RAM yükseltme sonrası mavi ekran sorunu

wokie

Hectopat
Daha fazla  
2x2 GB olan RAM'leri 2x4 GB şeklinde yükseltmeye çalışıyorum ve her seferinde bir hata alıyorum. Lütfen yardım edin, neden olabilir?

• IRQL NOT LESS OR EQUAL
  • KERNEL SECURTY CHECK FAIL

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle sorun tamamen RAM uyuşmazlığında .Kingston firmasına mesaj attığımda chip setiniz uyumsuz dedi ben RAM alırken daha Chipset'den bahseden bir tane konu görmedim çok ilginç gerçekten.
main.png
spd.png

Bu da Kingston firmasının attığı mesaj :
"
thank you for your reply.
Unfortunately the P55 Chipset is unable to address memory modules build with 4Gbit DRAM Chips, which then make out the actual capacity of the Memory module.
All our current memory modules are build with 4Gbit or higher DRAM Chip Densities.
We would recommend to return the memory modules back to point of purchase.
"
Aldığım ürün : Kingston Hyperx Black İmpact 2*4GB DDR3 1600mhz Notebook Ram

--------------------------------------------------------------------------------
benim bu Ram sorun düzeltme şansım var mı ?
Uyuşmama nedeni nedir mhz değerleri mi ?
Teşekkürler @Murat5038 @painkiller @Siyah Martı @Nazım Paşa

Son düzenleme:
Eğer aldığın RAM anakartın ile uyumsuz ise yapacak bir şey yok bildiğim kadarıyla. Aldığın yerden iade veya değişim yapıyorlarsa konuş anlat durumu bence. Gene olmazsa elindeki RAM'leri satıp yeni ve uyumlu RAM alman gerekecek.

Eğer aldığın RAM anakartın ile uyumsuz ise yapacak bir şey yok bildiğim kadarıyla. Aldığın yerden iade veya değişim yapıyorlarsa konuş anlat durumu bence. Gene olmazsa elindeki RAM'leri satıp yeni ve uyumlu RAM alman gerekecek.
Hocam haklısınız da ben nereden bileyim chipsetin desteklemediğini? Chipset ne onu bile bilmiyorum. Sistemim DDR3 ben de ona göre aldım. Ürün elimde kaldı ancak sahibinden satmaya çalışıyorum...

Bu chipset olayını hala anlamadım. Benim anakartın chipseti P55M bu alacağım RAM'de nerede yazıyor, nasıl bir yol izlemem lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı