamını zaten kullanamayacaksınız. Alacağınız R9 380 veya GTX 960 tahminimce R7 370 performansı dahi vermeyecektir. Yani kullanamayacağınız karta para yatırmaya gerek yok bence.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı