S
Bu işlemi yapmaya değer mi? 3000 Mhz yapıyoruz ama CL değeri artıyor. Hangisi daha önemli?@Silinen üye Sitesine baktım da 4000 MHz kit bile problemsiz çalışmış. Voltaj olarak 1.35V verebilirsin. Frekansı 3200 MHz yaptıktan sonra gecikmelere 18-22-22-36 gibi değer girip Memtest ile test edebilirsin. Testi başarılı geçerse ilk değeri düşür. Belli bir süre sonra test hata verecek. Hata verdiği değerin bi' üstünü ayarla CL değeri olarak. Ardından 2. ve 3. değeri aynı şekilde birer birer düşür. Yine testte hata aldığın sayıların bi' üstünü ayarla ve kaydet. tRAS değerine gelirsek, abartmamak şartıyla -30 üzeri gibi- bir değer yazman yeterli. Kısaca bu şekilde.
Benim bu konu hakkında fikrim yokBu işlemi yapmaya değer mi? 3000 Mhz yapıyoruz ama CL değeri artıyor. Hangisi daha önemli?
2400 vs 3000 mhz ram arasında 10 ila 15 fps oynuyor bence hiç de gereksiz değil.OC yapılan parçalar arasında en gereksizi RAM'dir. Fark hissedilmez bile boşu boşuna zorlayıp ömrünü yemeye gerek yok.
Herkes Ryzen için Mhz önemli diyor ve 2400 Mhz yüzünden az FPS alıyorum gibi hissediyorum. RAM satmak para ve zaman kaybı olacağı için uğramamıştım ama hep keşke 3000 Mhz olsa diye geliyor aklıma. Bir keresinde 3000 Mhz yapmıştım ve kontrol ettiğim zaman olmuş gözüküyordu ama FPS fark etmemişti. Bir şeyi yanlış mı yaptım diye düşünmüştüm. CL 16 3000 Mhz yapmıştım. 2 saat GTA 5 oynadıktan sonra FPS artmadığı için eksi haline çevirmiştim.Benim bu konu hakkında fikrim yok![]()
2400 vs 3000 mhz ram arasında 10 ila 15 fps oynuyor bence hiç de gereksiz değil.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.