R9 390X Marka Seçimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
a
Sapphire'i yerden yere vurmuş bazı arkadaşlarımız. :) AMD'nin en çok satan markalarından birisidir Sapphire. 200 serisinde Dual-X ve Tri-X soğutma konusunda çok başarılı olmadığı için Nitro modeline de aynı muameleyi yapıyorlar. Recep abinin makalesini öne göstermenize gerek yok. Zira o makale çok eski ve Nitro modelini kapsamıyor. "Nitro modelinin sahibi Sapphiri kapsıyor." Demiş bazı arkadaşlarımız. Bu firmalar hatalarını giderdiler artık. Baskı ve stres testlerinde MSI ve Sapphire başa baş gider. Hangisinin fan devri hangi değerde daha fazla döner bilmiyorum ama sıcaklık testlerinde Nitro 3-5 derece daha serin MSI'dan.
Asus, MSI ve Sapphire modelinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Hiçbirisi size "keşke almasaydım" dedirtmez. Asus olan model şu an vatan indirim gününde 1100 TL falan olması lazım. Kaçırmayın derim.
Hocam R9 390X alacak arkadaş Asus'un 390X'i pahalı ve soğutma olarak çok iyi değil.

Değil zaten. 85 derece kart . Rakipleri 75 dereceyi geçmiyor. :) Ben R9 390 için dedim. Ya dün gece saat 10'da vatan indirimleri vardı. %15 indirim getirmişlerdi. 1100 TL yazıyordu ama sabaha kadar bitmiş indirim. Çok uygundu. Onun için söyledim alacak arkadaşlara.

Herkese o değerli yorumları için tek tek teşekkür ediyorum kafamda marka modeli belirledim çok yardımınız dokundu :)

Sağlıcakla kalın sayın Techopat üyeleri (y)

Hangi modeli alacağınızı da paylaşsanız hani... :)

Şimdi tekrardan tartışma çıkmasın diye yazmayayım dedim de :D madem merak oluşmuş Sapphire mantıklı geldi bir tek garanti durumunu düşünüyorum onuda biraz araştıracağım. Asus düşünmüyorum. Msi halen aklımın bir köşesinde çünkü garanti hizmetini biliyorum. Kaliteliler şu anlık karar Sapphire ama garanti konusu gerçekten kötüyse MSI tercih edebilirim ya da o fiyatlara çıktıktan sonra GTX 980'de almak daha mantıklı.

Acaba Msi modelini alıp R9 390 mı alsam diye de düşünmüyor değilim yani ama aradaki performans farkı ne kadar bilmiyorum 390x'le fakat şöyle de bir şey var: R9 390x GTX 980'e rakipse R9 390'da GTX 970'ye aradaki farkta GTX 970 ile 980 kadarsa kesinlikle almışken 390x tercih etmeliyim.

GTX 980'in rakibi AMD Fury'dir. R9 390X arada kaldığı için GTX 980'e eşleştiriyoruz. DX12 konusunda aklınız karışıyorsa şu an için performans olarak kesin bir şey söyleyemiyoruz ama nVidia Feature Level 12.1'i desteklerken R9 390X 12.0'da kalıyor. Bu bilgi aklınızda olsun.
R9 390 alacaksanız kesinlikle Nitro modelini alın. Tri-X 200 serisinden kalma güncellenmiş bir soğutma sistemi. Nitro ise başlı başına yepyeni bir soğutma sistemi. Arka plakası da bulunuyor. MSI'da tercih edebilirsiniz. Zaten bir arıza olduğu zaman Sapphire fabrikasına göndermiyorsunuz ürünü. İlgili firmaya gönderiyorsunuz ve Sapphire'e ServisPoint bakıyor. Oldukça iyi bir servis firmasıdır.

Paylaştığınız testler Tri-X için geçerli ve GPUBoss, Extemetech, Game-debata'nın paylaştığı salt rakamlardan oluşan testleri sosyalde dikkate almıyoruz.

Hocam, siz Sapphire Nitro Tri-X, önermiyor musunuz?
Mhz, doku doldurma, Bellek transfer hızı, Pixel doldurma ve daha birçok alanda Msı önde. Game debate'deki rakamlar doğru. Dikkate almamanızın sebebi, nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı