RAM Frekansı Nasıl Ayarlanır?

NeuwiLe

Kilopat
Yer
Hatay/Antakya
Şuan Gskill 8GB 3000mhz cl15 belleği aktif olarak kullanıyorum. BIOS ayarlarından frekansı 3000MHz yaptım. Aynı bellekten 8 GB daha ekleyeceğim. Eklediğim bellek 2133 mhz frekansında mı çalışacak? Tekrar bir ayar yapmam gerekiyor mu? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarını manuel olarak 3000Mhz'e çektiysen (D.O.C.P/X.M.P) yeni RAM taktığında da o hızda çalışacaktır, düşme olmaz.

Ekleme: ASUS anakartımda boş yuvalara 2400Mhz taksam dahi 3200Mhz'de çalışıyordu ayarlarımdan ötürü. Belki anakarttan anakarta değişir.

Yeni ekleyeceğin bellek 3000MHz ise tekrar ayarlaman lazım.
Evet 3000Mhz.
BIOS ayarını manuel olarak 3000Mhz'e çektiysen (D.O.C.P/X.M.P) yeni RAM taktığında da o hızda çalışacaktır, düşme olmaz.

Ekleme: ASUS anakartımda boş yuvalara 2400Mhz taksam dahi 3200Mhz'de çalışıyordu ayarlarımdan ötürü. Belki anakarttan anakarta değişir.
Evet XMP ile 3000Mhz'e çektim. 2133MHz de çalışıyordu. İşlemi bu video ile yaptım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet 3000Mhz.

Evet XMP ile 3000Mhz'e çektim. 2133MHz de çalışıyordu. İşlemi bu video ile yaptım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM'i taktığın zaman bakarsın. Düşüş yaşanırsa yine aynı ayara çekersin, baktın 3000Mhz yazıyor aynen devam.

Hayır. 3000Mhz genelde1.35v'da çalışır, 2133 ise 1.20v'da çalışıyor yani yuvada yeteri kadar voltaj var. Yalnızca yeni aldığın RAM bozuk çıkarsa açılmaz.
Merhaba. Bende de Gskill Flare 3200mhz RAM var, 2133mhz'de çalışıyordu. Forumda daha önce yapılmış rehberdeki adımları izleyerek, BIOS sürümünün otomatik atadığı #Profil1 şeklinde frekansını yükselttim. Kullandığı voltaj haliyle artmış. Rehber videoda renk değişimlerine dikkat deniyordu. Şuan kullandığı voltaj sarı renkte belirtilmiş bir de r1'de göreceğiniz üzere, bellek 3200 olarak görünüyor fakat altta 2133 olarak görünüyor. Sanırım orijinalini de gösteriyor.
Bu görüntülerde bir anormallik ve sorun olabilecek bir durum var mı acaba ?
Anakart:Asus B550Plus, RAM: Gskill Flare 8x2 3200 CL16

Dosya Ekleri

• r1.jpeg
    r1.jpeg
    94,7 KB · Görüntüleme: 36
  • r2.jpeg
    r2.jpeg
    63,1 KB · Görüntüleme: 38
  • r3.jpeg
    r3.jpeg
    81,1 KB · Görüntüleme: 34
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı