Çözüldü RAM overclock sonrası sistemin çalışmaması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

animefanboy

Hectopat
Katılım
18 Ağustos 2020
Mesajlar
201
Arkadaşlar sistemi topladım BIOS güncellemesini yaptım anakartı 4133'de çalıştırayım dedim sonra ekran gelmedi, klavye mouseye renk gidiyor şu anda sorunu bulmaya çalışıyorum ama kasa çalıştırıyorum ne ekran geliyor ne de klavye mouse elektrik gidiyor. RAM'leri çıkardım taktım bir şey olmadı. Anakartımın üstünde sağ tarafta CPU yazan kısım kırmızı yanıyor sorun teşkil ediyor mu bilmiyorum. CPU fanı çalışıyor ekran kartının fanları dönmüyor acaba sorun ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Boot ile seçiyorum ekranın alt tarafı böyle değişik bozulmuş şekilde çizgi çizgi oluyordu yine Windows yükleme ekranı geliyor Windows 10 Pro seçtikten sonra bir ekran geliyor onu önerilen yapıyorum ondan sonra devam etmiyor şimdi flashı sildim 0'dan Windows indiriyorum olazsa yeni konu açarım.
Her şeyi doğru yaptığınızdan emin misiniz? Yazdırma işlemini nasıl yapıyorsun?

Bir ara bende sorundan çıkamıyordum eski Windows 7 CD'leri sağ olsun. Hayat kurtarıyor. 😃
 
Her şeyi doğru yaptığınızdan emin misiniz? Yazdırma işlemini nasıl yapıyorsun?

Bir ara bende sorundan çıkamıyordum eski Windows 7 Cd'leri sağ olsun. Hayat kurtarıyor. 😃

Şu an 0'dan kuruyorum büyük ihtimal ISO dosyası yerine USB'ye Windows olan WinRAR'ı bootladım internette falan sadece 1 tane ISO dosyasını seçiyoalr bende direk WinRAR olarak inmiş.
 
Şu an 0'dan kuruyorum büyük ihtimal ISO dosyası yerine USB'ye Windows olan WinRAR'ı bootladım internette falan sadece 1 tane ISO dosyasını seçiyoalr bende direk WinRAR olarak inmiş.
Aslında olabilir. Zaten format atacaksınız. İndirmeden önce WinRAR kaldır. Orijinal insin karışmadan. Veya indikten sonra WinRAR kaldır öyle de bir sorun teşkil etmez.

Sistemin düzelirse beraber oyun oynamak için arkadaş arıyorum :p
 
Kurulum sırasında her ihtimale karşı stok frekansta bırakın bellekleri. Ayrıca OC işlemini manuel mi yapıyorsunuz yoksa A-XMP mi kullanıyorsunuz? Mümkünse A-XMP ile bellek içerisindeki yerleşik profilleri uygulayın.
 
Eskisi ile aynı marka ve model olan yeni 8 GB'lık yeni RAM'imi takıyorum, bilgisayarı varsayılan değerlerle başlatıyorum, görev yöneticisine ve PC bilgilerine baktığımda RAM bilgisi 16 GB (2133 MHz) olarak görünüyor. Buraya kadar sorun yok.

BIOS'ta XMP ile RAM frekansını 3000 MHz yaptığımda anakartımda CPU debug ledi yanıyor ve sistem başlamıyor. Monitöre hiç görüntü gelmiyor. Klavye ve mouse çalışmıyor. Ama fanlar falan çalışıyor, yani sistem açık.

Anladığım kadarıyla benim sorunum da bu konudaki sorunla aynı. Burada belirtildiği gibi "sistemin fişini çekip BIOS pilini çıkarıp 30 saniye bekleyip tekrar takmak" sorunumu çözer mi?
 

Geri
Yukarı