Radeon R7 370 Sistemde Ekran Kartı Algılanmıyor

moloch

Centipat
Katılım
3 Mayıs 2022
Mesajlar
9
Yer
Database
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Reverse Engineering & Malware Analysis
RAM
16 GB RAM
Ekran kartı
AMD Radeon R7 370
Anakart
AsuSTeK - H110M-K
İşlemci
Intel Core i5-6500
Abiler selam.

Bir kaç gündür uğraştığım bir sorunum var üste çıkabilmiş değilim. Başlıkta yazdığı gibi 1 yıldır sorunsuz kullandığım bilgisayarımın ekran kartı sorun çıkartıyor. Kullandığım ekran kartı markası AMD Radeon R7 370.

Sorunumu daha detaylı anlatmak gerekirse, ekran kartı takılı iken Windows'un yüklenme logosundan sonra siyah ekranda kalıyor fakat monitör açık kalıyor. Ara sıra windows başlarken Automatic Repair ekranına atıyor ve windows'un düzgün başlatılamadığını belirten bir yazı çıkıyor. Daha sonra kasadan ekran kartını çıkartıp format attıktan sonra (neden format attım hiçbir fikrim yok) ve monitörü harici ekran kartına bağlayınca bilgisayarın açıldığını gördüm. Şuan ise harici ekran kartı olarak kullanıyorum. Driverların sorunu olduğunu düşünerek AMD'nin kendi sitesinden driverlarını indirmeye çalıştım fakat ekran kartını algılamadığı için indirmiyor. Bu sebeple ekran kartını tekrar taktığımda ise yine sistem açılmıyor, yani mal gibi ortada kaldım.

Ekran kartını 2-3 defa tak çıkar yaparken detaylı baktığımda Windows'un yüklenme logosundan sonra ekran kartının fanı birkaç dakika dönmüyor ve tekrardan dönmeye başlıyor. Bu da biraz şüphe uyandırdı fakat sorunun driverlar alakası olduğunu düşünüyorum.

Bu sorunuma nasıl çözüm getirebilirim?
 
Aygıt Yöneticisi'nden de kontrol edin. Kod 43 gibi hatalar varsa ekran kartında donanımsal sıkıntı olabilir.
 
Aygıt Yöneticisi'nden de kontrol edin. Kod 43 gibi hatalar varsa ekran kartında donanımsal sıkıntı olabilir.
Nasıl kontrol edeceğim ki? Ekran kartını taktığımda Windows açılmıyor. Ek olarak Aygıt Yöneticisi'nden Harici ekran kartını da kontrol ettim bir sıkıntı göremedim.
 
O zaman kart sıkıntılı gözüküyor hocam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı