Ramazan Davulcusuna para verir misiniz?

Ramazan Davulcusuna bahşiş veriyor musun?

• Evet, her sene mutlaka veriyorum.

• Hayır, ben vermiyorum.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

homeros1

Megapat
Daha fazla  
Anketin şıkları çok net 2 cevap ile sınırlıdır. Her iki cevabında çok fazla sebebi olabilir. Yaşanılan coğrafi konum, kişiye göre değişen farklı düşünceler vs.

Sosyal üzerinde ki genellemeyi görebilmek için açılmış bir ankettir.

Her sene adettendir veya ayıp olmasın deyip 3-5 lira koyuyorum zarfa, fakat Ramazan davulcularıyla bir alakam yok. Ertesi gün işim olmadığı günler sahura kadar uyumuyorum zaten, işim olduğu günlerde ise alarmla rahatça uyanıyorum. Kısacası günümüzde Ramazan davulcularına kesinlikle ihtiyaç yok.

İşinde gücünde olanlara, malum Ramazan'da dininin gereğini (oruç tutmak) yerine getirirken aynı zamanda zorlu şartlarda alın teriyle evine ekmek götürmeye çalışanlara bir sözüm yok; onlara kolay gelsin lâkin gördüğüm kadarıyla azımsanamayacak oranlara tekabül eden kısım, gürültü yapıp "Nasıl para koparırım?" mantığıyla insanları rahatsız etmekten çekinmiyor ve aynı tutumları ısrarla devam ettirmekten geri kalmıyor.

Şahsen para vermiyorum.

Çalar saatler, alarmlar olmadan önce gayet başarılı bir meslekti bence. Yürüdükleri yolun haddi hesabı olmasa da, bazı insanlar rahatsız oluyor. Beni nedense huzurlandırıyor, çalan kişinin nasıl çaldığına bağlı :D.

Yürüdükleri yolun haddi hesabı olmasa da

Yürüdüklerine emin misiniz? Bizim mahalledeki elektrikli motora davulu bağlamış bi eliyle sürüyor bi elinde de tokmak var, öyle geziyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı