R9 5900X işlemci Gigabyte AB350 Gaming 3 anakartta çalışmadı

Panicmountain

Centipat
Daha fazla  
RAM
48 GB CL 16 3200 Mhz
Anakart
Gigabyte Ab350 gaming 3
Arkadaşlar merhaba,

Bir konu hakkında sizlere danışmak istiyorum.
Geçtiğimiz aralık ayı sonunda sistemimi bir kademe daha iyileştireceğini düşündüğüm bir CPU arayışına girdim ve anakart modelimi (Gigabyte AB350 Gaming 3) kontrol ettikten sonra desteklenen en iyi işlemcilerden birinin 5900X olduğunu gördüm. 1600X kullandığım için güncellemenin performans anlamında bana ek fayda sağlayacağını düşündüm. Web'de gerekli BIOS güncellemeleri yapılınca çalıştığını teyit edince ve uygun bir taksit imkanı bulunca satın aldım. Ancak ne yaparsam yapayım bir türlü görüntü alamadım. (1600X'i takınca her şey sorunsuz çalışıyor)

İşlemciyi farklı sistemlerde test ettim, çalışıyor ancak benim anakartımda çalışmadı. Gigabyte global dahil yazışmalar sonucunda; sadece anakartı teknik servise göndererek hw route üzerinde bir müdahale ile çalıştırılabileceğinin bilgisini geçtiler bana. İş bilgisayarım olduğu için sistemden uzak kalmam pek mümkün değil ama bu yatırımın da boşa gitme ihtimalini düşünmek bile istemiyorum. Sizce yeni bir anakart mı almalıyım yoksa teknik ekibin bunu çözebilme ihtimalini düşünmeli miyim?

Fazla oyun oynamıyorum, kullanımın %90'sı Adobe programlarıyla geçiyor.

Önerileriyle yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Şu aşamada biraz kuşkuyla yaklaşalım. 1 yıl öncesinin videosu ama aklıma geldi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Acaba bulunduğunuz seri için bir güncelleme yapılmadı mı? Çünkü işlemci bozuk olmadığına göre burada suçu Gigabyte'a atmamız çok doğal.

Şu aşamada biraz kuşkuyla yaklaşalım. 1 yıl öncesinin videosu ama aklıma geldi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Acaba bulunduğunuz seri için bir güncelleme yapılmadı mı? Çünkü işlemci bozuk olmadığına göre burada suçu Gigabyte'a atmamız çok doğal.

Keşke bu videoya daha önce denk gelseymişim :) Bu tarz problemlerle karşılaşacağımı düşünüyordum ama bios güncellemelerinde 5800x3d'ye de uygunluk getirdikleri için sıkıntı yaşamam diye tahmin etmiştim. Videodaki arkadaşın söyledikleri gerçekten çok mantıklı geldi şimdi.

Gigabyte Türkiye'ye de yazdım. Mantıklı bir dönüş yapacaklar mı bekliyorum. Yoksa mecburen yeni bir anakart almam gerekecek gibi gözüküyor.

Teşekkür ediyorum cevapların için 👍

@alihanvardertyok

Yeni bir anakart alma durumuna karşı bana önerebileceğin bir marka-model olur mu acaba?
Maksimum 5-6.000 TL aralığında, beni 4-5 sene götürecek bir tercih yapabilirim gibi gözüküyor önümüzdeki ay. Arada da banka taksit avantajı veya bir indirim kovalarım.

Spesifik bir beklentim yok (rgbsiz öncelikli) - tek m2 ve 2 adet 3.5 inch depolama hdd ile çalışıyorum. Bu fiyat bandında daha iyi seçeneklere ulaşmayı isterim elbette :)

Son düzenleme:
Keşke bu videoya daha önce denk gelseymişim :) Bu tarz problemlerle karşılaşacağımı düşünüyordum ama bios güncellemelerinde 5800x3d'ye de uygunluk getirdikleri için sıkıntı yaşamam diye tahmin etmiştim. Videodaki arkadaşın söyledikleri gerçekten çok mantıklı geldi şimdi.

Gigabyte Türkiye'ye de yazdım. Mantıklı bir dönüş yapacaklar mı bekliyorum. Yoksa mecburen yeni bir anakart almam gerekecek gibi gözüküyor.

Teşekkür ediyorum cevapların için 👍

@alihanvardertyok

Yeni bir anakart alma durumuna karşı bana önerebileceğin bir marka-model olur mu acaba?
Maksimum 5-6.000 TL aralığında, beni 4-5 sene götürecek bir tercih yapabilirim gibi gözüküyor önümüzdeki ay. Arada da banka taksit avantajı veya bir indirim kovalarım.

Spesifik bir beklentim yok (rgbsiz öncelikli) - tek m2 ve 2 adet 3.5 inch depolama hdd ile çalışıyorum. Bu fiyat bandında daha iyi seçeneklere ulaşmayı isterim elbette :)
Tüm ihtiyacınızı karşılar. Uçuk ödemeler yapmaya gerek yok.

Tüm ihtiyacınızı karşılar. Uçuk ödemeler yapmaya gerek yok.

Önerin için çok teşekkür ediyorum.
Fiyat da dediğin gibi çok daha makul. Çok sağ ol 👍

Konuyu güncelleme bırakarak tamamlamak istedim.
Teknik servis görüşmeleri çok uğraştırdı ve günün sonunda ısınma problemleriyle karşı karşıya kalacağız gibi gözüktüğü için anakart sorununu çözemedim, Shisui-sensei'nin bahsettiği anakarttı satın aldım. BIOS güncellemesi yapmadan tak-çalıştır sistem açıldı. Tekrar teşekkür ediyorum.

Bunun dışında @alihanvardertyok rica etsem bana bir PSU önerisi de verebilir misin?

5900X ve B550 ROG STRIX F ile kullanabileceğim ve önümüzdeki yıl işler yolunda giderse satın almayı planladığım 7900XTX kartın ihtiyaçlarını görecek ve sistemi koruyabilecek bir PSU arıyorum. Forumları epey okudum ancak kafam karıştı biraz. Sessiz çalışması önceliğiyle bir önerin olursa çok sevinirim.

3000 TL (taksit olanaklarına göre +500) civarlarında bir bütçeyi karşılayabilirim. Daha doğru bir alternatif varsa da bütçemi zorlamaya çalışırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerin için çok teşekkür ediyorum.
Fiyat da dediğin gibi çok daha makul. Çok sağol 👍

Konuyu güncelleme bırakarak tamamlamak istedim.
Teknik servis görüşmeleri çok uğraştırdı ve günün sonunda ısınma problemleriyle karşı karşıya kalacağız gibi gözüktüğü için anakart sorununu çözemedim, Shisui-sensei'nin bahsettiği anakarttı satın aldım. Bios güncellemesi yapmadan tak-çalıştır sistem açıldı. Tekrar teşekkür ediyorum.

Bunun dışında @alihanvardertyok rica etsem bana bir psu önerisi de verebilir misin?

5900x ve b550 rog strix F ile kullanabileceğim ve önümüzdeki yıl işler yolunda giderse satın almayı planladığım 7900xtx kartın ihtiyaçlarını görecek ve sistemi koruyabilecek bir psu arıyorum. Forumları epey okudum ancak kafam karıştı biraz. Sessiz çalışması önceliğiyle bir önerin olursa çok sevinirim.

3000 TL (taksit olanaklarına göre +500) civarlarında bir bütçeyi karşılayabilirim. Daha doğru bir alternatif varsa da bütçemi zorlamaya çalışırım.
Tekrardan merhabalar.

Tercihinizi sadece AMD üzerinden ele almamanızı öneririm. Nvidia 4000'i de listenize dahil edin. Orada da RTX 4070 Ti ile şahane bir alternatif oluşturuldu.

Bütçenizi hiç geçmek istemiyorsanız Corsair RM850, MSI MPG A850GF, Gigabyte Aorus P850W, NZXT C850 Gold, High Power Super GD+ 850W gibi sayısız seçeneğiniz var. Her biri de üst seviye üniteler.

Eğer bütçenizi aşıp daha güncel bir ürün isterseniz MSI MPG A850G önerebilirim. Burada PCIe 5.0 bağlantı desteğini de elde edeceksiniz.

Ben size bağlantıları paylaşayım. Kendiniz için en makul kararı verin.

Corsair RM850
MSI MPG A850GF
Gigabyte Aorus P850W
NZXT C850 Gold
High Power Super GD+ 850W

MSI MPG A850G

Tekrardan merhabalar.

Tercihinizi sadece AMD üzerinden ele almamanızı öneririm. Nvidia 4000'i de listenize dahil edin. Orada da RTX 4070 Ti ile şahane bir alternatif oluşturuldu.

Bütçenizi hiç geçmek istemiyorsanız Corsair RM850, MSI MPG A850GF, Gigabyte Aorus P850W, NZXT C850 Gold, High Power Super GD+ 850W gibi sayısız seçeneğiniz var. Her biri de üst seviye üniteler.

Eğer bütçenizi aşıp daha güncel bir ürün isterseniz MSI MPG A850G önerebilirim. Burada PCIe 5.0 bağlantı desteğini de elde edeceksiniz.

Ben size bağlantıları paylaşayım. Kendiniz için en makul kararı verin.

Corsair RM850
MSI MPG A850GF
Gigabyte Aorus P850W
NZXT C850 Gold
High Power Super GD+ 850W

MSI MPG A850G

Çok teşekkür ediyorum, zahmet edip hepsini de linklemişsin, eline sağlık :)
Bunlardan birini tercih edeceğim.

Kart konusunda da 4070ti'yı da kesinlikle değerlendirmeye alırım. Umarım seneye fiyatlar daha sakin olur.

çok sağol.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı