Ramazan Davulcusunu Şikayet Etmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
6
Yer
İstanbul
Bildiğim kadarıyla belirli bir saatten sonra gürültü yapmak yasak. Bunun gece 2'den önce olduğu aşikar. Buna rağmen bu davulculara neden izin veriliyor? Ya da neden ceza verilmiyor? Polise şikayet etsem sonuç alabilir miyim? Günümüzde insanları uyandırmak, rahatsız etmekten başka bir işe yaradığı yok. Peygamber zamanında olduğunu sanmıyorum zaten. İsteyen telefonuna alarmını kurar. İmsağa 2 saat varken milleti uyandırmanın anlamı ne? Bir de bayram sonuna doğru 5-6 kere para toplanması var. Çalan kişiyi görüyorum. Tanımadığım biri. Ama gel gör ki ay sonu gelenler ilkokuldan tanıdığım "serseri" diyebileceğim kişiler. Bir yerden davul bulup son gün siftah yapıyorlar. Osmanlı adeti diyecekseniz Osmanlı'nın tüm adetleri duruyor mu günümüzde? Böyle gereksiz, saçma bir şey niye duruyor peki?

Çözüm
Cidden yazık. Bazı şeyler kaybolduktan sonra kıymeti anlaşılır. Memleket olarak 3 ya da 5 tane geleneksel adetimiz var zaten, 2 gram uyku yüzünden ona da düşman olmuşuz.
Bu tarz gelenekleri köyünüzde bırakmalısınız. Şehir yaşamına uygun değil. Düğün, düğün konvoyu, kapıdan gelin alma ve davul terörü gibi geleneklerinizi gidin köyünüzde ya da kimseyi rahatsız edemeyeceğiniz alanlarda yapın. Ben empati yoksunu insanların rahatsız edici geleneklerine maruz kalmak zorunda değilim.
Özet olarak; Köyünüze gidin.
Ne oruc tutani uyandiriyor ne de oruc tutmayani uyutuyor :) Çok da gerekli bir şey degil artik gunumuzde.

Cidden yazık. Bazı şeyler kaybolduktan sonra kıymeti anlaşılır. Memleket olarak 3 ya da 5 tane geleneksel adetimiz var zaten, 2 gram uyku yüzünden ona da düşman olmuşuz.
Uyuduğumu kim söyledi. Sıcaklayıp camı açıyorum, bir tane ***** gelmiş dibimde bam, güm vuruyor. Uyuyan bebeği uyandırıyor. Onunla belki de yarım saat uğraşacak benim, annesi. Davulu bir kişi çalmasına rağmen ay sonu 5-6 davulcu dolaşıyor para için. Bunun gelenekliği nerede? Herif arabayla geziyor. Çok gelenek istiyorsanız buyurun fes ile gezin. Telefon kullanmayın. Osmanlı'da telefon mu vardı?

Uyuduğumu kim söyledi. Sıcaklayıp camı açıyorum, bir tane ***** gelmiş dibimde bam, güm vuruyor. Uyuyan bebeği uyandırıyor. Onunla belki de yarım saat uğraşacak benim, annesi. Davulu bir kişi çalmasına rağmen ay sonu 5-6 davulcu dolaşıyor para için. Bunun gelenekliği nerede? Herif arabayla geziyor. Çok gelenek istiyorsanız buyurun fes ile gezin. Telefon kullanmayın. Osmanlı'da telefon mu vardı?

Merak etmeyin çocuklar yine de sorunsuz büyür, kendimden biliyorum.
Geleneklerin bazıları yok oldu diye diğerlerini de yok etmeye çalışmak bana saçma geliyor sadece.
Bir şeyin nesli nasıl olsa tükeniyor zaten deyip tamamının kökünü kazımaya çalışmak bu sadece. Ben 34 yaşıma geldim sizi anlayabilecek kadar rahatsızlık duymadım şimdiye kadar. O yüzden size karşı empati besleyemiyorum kusura bakmayın.

İnsanlığı kaybetmiş bir toplumda iki davul sesini mi gelenekten sayalım yani? Kendi vatandaşına düşman olmuş bir iktidar varken adam gibi gelenekleri korudular da biz mi sahip çıkmadık? Yalan söylemeyi, hak yemeyi, İstiklal caddesinde oruç tutanlara tasmalı kölelerini saldırtmayı mı gelenekten sayalım? Böylesine çürümüş bir toplumda davaul tokmaklayarak mı gelenek korunuyor? Çok komik. :)

İnsanlığı kaybetmiş bir toplumda iki davul sesini mi gelenekten sayalım yani? Kendi vatandaşına düşman olmuş bir iktidar varken adam gibi gelenekleri korudular da biz mi sahip çıkmadık?
Bu konu kimseyi bir yere getirmez. Kim nereye çekerse konuyu o tarafa gidiyor zaten . Tarihte bir çok insan zulümle yaşayıp öldüler. Kemerlerini sıkı takarsan türbülans tan etkilenmezsin. Az sakin..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı