Rahatsız edici videolar nasıl unutulur?

Merhaba,

Bazı zamanlar, internetin abartıldığı kadar derin bir yer olmadığını düşünüyordum. Çünkü benim için, sadece zaman kaybı olan sosyal medyadan ibaretti. Daha sonra, derinlere dalınca yavaş yavaş gerçekleri anlıyorsunuz. Başta kabullenemeseniz bile, daha sonra illaki de olsa kabulleniyorsunuz.

İnternet, çok karanlık bir yer. Sadece Türkçe ile sınırlı değil, ne yazık ki. Bu görüntüleri unutmak için başka şeylerle uğraştım, spor yaptım, günlük yazdım. Tabii, bunlar geçici süre fayda sağlasa da kesinlikle etkiliydi. Müzik dinlemek falan gibi. Ancak, herkesin gibi benim de eşref saatim öğlen gibiydi ve akşama doğru çöküntü geliyordu. Özellikle geceleri, internet adeta karanlığını size çekiyor gibiydi.

Bakın, eğer Deep Web, alternatif gerçeklik oyunları (ARG'ler), analog korku ve garip internet forumlarını merak ediyorsanız, ne olursunuz yapmayın. Gerçekten bir noktadan sonra psikolojiniz altüst oluyor, görüntüler ve sesler bir olup bana saldırıyor gibiler. Büyük bir çöküntü içerisindeyim, hayat tozpembe olmasa da kesinlikle internetsiz daha iyi bir yer olurdu. Hayat sorunları genellikle bilinen ve çaresi olan sorunlardır. İnternet forumlarına girerseniz, kendinizi ıssız ve güvende değil gibi hissedeceksiniz. Forumlar, garip YouTube videoları, internet gizemleri, gizli mesajlar...

Hepsi, gerçekten çok, çok korkunç arkadaşlar. Bakın, ben 21 yaşındayım ve bu zamana kadar böyle görüntüler görmedim. Uçak kazası raporları ve kara kutu kayıtları ble daha masum gerçekten. İntihar, vahşet, ölüm, gizem, ıssızlık, eşiktelik, kulağı tırmalayan sesler, epilepsi yapacak kadar hızlı titreşen görüntüler ve fazlası... Psikoloğa ve psikiyatriye gittim, ilaçların hiçbiri işe yaramadı. Özellikle 4chan ve Reddit, çok garip yerler. İnsanlar burada garip DOS oyunları paylaşıyorlarken başlayan bu korku, farklı Subreddit'lere kaydı. İnsanlar neden bunu istiyor? Neden bilinçli şekilde korkmamızı istiyorlar?

Sorun ise biraz başka. Öncelikle kulağı tırmalayan seslerden zaten seslerin ayarlarıyla oynadıkları kesinlikle doğru. Seslerin içine yüksek perdeli başka bir ses, infrasonik ses dalgaları, ses illüzyonları veya binoral ritimler eklenmiş olabilir. Bu sesler, sinir sisteminizdeki çalışma frekansını bozabilir, hatta infrasonik sesler ölüme yol açabilir. Hepsini Audacity değil, daha detaylı ses mühendisliği programlarında incelemeniz gerek. Görüntülerde saklanan detaylara paranoyak gibi odaklanmanız gerek. Zaten görüntüler o kadar hızlı frekansta yanıp sönüyor ki, ışığa karşı bir hassasiyetiniz oluyor belirli bir süre sonra.

Gizem değil, adeta vücudunuzla savaşıyorsunuz. Migren yüzünden sık aralar verdim, muhtemelen kaynağı bunlar. Size tavsiyem, internetin derinliklerine asla dalmayın. Eğer bu mesajı okuyorsanız ve siz de internete yenik düştüyseniz, bana yardım etmeniz iyi olur. Desteğe ihtiyacım var ve psikiyatri hiç işe yaramıyor. Uyumak da. Belirli bir süre internete girmemek veya internete kasıtlı olarak erişimimi kapatmak ve belki de gerçek dünyayla içi içe olmak, belki de yavaştan sorunlarımı giderecektir...
Seegore.
 
Hocam yalan değil, çoooook izledim. Defalarca izledim aynı anda. Tonlarca türlüsünü ve hiçbir şey olmadı. Ben anlamadım yani ben mi etkilenmiyorum acaba? Üzüldüm insanlar birbirlerine onları yaptıkları için, iğrendim ama sadece görüntünün iğrençliğinden.
3 boyutlu düşünmeniz lazım ekrana bakarsanız hiçbir şey olmaz
 
Normal bir insan hayatında maximum 3 kere gözleriyle o Deep web videolarındaki kadar rahatsız edici olaylar görmektedir ve bu kadarı bile travma yapmaya yetiyordur. PC başında oturup onlarcasını tek seferde ya da düzenli izlemek piskolojiyi mahveder.

Tavsiyem: Farklı doktorlara git, ilaca basla. Hobi bul. Kız arkadaş edin. Tahminim ergensin ve aile evindesin. Işe gir hayatın sorumluluğunu al, kiraya çık. Gecim derdine düştün mü bu saçma gereksiz şiddet videolarını unutursun dostum. ✌🏻

21 yaşındayım diyor adam.
 
Büyük ihtimalle r/eyeblech tarzı daha az takip edilip faha pis yerler var oralarda gezmişsiniz fazlaca. Bilmiyorum bu tip seylerden etkilenmek büyük ihtimalle normal ama beni pek etkilemiyor zaten küçüklükten beri (özel hayatla ilgili) çok fazla kötü ve iğrenç şeye şahit oldum ve yaşadım, hiçbir zaman da psikolojik destek almadım ve büyük ihtimalle bu yüzden bu tip şeyler normal geliyor. Tabii ilk gordüğünüzde etkileniyorsunuz ama uzun geceler düşünüp depresyona girmiştim bu tip şeylerden etkilenmeyec kadar mı isnanlığımı kaybettim diye. Psikologlar ilaçlar vb. İle atlattım sizde benim raddeme gelmeden bırakın bundan kurtulmak yıllarımı aldı.
 
Uzun süre maruz kalmadıysan sorun yok fakat herşeyin fazlası bilinçaltını tarumar ediyor buna nsfw içerikleri de dahil.
 
Aga dediğin tarzda görüntüleri bende gördüm ama niyeyse ben iğrenmedim hatta bazıları ilgincime bile gitti. Yapı meselesi arkadaşlar bir ara bu görüntüleri baya izliyordum en berbat olanlarını bile gördüm ama etkilenmedim.
 
Lisenin başlarında bir arkadaşın dediklerine kulak misafiri olup dediği videoyu internette aramıştım. (2002 ve öncesi neslin net bileceği cins videolardan biri) Daha sonra o videoyu izleyince 2 hafta boyunca kendime gelememiştim. Kısaca her görülen ve duyulanı araştırıp izlemeyin.

Hangi video kanka söyler misin izlemeden araştıracağım
 

Geri
Yukarı