R9 3900X macOS Kurulumu

Yer
İstanbul / Bahçeşehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : AMD Ryzen 9 7900X
İşlemci Soğutucusu : Arctic Liquid Freezer II 360MM A-RGB
Anakart : ASRock X670E Steel Legend
RAM: G.Skill Trident Z 16X2 32GB 6000MHZ CL30
Ekran Kartı : Sapphire Nitro+ S.E. RX 6900XT
PSU : Corsair HX1200
Kasa : Cooler Master TD500 White
M2 SSD : Hyperx Fury Gen4 1TB + Gigabyte Aorus Gen4 500GB + Kingston KC2000 Gen3 500GB
SSD : Sandisk SSD Plus 480GB + Sandisk SSD Plus 240GB
HDD : Toshiba X300 4TB
Meslek
Pilotaj Öğrencisi
RAM
GSkill Trident Z NEO 8X2 16GB 3600MHZ CL16
SSD veya HDD modeli
Gigabyte AORUS Gen 4 5000MB / 2500MB 500GB
Ekran kartı
MSI Aero ITX RTX 3060Ti
Anakart
MSI Gaming Plus X570
İşlemci
AMD Ryzen 9 3900X
Merhabalar, hali hazırda Windows 11 işletim sistemi ile birlikte kullandığım masaüstü bilgisayarımı yayınlanan rehberi inceledikten sonra bir anlık heves doğrultusunda dual boot ile farklı bir ssd'ye macOS işletim sistemini kurmak istiyorum. Yani bilgisayarda 2 işletim sistemi olacak, hem Windows 11 hemde macOS. Sormak istediğim, bileşenlerim son sürüm macOS sürümüne uyum sağlıyor mu? Sağlıyorsa eğer uygun config dosyası ve EFI dosyasını nereden edinebilirim? Teşekkürler, iyi forumlar.

Masaüstü bilgisayarının dışında MacBook Air M1 Kullanıyorum, masaüstüne de macOS kurarsam eğer ekosistem sayesinde uyumlu bir şekilde kullanabileceğimi düşünüyorum. Masaüstünde AirDrop kullanmak için sabırsızlanıyorum. :)

3060 Ti desteklenmiyor ve bu yüzden kuramazsınız. Bir şekilde kursanız bile grafik hızlandırma olmayacak ve bu işletim sistemini kullanmayı bir işkenceye çevirir. Fare imlecini bile hareket ettirirken sistem kasacaktır. Ekran kartı dışında her şey uyumlu gibi duruyor.
Anladım. :(
Peki ilerleyen güncellemelerde destek gelme gibi bir ihtimal var mı?

Pek sanmıyorum. Apple zaten artık kendi silikon işlemcisine geçmeye başladı ve GPU'ları gayet güçlü olduğu için NVIDIA veya AMD'ye ihtiyacı kalmayacak gibi duruyor.
Tamamdır, desteğiniz için teşekkür ederim.
Pek sanmıyorum. Apple zaten artık kendi silikon işlemcisine geçmeye başladı ve GPU'ları gayet güçlü olduğu için NVIDIA veya AMD'ye ihtiyacı kalmayacak gibi duruyor.
Peki son olarak şu aklıma geldi, son sürüm olan Monterey değil de daha düşük bir sürümünde Nvidia ekran kartı desteği yok mu?
Tamamdır, desteğiniz için teşekkür ederim.

Peki son olarak şu aklıma geldi, son sürüm olan Monterey değil de daha düşük bir sürümünde Nvidia ekran kartı desteği yok mu?
Tamamdır gördüm, hiçbirisi hiçbir sürümde desteklenmiyormuş maalesef. :
1649072322746.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı