RAM değiştirdikten sonra mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

GodTierTufi

Hectopat
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1J3DEIbjvaPjKRXlA7N_QYymOfO6KwI6-/view?usp=drive_link
RAM
1x16 GB XPG LANCER BLADE 6000 MHZ CL 30
Ekran kartı
RTX 3060
Anakart
Gigabyte b650m DS3H
İşlemci
Ryzen 5 7600x
Arkadaşlar önce RAM'den şüphe ettim RAM değiştirdim sonra anakarttan şüphe ettim anakart değiştirdim ama yok sanırım sorun işlemcide veya ben bulamıyorum çok yoruldum yalvarıyorum. Minidump linki:

Son düzenleyen: Moderatör:
EXPO ile 6000 MHz'e ayarlayın. Sorun olmaması lazım.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Rica ederim hocam.

DDR5 sistemler için OC rehberi yapıldı mı bilmiyorum. Ama bulursam paylaşırım.

EXPO ile 6000 MHz'e ayarlayın. Sorun olmaması lazım.

Rica ederim hocam.

DDR5 sistemler için OC rehberi yapıldı mı bilmiyorum. Ama bulursam paylaşırım.

APC index miss match
DPC_WATCHDOG_VIOLATION
maalesef sorunlar devam etmekte
minidump dosyası 1 tane var ama 0 kb

Arkadaşlar şimdi sorunun RAM frekanslarında olduğunu düşünüyorum ben.
AIDA64 üzerinden CPU fpu ve cache seçili haldeyken uygulama stres testinde hata veriyordu.
Hepsini tek tek denediğimde sadece fpu testini bitire bastığım anda bilgisayar sürekli farklı hatalar ile olmak üzere mavi ekran alıyordum.
Aklıma RAM frekansı geldi EXPO'yu kapattım 6000'den 4800'e geriledi RAM'ler ve şu anda stres testinde de sorun yok fpu tek başınayken de mavi ekran almıyorum hepsini aynı anda test ederkende hata almıyorum. Lakin ben bu RAM'leri 4800 de mi kullanacağım bunun öyleyse niye 6000'lik aldım anakart destekliyor oysaki.

APC index miss match.
DPC_WATCHDOG_VIOLATION
Maalesef sorunlar devam etmekte.
Minidump dosyası 1 tane var ama 0 KB.

Arkadaşlar şimdi sorunun RAM frekanslarında olduğunu düşünüyorum ben.
AIDA64 üzerinden CPU fpu ve cache seçili haldeyken uygulama stres testinde hata veriyordu.
Hepsini tek tek denediğimde sadece fpu testini bitire bastığım anda bilgisayar sürekli farklı hatalar ile olmak üzere mavi ekran alıyordum.
Aklıma RAM frekansı geldi EXPO'yu kapattım 6000'den 4800'e geriledi RAM'ler ve şu anda stres testinde de sorun yok fpu tek başınayken de mavi ekran almıyorum hepsini aynı anda test ederkende hata almıyorum. Lakin ben bu RAM'leri 4800 de mi kullanacağım bunun öyleyse niye 6000'lik aldım anakart destekliyor oysaki.

Maalesef çok da alakası yokmuş sorunum devam etmekte.

Son düzenleme:
RAM sahte olabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemcinin Max Bellek hızı 5200 MHz.

2024-08-13_23-33-30.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı