RAM yükseltme sonrası mavi ekran

Mackies

Hectopat
Öncelikle merhaba, Vatan bilgisayar'dan toplama olarak aldığım bilgisayar (Vatan bilgisayar topladı) 8 GB RAM idi. 1-2 ay sonra aynı marka aynı model, her şey aynı RAM aldım. Mavi ekran hatası almaya başladım. RAM'ler çakışıyor galiba, farklı farklı mavi ekran hataları alıyorum. Vatan Bilgisayar'a gitsem RAM'leri değiştirirler mi? Alalı 8 ay oldu. 14 ay daha garantisi var. Bir de mavi ekran hataları arada oluyor. Genellikle bilgisayar açılırken üst üste gelebiliyor. Bazen de gelmiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
Screenshot_2018-10-10-23-50-57-015_com.vatanbilgisayar.vatan.jpeg

Son düzenleme:
RAM'lerde sorun yok gibi gözüküyor. RAM'ler en az bozulan donanımlardır. Sorun anakartta gibi duruyor. Ya BİOS'da tek RAM çalıştır gibi bir seçenek var veya anakart 2 kanala aynı anda sinyal gönderemiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. RAM taktığınız slotta tek bellek olacak şekilde denediniz mi, slotta sorun olabilir. Birde bellekleri söküp takarken mutlaka gücü kesip statik elektiriği boşaltıp ondan sonra gerekli işlemleri yapın.

2. rami taktığınız slotta tek bellek olacak şekilde denedinizmi? Slotta sorun olabilir.
Amcam anlıyor o da demişti baya denedim slotlarda sıkıntı yok da hiç sizin başınıza geldi mi vatan bilgisayar değişim yapar mı?

Benimde dediğim gibi anakartta sorun olabilir anakartı garantiye ver onlar baska ramlerle denerler o ramlerle mavı ekran verırse zaten anakarttadır sorun ve garantı yapar çünkü senin sorunun deil.
Yanıtınız için çok teşekkür ederim [emoji173]️

Sizlik bir durum olup olmadığına maalesef onlar karar verecek. Siz gittiğinizde, ben bu 2. belleği aldığımdan beri mavi ekran hatası ile karşılaşıyorum daha önce böyle bir sorunum yoktu deyip aradan sıyrılın fazla detaya girmeyin. Ara sıra yaptığını da mutlaka belirtin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı