Yeni Aldığım RAM Single Olarak Gözüküyor

qoLLardo

Kilopat
Merhaba, bilgisayarıma zamanında aldığım RAM'in aynısından yeni bir 8 GB RAM daha aldım. Bilgisayarım önceden 8 GB'dı şimdi ise 16 oldu. Aldığım RAM, önceki ramimle aynı marka ve model. Farklı değiller yani.
Ama CPU-Z programından bakınca RAM'lerden bir tanesi Dual, diğeri Single olarak gözüküyor.
Anakartım: H110M PRO-VD
Buna nasıl çözüm bulabilirim arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    7 KB · Görüntüleme: 108
  • Adsız.png
    Adsız.png
    7 KB · Görüntüleme: 102
2 Ram ayni frekansta calismiyor farkettin mi? Anakarttaki kullanim klavuzuna göre dogru slotlara taktin mi dual calismalari icin? Su an 1 ve 3. slota takmissin, ancak belki anakarta göre eger sadece 2 RAM varsa ve dual yapmak istiyorsan 2 ve 4. slotlara takman gerekiyodur. Bunu bir kontrol eder misin?
Tekrar baktim, zaten sadece 2 slot varmis. Bu durumda CPU Z slot 1 ve 3 olarak yanlis gösteriyor SPD sekmesinde. Ancak farkli frekanslarda calistiklari icin dual olarak algilamadi sistem onlari heralde. BIOS'tan ayni frekansta calistiklarina emin ol, XMP uygulaniyorsa ikisine de esit uygulansin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı