Rainbow Six incelemem

CS:GO, Valorant veya normal bir rekabetçi bekleyen arkadaşlar almasın kısacası.
Tamamen taktiksel bir oyun.
Silahlar genelde yakın mesafelerde ateşlendiği için silahın ateşleme sistemine hakim olmanıza gerek yok aksine stratejik olarak önemli hamleler yapmanız lazım.
İçeri girerken kurduğunuz bombayı bile konum olarak düzgün seçmeniz lazım.

Durum tam olarak bu. Maçlar çoğunlukla bomba ile bitmiyor. Çoğunlukla bomba son çare olarak kullanılıyor.

Hocam oyunu alacaksanız Deluxe alın yoksa operatör açana kadar yaşlanırsınız.

Ben Gold Edition almıştım. 4 savunma, 4 atak operatörü verdi. Çok işime yaramışlardı.

CS:GO, Valorant veya normal bir rekabetçi bekleyen arkadaşlar almasın kısacası.
Tamamen taktiksel bir oyun.
Silahlar genelde yakın mesafelerde ateşlendiği için silahın ateşleme sistemine hakim olmanıza gerek yok aksine stratejik olarak önemli hamleler yapmanız lazım.
İçeri girerken kurduğunuz bombayı bile konum olarak düzgün seçmeniz lazım.

Nasıl yani sen Valorant taktiksel değil mi diyorsunuz Valorant bir kere çok taktiksel bir oyun tamam mı

Eskiden her şey her operatöre özel ve eşsizdi. Şimdi tekrar etmeye başladı biraz. Ama bana yine de zevk veriyor.
Ubisoft her oyunun içine etmeyi iyi bildiğinden bunu da kötü hale getirdi. Öncelikle yeni gelen karakterlerin hepsi birbirinin kopyası gibi. Oyunda 4 tane hardbreacher getirdiler ve üstüne bu özelliği olmayan karakterlere bile güçlendirilmiş duvarları kıracak teçhizat verildi.

Oyunda 500 saatim var ve en son Altın oldum. Oyun zor ve hakkını vermeden hiçbir yere gelemezsiniz. Güzel bir takım bulsam oynardım ancak Türkiye'de gerçekten güzel takım bulabileceğiniz pek bir yer yok. Tek başında da toxic oyuncular gelince bıraktım. Ara sıra girip kafa dağıtıyorum ama onun dışında ciddi bir şekilde oynayacak ne takımım ne de yeteneğim yok.

Ubisoft saçma sapan operatörler getirmeyi bırakmadığı ve güzelim haritaları rework yaparak mahvetmediği sürece ciddi bir şekilde geri dönmeyi de düşünmüyorum. Lord Tachanka'yı ne hale getirdiler... :(

Ubisoft her oyunun içine etmeyi iyi bildiğinden bunu da kötü hale getirdi. Öncelikle yeni gelen karakterlerin hepsi birbirinin kopyası gibi. Oyunda 4 tane hardbreacher getirdiler ve üstüne bu özelliği olmayan karakterlere bile güçlendirilmiş duvarları kıracak teçhizat verildi.

Oyunda 500 saatim var ve en son altın oldum. Oyun zor ve hakkını vermeden hiçbir yere gelemezsiniz. Güzel bir takım bulsam oynardım ancak Türkiye'de gerçekten güzel takım bulabileceğiniz pek bir yer yok. Tek başında da toxic oyuncular gelince bıraktım. Ara sıra girip kafa dağıtıyorum ama onun dışında ciddi bir şekilde oynayacak ne takımım ne de yeteneğim yok.

Aynı şekilde benim de. Kafa dağıtmak maksat.
Vay be. Şimdiden 250 kişi görmüş bile. Onur duydum.

Bu oyuna 1.300 saatimi harcadım ve artık oynamak için bir nedenim yok aksine oynamamak için nedenlerim var.

Mesela ping sorunu benim pingim 70-80 karşıma 9 pingli oyuncular çıkıyor. Haliyle adamı vuramıyorum, onun dışında çok fazla toxic oyuncular var.

En büyük nedeni de Ubisoft'un saçma sapan güncellemeler getirmesi, oyunu düzeltmek yerine daha da fazla bozuyorlar. Silahların recoil sistemini bozuyolar, hiç gerekli olmayan haritalara rework getirip çok daha karmaşık hale getiriyorlar.

Sensivity ayarlarından bahsetmiyorum bile, önceden hiçbir şekilde kendimi rahat hissedeceğim bir ayar bulamıyordum, bir ayar yapıyordum başka bir sensivity ayarı ile çakışıyordu. Şimdi ki sezon da yetmezmiş gibi her dürbüne ayrı ayrı sensivity ayarı yapmak gerekiyor artık yaptığınız ayarlar bile dengeli olmuyor, bozuk olan ayarı daha da fazla bozdular.

Yani oyun oynanabilecek bir durumda değil artık Ubisoft kendi elleri ile öldürüyor, öldürmeye de devam ediyor güzelim oyunu.

Bu oyun öyle tuhaf bir oyun ki Allah şahidim olsun bazen çıldırıyor sinir krizi geçirecek gibi oluyorum. Xbox platformunda oynuyorum. Bildiğiniz gibi Xbox'a klavye mouse takılabiliyor. Karşımda adamı ben görmeden ölüyorum nerdeyse. Bakın görmüyorum farkettiğim anda ölüyorum. Görme fazına öldükten sonra geçiyorum genellikle. Tabi bu nadir oluyor Xbox platformunda. Sonuçta herkes Mouse takıp oynamıyor.

Validesini dansa kaldırayım bu oyun bazen canımı gerçekten çok sıkıyor. Bir de şu Clash var. Zaten aklı yerinde olan bir insan bu karakteri oyuna koymaz. Adam içmiş içmiş bir çılgınlık yapayım demiştir. Benzerleri de Atak Operatörlerinde Fuze ve Jackal. Duvardan bomba gönderiyor yaşarsanız duacı oluyorsunuz. Adam o bombayı atarken neredeyse gram tehlikede olmuyor. Ama o şarapnel bombası içeri girdiğini gördüğünüz anda o gerginlik ve tehlike hissini unutmanız pek mümkün değil. Hele Ranked maçınızda bu durum başınıza geliyorsa kudurabilirsiniz. Neyse birden içimdekileri salıvermişim buraya kusura bakmayın ama anlatırken bile sinirlendim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı