RAM taktıktan sonra bilgisayar açılmıyor

Beclab

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, geçen gün yeni bir RAM aldım ve bilgisayarımın boş olan slotuna taktım. İlk başta bilgisayar sorunsuz açıldı, ancak özelliklere baktığımda belleğe hala 8 GB dediğinden kapattım. Dışarıdan döndükten sonra tekrar denemek için, PC'nin güç kablosunu çektim; ancak güç düğmesini kapattım sanarken meğersem kapatmamışım, güç düğmesi açıkken kablosunu çekmiş oldum.

Bunu önemsemeden RAM'leri ters slotlara taktım, bunu yaptıktan sonra PC'yi başlattığımda görüntü gelmemeye başladı. Sadece eski RAM'imi taktığımda dahi PC'nin fanları dönüyor ama görüntü gelmiyor.

Şu ana kadar anakart pilini çıkartma, ekran kartını ve diğer bileşenlerin gevşekliğini kontrol etmek, PC'yi başka monitörlerde denemek gibi birçok şey denedim. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Dosya Ekleri

• 11111.PNG
    38,5 KB · Görüntüleme: 689
  • 222222222.PNG
    10,3 KB · Görüntüleme: 384
  • 3333333333333333.PNG
    20,8 KB · Görüntüleme: 299
  • 4444444444444444.PNG
    22,9 KB · Görüntüleme: 384
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hiç açıldığına dair bir belirti mi yok yoksa açılıyor ama logo da kalıyor gibi bir durum mu var. Bütün RAM kombinasyonlarını denediniz mi? Farklı bir PSU ile deneme imkanınız var mı? Boot menüsüne veya BIOS'a ulaşabiliyor musunuz?

Öncelikle sonradan taktığınız RAM mevcut RAM ile uyumsuz olduğundan sistem açılmış ama görmemiş.
Bu ikili aynı anakartta çalışmaz demek aldığınız RAM'i iade edin.

Sorununa gelirsen kasanın arkasındaki tüm kablo bağlantılarını ekran kartını RAM'leri ve BIOS pilini sökün.

10 dk kadar bu şekilde sistemi bekletin ve bekleme esnasında belli aralıklar ile Power tuşuna birkaç saniye peş peşe basın bırakın.

Sonra eski RAM'i ekran kartını ve BIOS pilini düzgünce takın ve kablo bağlantılarını yapın sistemi açın.

Eğer tak çıkar esnasında donanımlardan birine zarar vermediysen sistem açılacaktır.

Maalesef, bütün fanları dönüyor; ancak ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. Bu nedenle Boot menüsüne gelemiyorum. Bütün RAM kombinasyonlarını da denedim.

Pili ve RAM'leri çıkartıp 30dk bekledim ama yine de işe yaramadı maalesef. Uyumluluk konusunda, anakartım için uyumlu RAM'i seçmiştim özellikle, hatta aldığım sitenin teknik servisine de bunun hem RAM hem de anakartımla uyumlu olduğunu teyit ettirdim. Tak çıkart sırasında olabildiğince dikkat ettim, sadece ilk başta belirttiğim tuşunu kapatmadan güç kablosunu çekmek gibi bir hata yaptım.

Alakası yok gibi gelecek başta ama işlemciniz AMD ise fanın vidalarını gevşetiniz. Tabii ki RAM'lerin çalışır olduğundan eminseniz.

Resimlere sonradan baktım Intel miş.

Son düzenleme:
Hocam fanlar dönüyorsa sistem güç alıyor demek. Başka bir ekran kartı, varsa dahili kartınızla görüntü almayı deneyin. Bir de RAM'lerinizi sökün ve ödünç bir RAM bulup onunla deneyin.
Alakası yok gibi gelecek başta ama işlemciniz AMD ise fanın vidalarını gevşetiniz. Tabii ki RAM'lerin çalışır olduğundan eminseniz.

Sanırım Intel kullanıyor Intel yazıyor görsellerde.

Hocam sorun belli RAM sizlere ömür
Yapmayın, bir RAM ekleyelim dedik konu nerelere geldi.

Yakında maalesef parça ödünç alabileceğim kimse yok, pandemiden dolayı insanlara pek yaklaşamıyorum. Eski ekran kartımı bulabilirsem yarın ilk iş onunla deneyeceğim çok teşekkür ederim öneriniz için. Oysa ekran kartına dokunmamıştım bile ama denemeye değer.

Evet işlemcim Intel G4560, yine de öneriniz için teşekkür ederim.

Pili RAM'leri ekran kartını ve kasaya giden tüm kabloları çıkarmanız gerekiyor.
Aksi halde BIOS sıfırlanmaz ve statik elektrik boşalmaz.

Kabloyu direk çekmeniz bu soruna neden olmaz.

Ayrıca yeni alınan modülün anakarta uyumu değil mevcut RAM ile uyumu önemlidir.

Anladım, eğer PC'yi tekrardan açabilirsem yeni RAM ile uyumunu tekrardan deneyeceğim, yine görmezse öneriniz üzerine iade ederim.

Pili çıkarttığım sırada işlemci ve ekran kartı hala takılıydı. Yarın ekran kartını söküp tekrardan deneyeceğim, işlemciyi de çıkartmama gerek var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…