RAM Ekleyince Bilgisayar Yavaşladı

fotifoti

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 1986 yılından beri bilgisayar başındayım. Hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum.

"Windows 10'a özgü bir durum olabilir mi?" Diye sormak istedim.

8 GB M471A1K43CB1-CTD RAM'in yanına aynısından bir tane daha taktım. Başka hiçbir şey değişmedi.

Advanced System Care açılışı 18sn ölçerken artık 52-55 sn ölçüyor. Geri kalan programlarda bir yavaşlama yok. Aksine oyunlar rahatladı doğal olarak.

Ama açılış hızı neden düşer?

Aynı tip RAM aldığınıza eminseniz açılış hızı ilk taktığınızda yavaş olabilir. Bir sonraki açılışta daha hızlı açılır. Ama büyük ihtimalle daha hızlı açılması gerekmekte. DDR kaç RAM'ler?

Kullandığınız programın sadece kendine faydası var o da reklam gelirleri hocam. IOBit kullanmayın. Hiçbir programını hem de!
BIOS Ayarlarınızdan bellek frekanslarını yükselttiniz mi?
Aynı tip RAM aldığınıza eminseniz açılış hızı ilk taktığınızda yavaş olabilir. Bir sonraki açılışta daha hızlı açılır. Ama büyük ihtimalle daha hızlı açılması gerekmekte. DDR kaç RAM'ler?
Modelini vermiş arkadaş. DDR4 2666Mhz Samsung bellekler.

Kullandığınız programın sadece kendine faydası var o da reklam gelirleri hocam. IObit kullanmayın. Hiçbir programını hem de!
BIOS ayarlarınızdan bellek frekanslarını yükselttiniz mi?

Modelini vermiş arkadaş. DDR4 2666MHz Samsung bellekler.

Ben zaten yeni taktığı RAM'in aynı markamı diye eminmi diye dedim aksini diyen yok vermiş modelini. İki RAM'in farklı modellerde olması uyumsuzluk yaratabilir.

(Konu Dışı)
Iobit programları önerilmiyor, iyi şeyler yaptığını gösteriyor ekranda aslında bilgisayarı yavaşlatmaktan başka bir işe yaramıyorlar. Driver booster mesela saçma sapan driverlar yüklüyor. Silmenizi öneririm

(Konu dışı)
IObit programları önerilmiyor, iyi şeyler yaptığını gösteriyor ekranda aslında bilgisayarı yavaşlatmaktan başka bir işe yaramıyorlar. Driver Booster mesela saçma sapan Driver'lar yüklüyor. Silmenizi öneririm.

Gayet haklı el ile Driver felan kurmak lazım.

Windows 10'a özgü bir durum olduğunu sanmıyorum. IObit yazılımlarına pek güven olmuyor, açılışta bilgisayarı yavaşlatmasına rağmen oyunlarda performans artışı almanız da baya olanaksız gözüküyor. Bilgisayar açılışında gözle görülür bir yavaşlama var mı?

Söylediğiniz her şeyi dikkate aldım, hatta iobiti silmek için açtım makineyi ama sanırım 15 yeniden başlama ardından(2 gündür kullanıyorum) şuan 21sn'de açılış yapıyor :) sanırım ram değişikliği
Windows'un kafasını karıştırıyor bir süreliğine. Belki sisteme takılı oran ram, temp veya pagefile dosyalarının büyüklüğünü etkiliyordur. O kadar uzmanlığım yok.

Konu kilitlenebilir, teşekkürler yorumlarınız için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı