Radeon Software 17.7.2 WHQL Çıktı - Yeni Özellikler Geldi

AMD, yeni Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.7.2 WHQL imzalı sürücüsünü çıkarttı arkadaşlar. Sürücünün getirdiği yeni özellikler ve fix'lerin bazıları şöyle;

Radeon ReLive
  • Relive artık 100 Mbps kayıt yapabiliyor. (Önceden 50 Mbps idi.)
  • Kamera Şeffaflığı için yeni kontroller eklenmiş.
  • Bellek Kullanımı daha aza indirgemiş.
  • Gelişmiş Ses Kontrolleri : Mikrofon sesini kontrol edebileceğiz. (Ekstra birkaç şey de var ama çeviremedim. :LOL: Linkten bakarsınız.)
Radeon Chill
  • Radeon Chill artık DirectX 12 ve Vulkan'lı oyunları da destekliyor.
  • Çoklu GPU'ları da destekliyor.
  • Radeon XConnect desteği de geldi.
  • Now supports Hybrid Graphics system configurations.
Radeon WattMan
  • Now supports memory underclocking. (Herhalde artık WattMan'dan belleğin çalışma hızını saat hızının altına düşürebileceğiz galiba. Anlayamadım.)
  • Güç durumunu kontrol edebileceğiz.
Frame Rate Target Control
  • Artık DirectX 12 oyunlarda ve Çoklu GPU sistemlerde de FPS'yi limitleyebileceğiz.
Radeon Software Vanguard Beta Program
Yeni özelliğimiz Enhanced Sync (Nvidia Adaptive Vsync benzeri)
  • VSYNC'e göre daha az gecikme ve daha az yırtılma sağlanıyor. Free Sync monitöre sahip olmayanlar için güzel bir çözüm şimdilik.
Radeon-Enhanced-Sync.jpg

Game Responsiveness
  • DirectX 9'dan DirectX 11'e kadar destekli oyunlarda genel iyileştirmeler yapılmış bu sürücü ile.
Sürücüyü indirmek ve tüm özelliklere bakmak isteyenler buradan indirip okuya bilir.
Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.7.2 Release Notes

Bazen bir insanı birşeye inandırmak zordur. Şuan sadece AMD orta segmentte başarılı rx 500 serisi yani,bu yeni enhanced sync falan biraz yarar gibi duruyor freesync olmayan mönitörlerde.
Şunuda eklemek istiyorum, Bu Vega Miningte işe yarayabilir çünkü AMD'nin shader mimarisi bu mining çoklu performansa daha uygun. Ama diğer sıkıntı ise Tdp'si. En ucuz olanı 285 w Tdp ile geliyor ve ısı oranıda artar.

Şu an Windows 8.1 kullanıyorum, AMD 17.7.2 sürümünü Windows 8 ve Windows 8.1 için yayınlamadı :/ Kendilerine mail attığımda ise Windows 7 ve Windows 10'un bu çözümler için daha uygun olduğunu söylediler. Windows 7 için çıkarılan sürücü Windows 8.1 için çıkarılmıyor, oldukça sinir bozucu.

Önce W10 için yapılan sürücüyü denedim ancak donanım algılama kısmında hata aldım. Windows 7 sürümünü indirip kurduğumda ise sorunsuz kuruldu.

Şu an Windows 8.1 kullanıyorum, AMD 17.7.2 sürümünü Windows 8 ve Windows 8.1 için yayınlamadı :/ Kendilerine mail attığımda ise Windows 7 ve Windows 10'un bu çözümler için daha uygun olduğunu söylediler. Windows 7 için çıkarılan sürücü Windows 8.1 için çıkarılmıyor, oldukça sinir bozucu.

Önce W10 için yapılan sürücüyü denedim ancak donanım algılama kısmında hata aldım. Windows 7 sürümünü indirip kurduğumda ise sorunsuz kuruldu.
Saçma değil aslında. Steam'de en çok Windows 10 ve Windows 7 var. 8 ve 8.1 devri kapandı. Hatta 7 devride kapandı. Hatta ve hatta Technopat sadece Windows 10 Build 1703'e destek veriyor. :LOL:

Bir an önce Win 10'a güncellenin.

Aynen. Dediklerine katılıyorum. 2 gün sonra tanıtlıyor zaten. O zaman arkadaş hüsrana uğrayacak ama haberi yok. Yapacak bir şey de yok. Fanboy herhalde biraz. Kaç aydır geliştirdiği VEGA mimarisi bile Nvidia'nın Pascal'daki GTX 1080'nine zar zor cevap veriyor. Daha 1080 Ti var. Üstelik Volta geliyor. Şimdi arkadaş AMD'de de Navi gelecek diyecek ama., enerji verimliliği konusunda AMD'de her sene yükseliyor üst seviye kartlar. Fury X 250 Watt. VEGA Frontier geldi sıvıda 375 watt havada 300 watt. Nvidia son 2 senede 250 Watt'ın üstüne çıkmadı en güçlü ekran kartlarında.
Evet Navi 500 Watt olacak :D

Paylaştığın resim 30 dakika önce paylaşıldı. Linus'un elindeki kart VEGA Limited Edition. Daha yeni koydular. Sen bana gelip zaten aylardır internette olan Vega referans görsellerini ve videosunu atıyorsun. Ne alaka? Bir resme bakıp karta Vega = Tırt diyorsun. Apaçi stilin ve terimlerinle kart değerlendirmesi mi yapıyorsun kendince?

Attığın resim Linus ve ilk defa gösterilen Vega LE. Yorumunda aylar önce Linus tarafından sızdırılan tarzında bir şeyler saçmalamışsın, şimdi de attığın link ile Linus'un bir alakası yok ve normal Vega kartlar.

linus.PNG

Son düzenleme:
Paylaştığın resim 30 dakika önce paylaşıldı. Linus'un elindeki kart VEGA Limited Edition. Daha yeni koydular. Sen bana gelip zaten aylardır internette olan Vega referans görsellerini ve videosunu atıyorsun. Ne alaka? Bir resme bakıp karta Vega = Tırt diyorsun. Apaçi stilin ve terimlerinle kart değerlendirmesi mi yapıyorsun kendince?
Ya arkadaşım gerçekten beyninde sıkıntı var mı senin ? Linus'un paylaşmış olduğu görseldeki kart RX VEGA Gaming serisi. Fakat VideoCardz sitesi o görselleri taaaa Nisan 2017'de sızdırdı. Anladın mı ? Yani Kartın görselleri şimdi resmileşti. Artık herkes biliyor. VEGA Limited miş VEGA Water mış ne fark eder. 4 ay önce gösterdiler pixelli pixelli. Ama şimdi ise kartı gösterdiler. Zaten 15 saat sonra kartlar tanıtılacak. O zaman göreceğiz. 1080 performansındaki kartları. Daha ortada 1080 Ti performansı yok. 1080 performansını da veriyorlar 375 Watt ile anca. Çöp mimari. HBM belleklere yazık. Ver Nvidia'ya adamlar kullansın güzelim mimaride. GTX 1080 Ti'da HBM 2 bellek olsaydı o kart maximum o performansı 200 Watt ile verirdi.

Ya arkadaşım gerçekten beyninde sıkıntı var mı senin ? Linus'un paylaşmış olduğu görseldeki kart RX VEGA Gaming serisi. Fakat VideoCardz sitesi o görselleri taaaa Nisan 2017'de sızdırdı. Anladın mı ? Yani Kartın görselleri şimdi resmileşti. Artık herkes biliyor. VEGA Limited miş VEGA Water mış ne fark eder. 4 ay önce gösterdiler pixelli pixelli. Ama şimdi ise kartı gösterdiler. Zaten 15 saat sonra kartlar tanıtılacak. O zaman göreceğiz. 1080 performansındaki kartları. Daha ortada 1080 Ti performansı yok. 1080 performansını da veriyorlar 375 Watt ile anca. Çöp mimari. HBM belleklere yazık. Ver Nvidia'ya adamlar kullansın güzelim mimaride. GTX 1080 Ti'da HBM 2 bellek olsaydı o kart maximum o performansı 200 Watt ile verirdi.
Bıktım sana laf anlatmaya çalışmaktan Serkan, duvara anlatsam çoktan anlaşmıştık..

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı