RAM MHz arttırma vs. CL düşürme

grindd

Megapat
Daha fazla  
Yeni RAM alacağım. İşlemcim 5800x3D, işlemcimin 3773 MHz kadar desteklediğini biliyorum. 4000 MHz alıp 3773 MHz düşürüp overclock ile 14-15 CL yapmak mı yoksa 3600 MHz alıp overclock yapıp CL değerini 14-15 yapmak mı mantıklı? Nasıl yapmalıyım fikirlerinizi ve RAM tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram'lerindeki çipler Micron E-die ise overclock yapabilirsin. Tamamen çip kalitene bağlı birşey.

Ram'lerindeki çipler Micron E-die ise overclock yapabilirsin. Tamamen çip kalitene bağlı birşey.
Önerebileceğin ram markası var mı ? Çip kalitesi iyi oranı çıkması fazla markalar hangileri.

4000 MHz CL14/15 zor dostum. 1.60v civarı vermen gerekir ve çoğu çip o değeri günlük kaldıramaz. 3600 CL14 yapabilirsin güzel çip gelirse.

Anladım. Sence 3600 alıp CL düşük olması mı iyi yoksa 4000MHz alıp CL yüksek mi olması daha iyi.

Önerebileceğin ram markası var mı ? Çip kalitesi iyi oranı çıkması fazla markalar hangileri.
Fiyat performans skalasında ve kendimde kullandığım Crucial Ballistix 3200mhz CL16 ramlerim var. Micron E-die çipli. Sipariş verdim geçen hafta aynı ürünün CL15 ini alacağım

İşlemciniz 3733 MHz'e kadar desteklemiyor. Şanslıysanız stabil şekilde 4000 MHz de kullanabilirsiniz. Alacağınız RAM'in çipi güzel gelirse 3600 CL16 yerine 4000 CL18 yapmanız daha iyi olur tabii ki.
Kesinlikle katılmıyorum. Neden arkadaşa anakartının ne olduğunu sormuyorsunuz önce? Hadi işlemcisi belli ve en fazla 3200MHz hız destekliyor. Ben garanti olması adına, konu sahibi arkadaşa 3200MHz ve CL16 olan 2x8 veya 2x16 bir kit öneriyorum. (Ama yinede anakartını belirtsin derim)

Hadi işlemcisi belli ve en fazla 3200MHz hız destekliyor.

Böyle bir şey yok öncelikle. Benim işlemcimde de 3200 MHz yazıyordu ama 4533 MHz CL18 çalıştırdım mesela. Anakartım için de 4400 MHz yazılmıştı hatta.

Kesinlikle katılmıyorum. Neden arkadaşa anakartının ne olduğunu sormuyorsunuz önce?

Neye katılmıyorsun? Ben anakartına en uyumlu olanı söylemiyordum. 4000 MHz CL18'in bant genişliği daha yüksek 3600 MHz CL16'ya göre, bundan bahsediyorum.

Anladım. Sence 3600 alıp CL düşük olması mı iyi yoksa 4000MHz alıp CL yüksek mi olması daha iyi.

Bütçen nedir? İşlemcinin bellek kontrolcüsünün çıkabildiği maksimum frekansa çıkıp zamanlamaları düşürmen en iyisi.

Böyle bir şey yok öncelikle. Benim işlemcimde de 3200 MHz yazıyordu 4533 MHz CL18 çalıştırdım mesela.
Ben, işlemcisinin desteklediği maksimum frekansı söylerken, o frekansın üstüne kesinlikle çıkamazsınız diye bir şey söylemedim zaten. Siz, arkadaşın anakartını sormadan ezbere RAM tavsiyesinde bulunuyorsunuz. Konu sahibi kişi, neden herhangi bir RAM kiti alıp da, overclock ile uğraşsınki. Bizim üzerimize düşen, o arkadaşa, elde edebileceği en verimli donanımın tavsiyesini vermek. Anlaşılan o ki , konu sahibi arkadaşın RAM'lerle ilgili bir takıntısı var ama overclock ile uğraşmaya başladığı zaman, ne denli pişman olacağını ben şimdiden görebiliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı