RAM overclocklama

@saY tRFC gibi ikincil değerlerin hepsini otomatikte bırakmanı öneririm. 3200MHz 16-18-18-38, boot etmezse 16-20-20-40 değerlerini girmen yeterli. Bellek voltajı da 1.4V olsun.
Daha önceki denemelerime göre 3266 ya kadar boot problemi yaşamadım fakat bellek testi yapan herhangi bir uygulamada hata alıp oyunlarda crash, windowsda mavi ekran almam kaçınılmazdı.
Şimdi 3200MHz 16-20-20-20-40 1.4V GDM: disabled diğer her şey auto olarak deneyeceğim. Çalışırsa Cl14 3000 den daha iyi olabileceğini sanmıyorum fakat hiç olmazsa frekansın 3000 in üzerine çıkabildiğini göreceğim.

@saY anakartın desteklemiyor anlaşılan. Aynı frekansta gecikme düşürmekten başka şansın yok gibi duruyor.

@saY anakartın desteklemiyor anlaşılan. Aynı frekansta gecikme düşürmekten başka şansın yok gibi duruyor.
Anakart Zen+ da da 3466 Zen2 de 4400MHz destekliyor, bende ryzen 5 2600 var. Aynı anakart ve işlemciyle daha yüksek frekansta kullanan çok kişi var. Ryzen 4000 serisi için yeni BIOS gelirse birde onunla denerim artık. Şu durumda 3000MHz Cl14 den daha iyi bir çözüm yokmuş gibi duruyor deneyebileceğim başka bir şey yoksa.

@saY Aida64 ile ölçtün mü gecikmesi kaç çıkıyor? CL14’ün altına düşebiliyorsan düşmeyi dene derim. Olmadı ikincil değerlere bir el atarsın.

@saY Aida64 ile ölçtün mü gecikmesi kaç çıkıyor? CL14’ün altına düşebiliyorsan düşmeyi dene derim. Olmadı ikincil değerlere bir el atarsın.
5. sayfada attığım fotoğraftaki ikincil değerlerle başka bir programda şu değerleri aldım:
1587664650178.png

@saY Aida64 Cache & Memory Benchmark üzerinden bakmanı öneririm genelde o kullanılıyor karşılaştırma yapmak daha kolay olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı