a.k.a Mechy
Centipat
Merhaba,
Zamana yayarak bir bilgisayar topluyorum. Kullanım amacı mühendislik uygulamaları olacak. Sistem hakkındaki yorumlarınızı alabilir miyim?
RAM miktarı konusunda çok fazla tepkiyle karşılaşıyorum. Nümerik analizlerde bilgisayardaki işlemci gücü ve RAM miktarı çok önemli olduğu için işlemci ve RAM'leri olabilecek en iyi seviyede tutacağım.
Ekran kartı ilk aşamada düşünmüyorum, daha sonrasında orta seviye RTX 4060 ya da RTX 3060 gibi bir ekran kartı kullanacağım.
Yorumunuz nedir?
Zamana yayarak bir bilgisayar topluyorum. Kullanım amacı mühendislik uygulamaları olacak. Sistem hakkındaki yorumlarınızı alabilir miyim?
- Anakart: Asus ProArt X870E-Creator WIFI
- İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X
- İşlemci Soğutucu: Lian Li Galahad II Trinity Performans 360mm
- Kasa: Lian Li O11 Dynamic Evo Harbor Gri
- Kasa Fanları: Lian Li UNI FAN SL120 V2 (3 yana ve 3 alta intake, 1 arkaya exhaust olarak konumlandırılacak)
- RAM: G.Skill 96GB(2x48) Trident Z5 6800MHz CL34 (Sonrasında bir çift daha eklenip maksimum RAM kapasitesine ulaşılacak)
- SSD: Samsung 99 PRO w/Heatsink MZ-V9P1T0CW 1TB 7450/6900 MB/s
RAM miktarı konusunda çok fazla tepkiyle karşılaşıyorum. Nümerik analizlerde bilgisayardaki işlemci gücü ve RAM miktarı çok önemli olduğu için işlemci ve RAM'leri olabilecek en iyi seviyede tutacağım.
Ekran kartı ilk aşamada düşünmüyorum, daha sonrasında orta seviye RTX 4060 ya da RTX 3060 gibi bir ekran kartı kullanacağım.
Yorumunuz nedir?