RAM MHz arttırma vs. CL düşürme

Dual rank 8 gbit rev. E D9wfl gelmiş. Şimdilik hafif ayarlar girip Fclk'yi kontrol edelim, sonra zamanlamaları düşürürüz.

DRAM voltage 1.4v
DRAM Frequency 3800 MHz.
Fclk Frequency 1900 MHz.
CPU NB/SOC voltage 1.20v(override mode seçmelisin)
Command rate - 1t.
Gear down mode - enabled.
Power down - disabled.
TCL veya CAS latency - 18, trcdrd veya ras to CAS delay to read - 22, trcdwr - 22, tRP veya ras precharge - 22, tıraş veya ras act time - 42, trc - 82, trrds - 6, trrdl - 6, tfaw - 24, twr - 24, trtp - 12 girer misin? Sonrasında Extreme1@anta777 seçip şu testi yapar mısın? Bu testi geçince fclk testini de atacağım.

Bu hatayı veriyor. BIOS ayarlarında Gear down mode bulamadım sadece diğer ayarları kontrol etim doğru girdim.

Dosya Ekleri

• IMG_2134.jpeg
    IMG_2134.jpeg
    222,1 KB · Görüntüleme: 41
Sadece XMP açıkken görüntü geliyor mu? BIOS güncel değil mi?

XMP açıktı kapattım overclock yaparken, BIOS'a girmeye çalışyorum giremezsem sıfırlayacağım. BIOS güncel.

BIOS sıfırladım aynı ayarları denedim yine aynı nedir sorun anlamaladım. Girdiğim voltaj değeri doğru girdim değil mi? Sabit 1.196v çekiyor. @the Prodigy

Dosya Ekleri

• IMG_2138.jpeg
    IMG_2138.jpeg
    317,6 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
XMP açıktı kapattım overclock yaparken, BIOS'a girmeye çalışyorum giremezsem sıfırlayacağım. BIOS güncel.

BIOS sıfırladım aynı ayarları denedim yine aynı nedir sorun anlamaladım. Girdiğim voltaj değeri doğru girdim değil mi? Sabit 1.196v çekiyor. @the Prodigy
Değerler doğru. Üstten Memory Fast Boot'u kapatıp Memory Failure Retry Count 4 yapabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı