R9 380 vs GTX 960

@Yunus Selman Yılmaz Ne yazdığımı düzgün oku, saçmalama. Mesajım da şunu söylüyorum, yukarıda bir arkadaşın yazdığını yazıya cevaben şunu söyledim. Arkadaş diyordu ki GTX 960 overclock edilerek R9 380 seviyesine ulaşır. Ben de şunu dedim sadece GTX 960'e overclock yapılmıyor, R9 380 ekran kartına da overclock yapılıyor. Yani GTX 960'ı overclock edersen R9 380'e yaklaşır. Ancak R9 380'de overclock yapılıyor. Ayrıca istediğin ekran kartına da overclock yapabilirsin. Mesajımı çok yanlış anlamışsın.
Bu sefer ben ayrıntı kaçırmışım. Dediğin doğru. Ben bu adama güveniyom. Söylediklerini ezberleyin. :)

GTX 960 OC edilip R9 380'ni yakalıyor R9 380 OC edilip GTX 960'ı tekrar geçiyor. Sıcaklık konusunda en fazla 4-5 derece oynayacaktır soğutma sistemi iyi olan kartlarda. 190W TDP değeri var kartın ve bu değere her zaman çıkmıyor. R9 380 seçmen daha iyi olacaktır. Sürücü konusunda eski AMD yok artık oyun piyasasında biraz daha yer edinirse kendine çok daha iyi olacaktır.

@Yunus Selman Yılmaz Ne yazdığımı düzgün oku, saçmalama. Mesajım da şunu söylüyorum, yukarıda bir arkadaşın yazdığını yazıya cevaben şunu söyledim. Arkadaş diyordu ki GTX 960 overclock edilerek R9 380 seviyesine ulaşır. Ben de şunu dedim sadece GTX 960'e overclock yapılmıyor, R9 380 ekran kartına da overclock yapılıyor. Yani GTX 960'ı overclock edersen R9 380'e yaklaşır. Ancak R9 380'de overclock yapılıyor. Ayrıca istediğin ekran kartına da overclock yapabilirsin. Mesajımı çok yanlış anlamışsın.
Ben demeye çalışıyorum ki;
R9 380 in O.C. potansiyeli Gtx960 kadar yüksek değil bu sebeple Gtx960 benim tercihim olur siz isterseniz R9 380 alırsınız bu size kalmış...

Kesinlikle R9 380 öneririm. Bir kere çekirdek performansı olarak yüksek bir ekran kartı. Ayrıca AMD kartlar eskisi kadar ısınmıyor buda bir gerçek. Ekleme olarak yıl olmuş 2015 HALA DAHA(!) faturayı görünce vs. vs. yorumları geliyor. Kardeşim elektriğin kw(kilowatt)'ı 26 kuruş (0.26TL) 1-2TL fazla gelmiş ne fark eder?.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı