Radeon Software 17.7.2 WHQL Çıktı - Yeni Özellikler Geldi

AMD, yeni Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.7.2 WHQL imzalı sürücüsünü çıkarttı arkadaşlar. Sürücünün getirdiği yeni özellikler ve fix'lerin bazıları şöyle;

Radeon ReLive
  • Relive artık 100 Mbps kayıt yapabiliyor. (Önceden 50 Mbps idi.)
  • Kamera Şeffaflığı için yeni kontroller eklenmiş.
  • Bellek Kullanımı daha aza indirgemiş.
  • Gelişmiş Ses Kontrolleri : Mikrofon sesini kontrol edebileceğiz. (Ekstra birkaç şey de var ama çeviremedim. :LOL: Linkten bakarsınız.)
Radeon Chill
  • Radeon Chill artık DirectX 12 ve Vulkan'lı oyunları da destekliyor.
  • Çoklu GPU'ları da destekliyor.
  • Radeon XConnect desteği de geldi.
  • Now supports Hybrid Graphics system configurations.
Radeon WattMan
  • Now supports memory underclocking. (Herhalde artık WattMan'dan belleğin çalışma hızını saat hızının altına düşürebileceğiz galiba. Anlayamadım.)
  • Güç durumunu kontrol edebileceğiz.
Frame Rate Target Control
  • Artık DirectX 12 oyunlarda ve Çoklu GPU sistemlerde de FPS'yi limitleyebileceğiz.
Radeon Software Vanguard Beta Program
Yeni özelliğimiz Enhanced Sync (Nvidia Adaptive Vsync benzeri)
  • VSYNC'e göre daha az gecikme ve daha az yırtılma sağlanıyor. Free Sync monitöre sahip olmayanlar için güzel bir çözüm şimdilik.
Radeon-Enhanced-Sync.jpg

Game Responsiveness
  • DirectX 9'dan DirectX 11'e kadar destekli oyunlarda genel iyileştirmeler yapılmış bu sürücü ile.
Sürücüyü indirmek ve tüm özelliklere bakmak isteyenler buradan indirip okuya bilir.
Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.7.2 Release Notes

Sana göre AMD baştan ölmüş. Bu yüzden uzun uzun cevap versem bile kalın kafana girmeyecek. 375W TDP diye diye almış başını gidiyorsun :)
AMD kartı kullanıyorum canisi. Bana göre AMD ölmedi. Bana göre AMD cevapları bir türlü veremiyor. Verse de geç veriyor. Ben kart alırken 3 şeye bakarım. 1 Mimari. 2 Performans 3 Enerji verimliliği.
Sana bir soru sorayım gerçi kafa uçuk senin. AMD'den başkasını görmez. Aynı perofrmansı AMD 275 Watt ile Nvidia ise 180 Watt ile veriyor. Hangisini alırsın. 100 200 lira daha az vereyim de AMD'mi alayım dersin. Üst seviyede ekran kartlarında AMD'de Nvidia ile aynı fiyattan satıyor. Örnek Fury X vs GTX 980 Ti. Ya da eş değer kartlara bakalım. GTX 970 vs R9 390. Aynı fiyat. Günümüze gelelim. GTX 1060 vs RX 480. 480 20 dolar daha ucuz. Çıkış fiyatları bunlar.
Siz herhalde şundasınız AMD olsun fazla güç tüketsin ama ucuz olsun. 3 gün sonra sizi göreceğim. Sızan sonuçlar kesin gibi neredeyse. Önemli isimlerin sızdırdığı sonuçlar bunlar. Nasıl Evan Blass bir telefon sızdırıyor ve doğru çıkıyor ise bu sızıntılarda aynen böyle.

Siggraph 2017 başlıyor 30 Temmuz da. AMD tanıtacak kartları. Her sene olduğu gibi gene uyumayıp canlı canlı izleyeceğim. Ama sonuç : Hüsran.

AMD'nin Ryzen ile işlemci pazarındaki yükselişini gördüm ve olacağını da biliyordum. VEGA'nın ekran kartında da böyle olacağını düşündüm taaaa ilk 2016 da AMD VEGA'yı ilk gösterdiğinde gördüğüm oyun değerlerinde güzel olacağını sandım. Ama yanıldık.

Sizden şu videoyu şimdi izlemenizi istiyorum eğer müsait iseniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Referans RX VEGA GAMING kartı sızdı. 2 adet 8 pin güç girişi 3 adet display port ve 1 adet hdmi portu mevcut.

Referans gtx 1080 ti 1 adet 6 pin 1 adet 8 pin güç ile besleniyordu. Custom rx vega ya herhalde 3 adet 8 pin koyacaklar.

AMD-Radeon-RX-Vega-64.jpg

Fıttırık seni, 8+6 pin dediğin kart zaten 250W, 2x8 dediğin kart da 300W güç çekiyor aradaki 50W'ı bu kadar takacaksan zaten arada %20 performans farkı bile olsa enerji verimliliğinden kaybetmiş demektir AMD senin gözünde :D

Valla hiç öyle uzun yazamayacağım. Bende Vega'yı bekliyordum ve para hazırdı kenarda bekletiyordum. Sonra bir baktım 250, 300W felan bir haber çıktı, o an bıraktım beklemeyi hemen arayışa geçtim. GTX 1070 kullanıyorum gayet memnunum. Ve bu benim ilk Nvidia kartım. Şu zamana kadar hep AMD kullandım. İşin kısacası Vega benim için daha çıkmadan bitti.

Fıttırık seni, 8+6 pin dediğin kart zaten 250W, 2x8 dediğin kart da 300W güç çekiyor aradaki 50W'ı bu kadar takacaksan zaten arada %20 performans farkı bile olsa enerji verimliliğinden kaybetmiş demektir AMD senin gözünde :D
PCI Express 75 Watt güç veriyor. 6 Pin 75 Watt veriyor. 8 Pin 150 Watt veriyor. Kabloya göre değişkenlik var. Nvidia'nın referans kartı 250 Watt. Biraz düşünme yeteneğini kullan. Var mı gerçi ? Her kart tüm gücü tam olarak çekmiyor. Mimarisi sayesinde. RX VEGA'nın 375 Watt güç çekeceği neredeyse doğrulandı. Ki bu kart bu kadar güç tüketerek sadece 180 Watt güç tüketen GTX 1080 ile kafa kafaya ve bazı sahnelerde biraz gerisinde. 180 nere 375 nere. Biraz gerçekçi olalım.

Eğer çok ama çok büyük bir sürpriz olmazsa AMD'de RX VEGA 375 Watt güç tüketerek 180 Watt güç tüketen GTX 1080 performansı verirse o kart satılmaz.

Ama eğer RX VEGA 375 Watt güç tüketerek GTX 1080 TI'yı %50 geçerse tamam o kart her türlü satılır. Hatta peynir ekmek gibi gider.Ama GTX 1080 Ti'dan %50 hızlı olacak.

Bu arada sen hayla RX VEGA GAming kartının en hızlısının GTX 1080 Ti ile aynı güçte olacağını mı düşünüyorsun. Unut onu sen. RX VEGA Gaming kartı GTX 1080 ayarında. Yani sen uçuksun şuanda. RX VEGA'nın 1080 Ti ile kapışacağını sanıyorsun.

GTX 1070 gibi bir kartta 150 Watt güç tüketiyor. RX 480 gibi bir kartta 150 Watt güç tüketiyor. GTX 1070, 150 Watt TPD'si ile geçen sene en hızlı Nvidia kartı 250 Watt ile GTX 980 Ti idi. Nvidia GTX 980 Ti'yı 100 Watt düşürmüş 1 mimari ile. Sen 1070 gibi bir kart alıyorsun, 150 Watt güç tüketerek 250 Watt güç tüketen GTX 980 Ti'ı geçiyorsun.

Eğer 375 Watt ile AMD 1080 performansını veriyorsa zaten benim gözümden gitmiş demek.

Umarım ben haksız çıkarım. Umarım. Rekabet gelsin. @LukeSkywalker

İyi de ben 8+6 pin 250W güç veriyor demedim ki. 8+6 pin kart dedim dikkatli okursan PCI-E slotundan çektiği gücü de dahil ederek söyledim. Şunu kalın kafana sok gerçekten: 375W TDP sahip olan kart Sıvı soğutmalı kart. Biraz Power Consumption makalelerinde gezin, her kart herhangi bir oyunda maksimum TDP değerini mi çekiyor? Şu güç olayını bir kenara bırak, en güzel oyun deneyimini bize yaşatan markayı söyle. Cebinde G-Sync + 1080 Ti alacak paran mı var? Yok. NVIDIA giriş seviyesi kartlarında her şeyi kısıtlıyor. 1050 Ti 1060 gibi kartlarda SLI bile yok. AMD taraflı bak bir de? NVIDIA kart alıp yüksek fps alacağım diye ekranda yırtılmalarla oynadığın oyuna oyun mu diyeceksin? AMD en ucuz giriş seviyesi RX 550'de bile FreeSync en önemlisi olmak üzere diğer bir çok feature destekliyor. Ben AMD tercih etmemin sebebinin daha performanslı veya daha verimli olduğunu iddia etmedim. Cep dostu. %10-%20 daha az performans versin, FreeSync + AMD kart cep dostudur. Bu yüzden de bir çok kişi Vega bekliyor. Ümitliyiz evet. Sen bir de şunu dersin: AMD kart alırsan elektrik faturan çok gelir. 50-100W hadi 150W daha çok gücün faturaya 200 TL daha fazla yansıdığını da iddia edersin sen şimdi :D

İyi de ben 8+6 pin 250W güç veriyor demedim ki. 8+6 pin kart dedim dikkatli okursan PCI-E slotundan çektiği gücü de dahil ederek söyledim. Şunu kalın kafana sok gerçekten: 375W TDP sahip olan kart Sıvı soğutmalı kart. Biraz Power Consumption makalelerinde gezin, her kart herhangi bir oyunda maksimum TDP değerini mi çekiyor? Şu güç olayını bir kenara bırak, en güzel oyun deneyimini bize yaşatan markayı söyle. Cebinde G-Sync + 1080 Ti alacak paran mı var? Yok. NVIDIA giriş seviyesi kartlarında her şeyi kısıtlıyor. 1050 Ti 1060 gibi kartlarda SLI bile yok. AMD taraflı bak bir de? NVIDIA kart alıp yüksek fps alacağım diye ekranda yırtılmalarla oynadığın oyuna oyun mu diyeceksin? AMD en ucuz giriş seviyesi RX 550'de bile FreeSync en önemlisi olmak üzere diğer bir çok feature destekliyor. Ben AMD tercih etmemin sebebinin daha performanslı veya daha verimli olduğunu iddia etmedim. Cep dostu. %10-%20 daha az performans versin, FreeSync + AMD kart cep dostudur. Bu yüzden de bir çok kişi Vega bekliyor. Ümitliyiz evet. Sen bir de şunu dersin: AMD kart alırsan elektrik faturan çok gelir. 50-100W hadi 150W daha çok gücün faturaya 200 TL daha fazla yansıdığını da iddia edersin sen şimdi :D
Bak senin kafanın almadığı kısım ne biliyor musun ? En güçlü RX VEGA, GTX 1080 ile eş değer. RX VEGA da 560 570 gibi giris seviyesi olmayacak. Direk 1070 1080 gibi kartlara rakip olacak ki o kartlarda da SLI DESTEĞİ mevcut. Ayrıca technopat her zaman ne diyor. Tek ve en güçlü kartı alın. Neden ? Her oyun çoklu ekran kartını desteklemiyor. Desteklese bile 2 kat performans artışı olmuyor.

Ayrıca sen hayla şöyle olacak sanıyorsun. RX VEGA 375 watt güç tüketerek 250 watt lık GTX 1080 ti ile aynı olacağını sanıyorsun. O yüzden de 50 100 watt fark var diyorsun sürekli. Ama bir şey bildiğin yok. RX VEGA nın en güçlüsü GTX 1080 ile eş değer.

20170729_124731.png

Oradaki 3 Vega modelinin aynı olduğunu düşünüyorsun di mi? :D Sana daha ne diyebilirim ki ben, yarını bekle. Ben emin olmadığım için performansı ve gücü hakkında yorum yapmadım, cep dostu olup bize güzel oyun deneyimi yaşatmasından bahsettim. AMD Vega'yı çok uzun zamandır piyasaya sunacak, herkes senin gibi düşünüyor. Oo Vega çöp, 2016'dan beri bekliyoruz aynı mimariyi falan. AMD Vega'yı o kadar uzun süredir gizledi ki.. Süpriz olmamasının mümkünatı yok diyebilirim. Sen de saçma sapan SLI desteğinden falan, 375W vs 250W falan diyorsun. Tamamen farklı konulardan konuşuyoruz, elindeki kaynakları kullanmayı bilmiyorsun. O attığın Vega kartın daha hangisi bile olduğu bilinmiyor, saat hızlarına bakarsak da üçü de aynı kart, farklı zamanlarda benchmark yapılmış gibi gözüküyor. Ben 1080 Ti kadar performanslı olacak demiyorum. Yazdıklarımı oku.

Oradaki 3 Vega modelinin aynı olduğunu düşünüyorsun di mi? :D Sana daha ne diyebilirim ki ben, yarını bekle. Ben emin olmadığım için performansı ve gücü hakkında yorum yapmadım, cep dostu olup bize güzel oyun deneyimi yaşatmasından bahsettim. AMD Vega'yı çok uzun zamandır piyasaya sunacak, herkes senin gibi düşünüyor. Oo Vega çöp, 2016'dan beri bekliyoruz aynı mimariyi falan. AMD Vega'yı o kadar uzun süredir gizledi ki.. Süpriz olmamasının mümkünatı yok diyebilirim. Sen de saçma sapan SLI desteğinden falan, 375W vs 250W falan diyorsun. Tamamen farklı konulardan konuşuyoruz, elindeki kaynakları kullanmayı bilmiyorsun. O attığın Vega kartın daha hangisi bile olduğu bilinmiyor, saat hızlarına bakarsak da üçü de aynı kart, farklı zamanlarda benchmark yapılmış gibi gözüküyor. Ben 1080 Ti kadar performanslı olacak demiyorum. Yazdıklarımı oku.
Sen daha Teknoloji dünyasını nasıl işlediğini bilmiyorsun. Artık sonlara yaklaşıyoruz. Sızıntılar geliyor ve güvenilir bir çok kaynaklar mevcut. Ekran kartlarında özellikle VideoCardz sitesi. Sonuç olarak VEGA'dan gelecek olan GPU'lar da sızdı. VEGA 10, 11, 20 gibi GPU'lar var.

Ayrıca VEGA'lar çok da cep dostu olmayacak. 300 serisinde iken Fury serisi kartlarda kullandı HBM 1 teknolojisini ve fiyatlar Nvidia ile aynı idi GTX 980 Ti ile Fury X'in.

Şu algıyı kafadan çıkarın. VEGA Gaming Nvidia'dan 100 200 dolar daha ucuz olacak. Böyle bir şey yok.

Bugün ülkemizde elektriğin fiyatı belli. 375W vs 250W karşılaştırmasını herkes yapıyor. Sadece geceleri yaktığımız Ampulü bile artık alırken tasarruflu olanını alıyoruz.

Sen kart alırken ne kadar güç tükettiğini umursamıyor olabilirsin. Ama Technopat ve diğer bir çok inceleme yapan siteler enerji verimliliğine değiniyor ve önem veriyor.

Şahsen AMD eğer şuanda sızan bilgiler ışığında 375 Watt ile 180 Wattlık performans veriyor ise benim gözümde çöp, vasat ve verimsiz bir mimaridir. Özellikle HBM bellek kullanarak bu kadar yüksek TDP elde ettiyse vay haline oradaki mühendislerin. HBM bellekler doğası gereği zaten GDDR5 yongalardan çok daha az güç tüketiyor.

Adama ha bire ''kalın kafana sok'' diye hakaret etmişsin ama bana sanki sen biraz kalın kafalısın gibi geliyor.Vega ekran kartlarının çıkmasına artık günler var ve geçmişe baktığımızda bir pazarlama stratejisi olarakçıkışına bu kadar az süre kala sızan test sonuçlarının doğru olduğunu görüyoruz.Yani Rx Vegalar 300 watt ın üzerinde güç tüketerek rakibinin 180 watt güç tüketen kartıyla benzer performans sergileyecek.Fiyatlarıda muhtemelen aynı seviyelerde olacak.Hal böyleyken Amd nin başarılı bir iş çıkardığını söylemek olsa olsa akıl almaz bir fanatikliğin ya da duygusal bir bağın sonucu olabilir

Adama ha bire ''kalın kafana sok'' diye hakaret etmişsin ama bana sanki sen biraz kalın kafalısın gibi geliyor.Vega ekran kartlarının çıkmasına artık günler var ve geçmişe baktığımızda bir pazarlama stratejisi olarakçıkışına bu kadar az süre kala sızan test sonuçlarının doğru olduğunu görüyoruz.Yani Rx Vegalar 300 watt ın üzerinde güç tüketerek rakibinin 180 watt güç tüketen kartıyla benzer performans sergileyecek.Fiyatlarıda muhtemelen aynı seviyelerde olacak.Hal böyleyken Amd nin başarılı bir iş çıkardığını söylemek olsa olsa akıl almaz bir fanatikliğin ya da duygusal bir bağın sonucu olabilir
Aynen. Dediklerine katılıyorum. 2 gün sonra tanıtlıyor zaten. O zaman arkadaş hüsrana uğrayacak ama haberi yok. Yapacak bir şey de yok. Fanboy herhalde biraz. Kaç aydır geliştirdiği VEGA mimarisi bile Nvidia'nın Pascal'daki GTX 1080'nine zar zor cevap veriyor. Daha 1080 Ti var. Üstelik Volta geliyor. Şimdi arkadaş AMD'de de Navi gelecek diyecek ama., enerji verimliliği konusunda AMD'de her sene yükseliyor üst seviye kartlar. Fury X 250 Watt. VEGA Frontier geldi sıvıda 375 watt havada 300 watt. Nvidia son 2 senede 250 Watt'ın üstüne çıkmadı en güçlü ekran kartlarında.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı