R9 3950X sistemde BIOS güncellemesi sonrası sisteme reset atmadan bilgisayar açılmıyor

fatherrain

Decapat
Daha fazla  
RAM
GSkill Tridentz Neo
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 500GB 970 Evo Plus NVME M.2
Ekran kartı
ROG STRIX-GTX1080-A8G-GAMING
Anakart
ASUS Strix B550-F Gaming Wi-Fi
İşlemci
R9 3950X
Değerli arkadaşlar;
Bilgisayarımda BIOS güncellemesi yaptım. Şu an monitör ve klavyeye hiç enerji gelmiyor. Fakat açma düğmesine basılı tutup zorla kapatıp tekrar açarsam BIOS ekranı da geliyor bilgisayar da açılıyor. Sistemde UEFI uyumu olmayan parça yok diye biliyorum. Başka monitörlerde de aynı problem var. Ne yapmalıyım?

Peki yeni monitörü taktığında klavyeye enerji geliyor mu?
Toparlayacak olursam, problem yeni monitörle başladı. Bios ekranı gelmeden bilgisayar açılıyordu. Bios güncelleyince hiç açılmaz oldu. Eski monitörle deneyince resetlemeden açılmıyordu. Yeni monitörde eski tip çıkışlar yok. Büyük ihtimal eski çıkışlar problemsiz açılıyor ama hdmi ve mdport deneyince eski de olsa yenide olsa bios sürümü farketmeksizin problemli.

Peki reset atınca yeni monitöre geliyor mu? Öyleyse bilgisayarını kapat biraz bekle ve eski monitörü takıp tekrar çalıştır. Yine tekte gelirse ekran kartında da sorun olabilir.
Eski monitör eski bios ile problemsiz açılıyor.

Toparlayacak olursam, problem yeni monitörle başladı. Bios ekranı gelmeden bilgisayar açılıyordu. Bios güncelleyince hiç açılmaz oldu. Eski monitörle deneyince resetlemeden açılmıyordu. Yeni monitörde eski tip çıkışlar yok. Büyük ihtimal eski çıkışlar problemsiz açılıyor ama hdmi ve mdport deneyince eski de olsa yenide olsa bios sürümü farketmeksizin problemli.
İşlemcin nedir? Ona göre görüntüyü anakarta bağlayıp deneyebilirsin.

Eski monitör eski bios ile problemsiz açılıyor.
Eski monitör eski bios problemsiz.
Eski monitör yeni bios restleme ile açılıyor.
Yeni monitör eski bios bios ekranı olmadan açılıyor.
Yeni monitör yeni bios hiç açılmıyor. Klavyede de ışık olmuyor.

R9 3950X

Üstteki hdmi porta bağlamam yeterli mi bunun için. biostan ayar lazım mı?

Eski monitör eski bios problemsiz.
Eski monitör yeni bios restleme ile açılıyor.
Yeni monitör eski bios bios ekranı olmadan açılıyor.
Yeni monitör yeni bios hiç açılmıyor. Klavyede de ışık olmuyor.
Eski monitörün eski biosla sorunsuz açılmasının sebebi yüksek ihtimalle uyumluluktur.

Eski monitör yeni bios'ta resetlemeyle açılıyorsa RAM, Anakart, ekran kartından olabilir.

Yeni monitörün bios ekranı olmadan açılmasının sebebi yeni nesil monitörlerdeki displayport kablosunun kabloyu geç iletmesidir. Bu yüzden çoğu kullanıcı bazen windows loading animasyonunu bile görmüyor. Eğer bios ekranını görme ihtiyaçları varsa bunun önüne geçmek için sistemi resetliyorlar.

Yeni monitörün klavyeyle alakası yok. Yüksek ihtimal ekran kartın hata verdiği için anakart sistemi boot etmemiştir veya anakartın kendisinde problem vardır.

Üstteki hdmi porta bağlamam yeterli mi bunun için. biostan ayar lazım mı?
Takman yeterli. Zaten driver uyumsuzsa windows kendi sürücüsünü veya işlemcinin driverini yüklüyor.

Elinde buzzer varsa anakarta takabilirsin.

Eski monitörün eski biosla sorunsuz açılmasının sebebi yüksek ihtimalle uyumluluktur.

Eski monitör yeni bios'ta resetlemeyle açılıyorsa RAM, Anakart, ekran kartından olabilir.

Yeni monitörün bios ekranı olmadan açılmasının sebebi yeni nesil monitörlerdeki displayport kablosunun kabloyu geç iletmesidir. Bu yüzden çoğu kullanıcı bazen windows loading animasyonunu bile görmüyor. Eğer bios ekranını görme ihtiyaçları varsa bunun önüne geçmek için sistemi resetliyorlar.

Yeni monitörün klavyeyle alakası yok. Yüksek ihtimal ekran kartın hata verdiği için anakart sistemi boot etmemiştir veya anakartın kendisinde problem vardır.

Takman yeterli. Zaten driver uyumsuzsa windows kendi sürücüsünü veya işlemcinin driverini yüklüyor.

Elinde buzzer varsa anakarta takabilirsin.
İşlemci grafik kartı sonuç vermedi. Bilgisayar açılıyor ama görüntü alamıyorum.
Yeni monitörle bios ekranına ulaşma yolunu bulursam benim için sorun çözülmüş olacak. Bu monitörlerde bu problemle uğraşan bir kaç kişi olmuş ama çözümleri bende işe yaramadı.
Eğer bios ekranını görme ihtiyaçları varsa bunun önüne geçmek için sistemi resetliyorlar.
Bu nasıl yapılıyor. Belki de işimi çözebilir.

İşlemci grafik kartı sonuç vermedi. Bilgisayar açılıyor ama görüntü alamıyorum.
Yeni monitörle bios ekranına ulaşma yolunu bulursam benim için sorun çözülmüş olacak. Bu monitörlerde bu problemle uğraşan bir kaç kişi olmuş ama çözümleri bende işe yaramadı.

Bu nasıl yapılıyor. Belki de işimi çözebilir.
Maalesef çözemez. Reset atınca monitör kendini kapatmadığı için hemen açılıyor demek istedim. Öncelikle kasayı televizyona götürüp HDMI ile bağla. Eğer sorunsuz çalışırsa sorunun monitördendir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı