Radeon Software 17.7.2 WHQL Çıktı - Yeni Özellikler Geldi

AMD, yeni Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.7.2 WHQL imzalı sürücüsünü çıkarttı arkadaşlar. Sürücünün getirdiği yeni özellikler ve fix'lerin bazıları şöyle;

Radeon ReLive
  • Relive artık 100 Mbps kayıt yapabiliyor. (Önceden 50 Mbps idi.)
  • Kamera Şeffaflığı için yeni kontroller eklenmiş.
  • Bellek Kullanımı daha aza indirgemiş.
  • Gelişmiş Ses Kontrolleri : Mikrofon sesini kontrol edebileceğiz. (Ekstra birkaç şey de var ama çeviremedim. :LOL: Linkten bakarsınız.)
Radeon Chill
  • Radeon Chill artık DirectX 12 ve Vulkan'lı oyunları da destekliyor.
  • Çoklu GPU'ları da destekliyor.
  • Radeon XConnect desteği de geldi.
  • Now supports Hybrid Graphics system configurations.
Radeon WattMan
  • Now supports memory underclocking. (Herhalde artık WattMan'dan belleğin çalışma hızını saat hızının altına düşürebileceğiz galiba. Anlayamadım.)
  • Güç durumunu kontrol edebileceğiz.
Frame Rate Target Control
  • Artık DirectX 12 oyunlarda ve Çoklu GPU sistemlerde de FPS'yi limitleyebileceğiz.
Radeon Software Vanguard Beta Program
Yeni özelliğimiz Enhanced Sync (Nvidia Adaptive Vsync benzeri)
  • VSYNC'e göre daha az gecikme ve daha az yırtılma sağlanıyor. Free Sync monitöre sahip olmayanlar için güzel bir çözüm şimdilik.
Radeon-Enhanced-Sync.jpg

Game Responsiveness
  • DirectX 9'dan DirectX 11'e kadar destekli oyunlarda genel iyileştirmeler yapılmış bu sürücü ile.
Sürücüyü indirmek ve tüm özelliklere bakmak isteyenler buradan indirip okuya bilir.
Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.7.2 Release Notes

Bıktım sana laf anlatmaya çalışmaktan Serkan, duvara anlatsam çoktan anlaşmıştık..
Ben sana VEGA'nın 1080 ayarında olduğunu çok fazla güç tükettiğini ve bu yüzden iyi bir mimari olmadığını söylüyorum. Sen ise fanboy gibi 100 Wattan 150 Watttan ne olacak, AMD güncel teknolojileri ucuza sunuyor gibisinden konulara çekiyorsun. Sana soruyorum bir cevap ver.

RX VEGA Gaming'in 1080 Ti performansında mı olacağını sanıyorsun sen ? Bunun cevabını bana verir misin ? Madem anlaşamıyoruz, soru cevap yapalım. İlk sorumu sordum. Cevabını ver sen de bana sor.

Kendini çok küçük düşürüyorsun ama farkında değilsin. RX VEGA'nın ne kadar çok güç tükettiğini söylüyorum. Nasıl bir performans verdiğini ve rakipte hangi karta denk geldiğini söylüyorum. Ve sen hayla AMD diyorsun. Bu durumda girip mesajlarını bir kontrol ettim. Hep AMD yanlısı davranmışsın. Özellikle bir mesajın çok ilgimi çekti ve çok güldürdü.

1.500 TL VEGA. :LOL: :LOL:

hqdefault.jpg

Biz sana VEGA'yı anlatamayacağız. O yüzden sen dön hayaller dünyana. Ama 15 Saat sonra uyanacaksın. O zaman seni görmek istiyorum ben. Nvidia'ya şükredip, AMD'ye küfredeceksin. Ama keşke böyle olmasaydı. Artık Navi ile umut ediyorum üst seviyeye rekabet gelir. Yoksa Nvidia forever. O fiyatları da hak ediyor zaten. AMD sağolsun.

Kendini çok küçük düşürüyorsun ama farkında değilsin. RX VEGA'nın ne kadar çok güç tükettiğini söylüyorum. Nasıl bir performans verdiğini ve rakipte hangi karta denk geldiğini söylüyorum. Ve sen hayla AMD diyorsun. Bu durumda girip mesajlarını bir kontrol ettim. Hep AMD yanlısı davranmışsın. Özellikle bir mesajın çok ilgimi çekti ve çok güldürdü.

1.500 TL VEGA. :LOL: :LOL:

Eki Görüntüle 251252

Biz sana VEGA'yı anlatamayacağız. O yüzden sen dön hayaller dünyana. Ama 15 Saat sonra uyanacaksın. O zaman seni görmek istiyorum ben. Nvidia'ya şükredip, AMD'ye küfredeceksin. Ama keşke böyle olmasaydı. Artık Navi ile umut ediyorum üst seviyeye rekabet gelir. Yoksa Nvidia forever. O fiyatları da hak ediyor zaten. AMD sağolsun.
Bak soru cevap oyunu dedin ben de cevapladım işte: 1080 Ti performansında olmayacağını biliyorum diye 3 kez söyledim. Şimdi konuyu çarpıtmayı bırak da, bende kusur aramak için gidip mesajlarıma bakmışsın. Biraz daha detaylı baksaymışsın. Daha çocuk olduğunu buradan görüyorum ki; AMD'nin sadece Vega mimarisiyle 3 kart çıkarıp GPU piyasasından çekileceğini falan sandın sanırım? Eğer 400-450 Dolar bandında Vega kartı olmayacağını düşünüyorsan, tamam. Söylentilere inanıyorsun ne güzel, bak bakalım kaç tane beklenen Vega modeli var. Aklını kullan, lütfen bak. Dediklerimi teker teker göreceksin zamanla, yüzüne vura vura gerçeği ağlarsın burada. 4. Kez söylüyorum 1080 Ti performansında olacak demedim. Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım. Daha konuyu uzatmanın alemi yok, ben gidip havadan sudan konuşsam bile sen gelip her mesajında yaptığın gibi Vega 375W Vega Çöp mimari Vega Çok güç Vega HBM2 Pahalı gibi default sözcüklerle başımın etini yemek yerine sabret, bekle, haklı çıkarsan susacağım daha Vega falan konuşmam yeter ki beni rahat bırak )

4 sayfa boşuna post kastın, ana konu aynı: Mimari, TDP = Vega Tırt
Kötü kart yoktur. Kötü fiyatlandırma vardır. Her kart fiyatını hak ediyorsa iyidir. Eğer yorum yapacaksan lütfen dediklerimi tekrar oku, NVIDIA başarılı bir GPU üreticisi. Mimari tamam, verimlilik tamam, performans tamam. AMD hem CPU taraflı hem de GPU taraflı üretici. Benim cebime uygun kartlar yapıyor. Seviyorum. Kendimce güzel özellikler barındırıyor. Bu yüzden alıyorum. Zararım var mı? Hayır yok. AMD'nin ekmeğini yemiyorum ya, niye bu kadar savunayım? NVIDIA taraflı sevmediğim şeyler de var. Bu yüzden. Ben gelip de demiyorum 1070&1080&1080 Ti kötü. NVIDIA süper performanslı ve verimli kartlar. AMD giriş seviyesi kartların karşıtını sundu bize sadece; RX 580 = 1060 gibi yani. 1070, 1080, 1080 Ti kartlar için cevaplandırma yok. RX 580 1060'a gayet güzel kafa tutuyorsa, Vega neden 1070/1080/1080Ti'a kafa tutamasın gibi bir algı oluşması normal değil mi?

Son düzenleme:
Bak soru cevap oyunu dedin ben de cevapladım işte: 1080 Ti performansında olmayacağını biliyorum diye 3 kez söyledim. Şimdi konuyu çarpıtmayı bırak da, bende kusur aramak için gidip mesajlarıma bakmışsın. Biraz daha detaylı baksaymışsın. Daha çocuk olduğunu buradan görüyorum ki; AMD'nin sadece Vega mimarisiyle 3 kart çıkarıp GPU piyasasından çekileceğini falan sandın sanırım? Eğer 400-450 Dolar bandında Vega kartı olmayacağını düşünüyorsan, tamam. Söylentilere inanıyorsun ne güzel, bak bakalım kaç tane beklenen Vega modeli var. Aklını kullan, lütfen bak. Dediklerimi teker teker göreceksin zamanla, yüzüne vura vura gerçeği ağlarsın burada. 4. Kez söylüyorum 1080 Ti performansında olacak demedim. Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım. Daha konuyu uzatmanın alemi yok, ben gidip havadan sudan konuşsam bile sen gelip her mesajında yaptığın gibi Vega 375W Vega Çöp mimari Vega Çok güç Vega HBM2 Pahalı gibi default sözcüklerle başımın etini yemek yerine sabret, bekle, haklı çıkarsan susacağım daha Vega falan konuşmam yeter ki beni rahat bırak )

4 sayfa boşuna post kastın, ana konu aynı: Mimari, TDP = Vega Tırt
Kötü kart yoktur. Kötü fiyatlandırma vardır. Her kart fiyatını hak ediyorsa iyidir. Eğer yorum yapacaksan lütfen dediklerimi tekrar oku, NVIDIA başarılı bir GPU üreticisi. Mimari tamam, verimlilik tamam, performans tamam. AMD hem CPU taraflı hem de GPU taraflı üretici. Benim cebime uygun kartlar yapıyor. Seviyorum. Kendimce güzel özellikler barındırıyor. Bu yüzden alıyorum. Zararım var mı? Hayır yok. AMD'nin ekmeğini yemiyorum ya, niye bu kadar savunayım? NVIDIA taraflı sevmediğim şeyler de var. Bu yüzden. Ben gelip de demiyorum 1070&1080&1080 Ti kötü. NVIDIA süper performanslı ve verimli kartlar. AMD giriş seviyesi kartların karşıtını sundu bize sadece; RX 580 = 1060 gibi yani. 1070, 1080, 1080 Ti kartlar için cevaplandırma yok. RX 580 1060'a gayet güzel kafa tutuyorsa, Vega neden 1070/1080/1080Ti'a kafa tutamasın gibi bir algı oluşması normal değil mi?

Bak şimdi olay şu RX 500 serisinin de 3DMark testleri sızdı ve doğru çıktı. Teknoloji bu. Bugün Evan Blass 1 hafta önceden LG G6'nın S8'in tasarımlarını sızdırdı. Teknoloji dünyası da böyle. RX VEGA'nın da sızdı. Bunun üzerine konuşuyoruz zaten. Biz bugün 10 tane VEGA kartı görmeyeceğiz. 3 tane mevcut. giriş seviyesi zaten 400 Dolar olsa 1.400 TL eder. KDV koysan 2.000 TL üstü olur.

Ben AMD'yi kötülemiyorum. Şuanda Giriş-orta ve orta üst seviyede rakipsiz AMD. İşlemci konusunda zten Ryzen ile beraber aldı başını gidiyor. %10'lardan %30'ların üstüne çıktı.

580 değil 480 bile 1060'tan daha iyi. bunu her yerde söyledim.

Erdi Özüağ ve Mesut Çevik sürekli youtube'da canlı yayınlara çıkıyor. Özellikle Erdi abi AMD davetlisi olarak VEGA etkinliklerine katıldı ve baya bilgili. Senin için o videoyu açtım ve süre linkini aldım. Lütfen aşağıdaki videoyu izle. Ben de isterim AMD'nin iyi olmasını. Rekabet gelsin. 500 serisinde 400 serisinde hiçbir sıkıntı yok. Tertemiz güzel kartlar. Keşke piyasada da bulabilsem.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bak şimdi olay şu RX 500 serisinin de 3DMark testleri sızdı ve doğru çıktı. Teknoloji bu. Bugün Evan Blass 1 hafta önceden LG G6'nın S8'in tasarımlarını sızdırdı. Teknoloji dünyası da böyle. RX VEGA'nın da sızdı. Bunun üzerine konuşuyoruz zaten. Biz bugün 10 tane VEGA kartı görmeyeceğiz. 3 tane mevcut. giriş seviyesi zaten 400 Dolar olsa 1.400 TL eder. KDV koysan 2.000 TL üstü olur.

Öncelikle sızan her bilgiye inanacaksanız bunlara da inanabilirsiniz:
AMD claims imminent Radeon RX Vega 4GB cards will match Nvidia's 11GB GTX 1080 Ti | TheINQUIRER
AMD Radeon RX Vega Performance Comparable To 1080 Ti and Titan Xp

İkinci olarak, Vega ailesinin 10 tane kart çıkarmasına gerek yok. RX serisinde topu topu 4 tane kart çıktı ama giriş ve orta seviye bütçeyi aşağı yukarı domine ettiler. Nvidia'nın ise AMD cephesinden cevap alamadığı 3 kart mevcut.
  • GTX 1070
  • GTX 1080
  • GTX 1080Ti
(Belki Titan X ve Titan Z bu listeye eklenebilir ama bunlar iş kartları. Bu kartlar için Navi serisi daha uygun bir cevap olacaktır.)

Zaten GTX 1070'in referans tasarımı 400$ fiyat etiketine sahip. Diğer tasarımları almak istiyorsanız fiyatları 450$ seviyesine yaklaşıyor. Bu bağlamda Vega'nin giriş seviyesi modelinin ~400$ gibi bir fiyatla gelmesi hiç şaşırtıcı olmaz.

Öncelikle sızan her bilgiye inanacaksanız bunlara da inanabilirsiniz:
AMD claims imminent Radeon RX Vega 4GB cards will match Nvidia's 11GB GTX 1080 Ti | TheINQUIRER
AMD Radeon RX Vega Performance Comparable To 1080 Ti and Titan Xp

İkinci olarak, Vega ailesinin 10 tane kart çıkarmasına gerek yok. RX serisinde topu topu 4 tane kart çıktı ama giriş ve orta seviye bütçeyi aşağı yukarı domine ettiler. Nvidia'nın ise AMD cephesinden cevap alamadığı 3 kart mevcut.
  • GTX 1070
  • GTX 1080
  • GTX 1080Ti
(Belki Titan X ve Titan Z bu listeye eklenebilir ama bunlar iş kartları. Bu kartlar için Navi serisi daha uygun bir cevap olacaktır.)

Zaten GTX 1070'in referans tasarımı 400$ fiyat etiketine sahip. Diğer tasarımları almak istiyorsanız fiyatları 450$ seviyesine yaklaşıyor. Bu bağlamda Vega'nin giriş seviyesi modelinin ~400$ gibi bir fiyatla gelmesi hiç şaşırtıcı olmaz.
Hocam bilirsiniz ki onlar 5 ay önce sızan haberler ve evet ciddi söylüyorum onlara inandım. Hatta Donanımhaber Forumlarında da yazdım. RX VEGA GTX 1080 Ti ile kapışacak diye.

Fakat sonrasında kartın tanıtılmasına 3 4 gün kala 3DMark sitesinde bizzat FireStrike testi sızdı. Sızdıran kişi de AMD Radeon Teknoloji Grubunda çalışıyor. Hemen saatler sonra verileri sildiler. Ama iş işten geçmişti. Herkes aldı o verileri.

VEGA'nın ben pek fiyatının düşük olacağını düşünmüyorum. Referans model RX VEGA en düşüğü minimum 400 dolar olacaktır. Yani tepe seviyede de Nvidia ile aynı fiyatlar göreceğiz. Fakat bu sefer tepe seviyede fiyatlar düşecektir Nvidia kampanya felan yapar AMD'de yapar. Herkese yarar bu.

Ben sadece @LukeSkywalker hocama katiliyorum. Bekleyin Vega dörtnala koşuyor.

VEGA'da canlı yayın yapmayacaklarmış. Sadece katılımcılar öğrenebilecek VEGA'nın performansını. RX 400 serisini tanıtırken, Ryzen'leri tanıtırken canlı yayın yapan AMD, VEGA'yı tanıtırken neden yayın yapmıyor acaba. Kafada sorular var. Umarım VEGA gerçekten rekabetçi olur. O 375 Watt'lar 1080 performanslar doğru değildir.

AMD Won't Livestream Radeon RX Vega Launch at Capsaicin Siggraph

Ben AMD'nin göz göre göre böyle bir satış stratejisi hatası yapacağına inanmıyorum , inanmak istemiyorum. Aksi takdirde 1070 1080 ve ti gibi kartların fiyatı asla düşmeyecek ve üst düzey kartlarda hem şimdiki hemde gelecek olan NVIDIA mimarileri yine yüksek fiyata satılacak. Umarım sızan test sonuçları hatalıdır veya bilmediğimiz bir ayrıntı vardır. Aksi takdirde üst düzey bir ekran kartı almak orta halli bir aile için çok zor olacak.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı