R9 3950X sistemde BIOS güncellemesi sonrası sisteme reset atmadan bilgisayar açılmıyor

fatherrain

Decapat
Daha fazla  
RAM
GSkill Tridentz Neo
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 500GB 970 Evo Plus NVME M.2
Ekran kartı
ROG STRIX-GTX1080-A8G-GAMING
Anakart
ASUS Strix B550-F Gaming Wi-Fi
İşlemci
R9 3950X
Değerli arkadaşlar;
Bilgisayarımda BIOS güncellemesi yaptım. Şu an monitör ve klavyeye hiç enerji gelmiyor. Fakat açma düğmesine basılı tutup zorla kapatıp tekrar açarsam BIOS ekranı da geliyor bilgisayar da açılıyor. Sistemde UEFI uyumu olmayan parça yok diye biliyorum. Başka monitörlerde de aynı problem var. Ne yapmalıyım?

Bu konuya bakın

Bu konuya bakın
Evet benzer konuların hepsini okudum ve denedim. Malesef sorunumu çözmedi. Kasa temiz, bağlatılar tamam. Pili söktüm taktım çözüm olmadı.

Değerli arkadaşlar;
Bilgisayarımda BIOS güncellemesi yaptım. Şu an monitör ve klavyeye hiç enerji gelmiyor. Fakat açma düğmesine basılı tutup zorla kapatıp tekrar açarsam BIOS ekranı da geliyor bilgisayar da açılıyor. Sistemde UEFI uyumu olmayan parça yok diye biliyorum. Başka monitörlerde de aynı problem var. Ne yapmalıyım?
Downgrade yaptın mı?

Bu konuya bakın
O konuda ssd sorunu var. Çünkü ekran geliyor ama windows kendini yüklemeye çalışınca gidiyor. Bu ise direk anakart düzgün enerji vermiyor ile alakalı. Aynı sorun bendede var. ya BIOS'tan kaynaklanıyor ya kablolardan ya da anakartın kronik sorunu.

Peki downgrade yapınca sorunun çözülüyor mu?

Hemen deneyip bilgi veriyorum.

Peki downgrade yapınca sorunun çözülüyor mui.

İlk sürüme döndüm. HDMI kablo ile bilgisayar açıldı görüntü gelmedi. Mdport ile direk görüntü geldi BIOS ekranı gelmedi. Eski bir monitör taktım. BIOS ekranını da gördüm, tamamen problemsiz açıldı.

İlk sürüme döndüm. HDMI kablo ile bilgisayar açıldı görüntü gelmedi. Mdport ile direk görüntü geldi BIOS ekranı gelmedi. Eski bir monitör taktım. BIOS ekranını da gördüm, tamamen problemsiz açıldı.

Yeni monitörle denediğimde problemim devam ediyor yani.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni monitörle denediğimde problemim devam ediyor yani.
Peki yeni monitörü taktığında klavyeye enerji geliyor mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı