RAM'e veya işlemciye OC yapmanın zararları ve yararları

Prime95 testine sokup test sonuçlarını atayım o zaman hocam.


Tamam. Prime95 yapmayayım mı o zaman?

Yapabilirsin fakat voltajı abartma( 1.3 volt'u geçme). Sonuçları bana atmana gerek yok eğer OC sonrası bu testte bir hata ya da çökme/ mavi ekran durumu ile karşılaşmıyorsan çok büyük ihtimal ile stabilsin demektir.
 
Hocam eğer işlemci kilidi açık ise Ryzen Master daha iyi olur.

Adamın işlemcisi eski ise ne yapacak?
PC kullanıcılarının en az %5'i hala eski nesil işlemci kullanıyor.

Ryzen Master'dan yapılan OC'ler sağlıklı değildir. En sağlıklı OC BIOS'dan yapılandır.
 
İşlemciye overclock yapmak bence mantıklı ama RAM'e overclock yapmak çok saçma RAM bozulmaya çok müsait bir parça ve en fazla 4 FPS artar üst düzey bir RAM değilse overclock yapma.
 
İşlemciye overclock yapmak bence mantıklı ama RAM'e overclock yapmak çok saçma RAM bozulmaya çok müsait bir parça ve en fazla 4 FPS artar üst düzey bir RAM değilse overclock yapma.

Ryzen işlemcilerde ve özellikle APU işlemcilerde RAM performansı çok etkiliyor hocam. Kaliteli çipi bulunan belleklerde OC yapılması sakıncalı değildir. Örnek olarak kendi ramimde bulunan Micron e-die çip vltaja çok dayanaklı olduğu için OC konusunda sıkıntı çıkarmaz.
Yanlış bilgi verme!
BIOS'tan yapılan OC de iyidir ama riskli olabilir, Ryzen Master ise ideal şekilde işlemciyi OC eder, bardak asla taşmaz(yettiği kadar yapar).

Maalesef yanlış biliyorsun. Ryzen Master gereksiz voltaj verip işlemcinin ısınmasına sebep olabiliyor. En iyisi size bunu @Jotariel anlatsın. Daha detaylı bir şekilde benim yerime anlatabilir.
 
İşlemciyi bir teste sokma kimse de nasıl yapacağına ilişkin bilgi vermemiş. AIDA64 indir ilk başta sonra şu kodu gir hem kullanım kısıtlanmaz hem de ömürlük kullanırsın.

Eki Görüntüle 949945

Programda algılayıcı sayfasını aç sonra seçeneklerde sistem kararlılık testi olacak ilk üç tik seçili olsun bir test yap 1 dakika tutsan yeter bana kaç Volt çektiğini ve ne kadar ısındığını söyle.

Ekran görüntüsü 2021-03-31 104527.png


Başka Key var mı?
 

Geri
Yukarı