RAM'lere OC yapılır mı?

• Konuyu başlatan Silinen üye 164587
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 65
  • Görüntüleme 6.148
S

Silinen üye 164587

Ziyaretçi
Arkadaşlar Selam;

Elimde 2 tane 8GB'lık GSkill'ın şu RAM'inden bulunmakta. Ben bu RAM'lere OC yapıp hızını 3000 veya 2800 gibi bir değere çıkarabilir miyim? Daha doğrusu sağlıklı çalışabilmeleri için eğer yapılabiliyorsa ne kadara çıkartabilirim?

Sistemim: I5 7500, MSI Z270 Gaming M3 anakart.

@judgmennt Frekans arttırdığından artı sağlar tabii. 1.5V fazla biraz. 1.45'i geçmemeye çalışın. Aşağıdaki programla belleklerin hangi çiplere sahip olduğunu öğrenebilirsin. Ben de buna göre gecikme-voltaj-frekans önerisi yapabilirim.

@judgmennt Frekans arttırdığından artı sağlar tabii. 1.5V fazla biraz. 1.45'i geçmemeye çalışın. Aşağıdaki programla belleklerin hangi çiplere sahip olduğunu öğrenebilirsin. Ben de buna göre gecikme-voltaj-frekans önerisi yapabilirim.
8Gb Hynix M-Die olması lazım. Bu programla bakmamıştım ama redditte bir konuda RAM'lerin isimlerine göre hangi çipe sahip olduğunu belirtmişlerdi.
Düzenleme: CL14 3200 MHz denemesi yaptım 1.4V ile ama sistem boot olmuyor. Hiçbir türlü CL16'dan düşük değer ile sistemi boot edemedim. CL16 ile boot oluyor ama dediğim gibi stabil değildi 1.4V'de.

Hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadım 😕. 3600 MHz ve CL16'da Memtest'te herhangi bir problem oluyor mu? Yoksa sadece Windows ortamında mı sıkıntı çıkıyor?
Normalde amacım işlemciyi test etmekti. Auto ayarlarda PBO+autoOC ile hiçbir türlü oyunlarda 4.1GHz(4.05-4.15 arası değişken), benchlerde 3950-3975 MHz üstüne çıkamıyordum. Belki RAM MHz'sini arttırırsam bu mümkün olur dedim ama daha Prime95'i başlatır başlatmaz hata vermeye başladı. 😀 Amacım oyunlarda 4.2 GHz auto boost alabilmek ama PBO enhanced mode 4 denesem bile tek yaptığı şey voltajı arttırmak oluyor. 1.43V civarında çalışıyor oyunlarda ama 4150 MHz'yi geçemiyor sanki kilit vurulmuş gibi. SOC voltage mı kısıtlıyor diye düşünmeden edemiyorum. 1.1V default hali 1.2'ye kadar sıkıntı yok deniyor. Acaba 1.2 yapıp denesem mi?

Son düzenleme:
Öneri yapabilir misiniz?
RAM1.PNG

@judgmennt El ile çarpan ve voltaj girmek daha mantıklı bana kalırsa. SoC voltajıyla pek alakası yok o durumun.
@saY Hynix CJR çipleri gerçekten Samsung B-die tarafını aratmıyor. Anakartının yettiği kadar basabilirsin overclocku. Aşağıya bi' örnek bırakıyorum.

3f5hV9N.jpg

@160634 Dostum o çipler hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadım. Kusura bakma.

Bunlar da benimkiler 😄. Anakart sağ olsun stabil değiller ama.

a.png

@judgmennt El ile çarpan ve voltaj girmek daha mantıklı bana kalırsa. SoC voltajıyla pek alakası yok o durumun.
@saY Hynix CJR çipleri gerçekten Samsung B-die tarafını aratmıyor. Anakartının yettiği kadar basabilirsin overclocku. Aşağıya bi' örnek bırakıyorum.

Eki Görüntüle 447841

@160634 Dostum o çipler hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadım. Kusura bakma.

Bunlar da benimkiler 😄. Anakart sağ olsun stabil değiller ama.

Eki Görüntüle 447843
Anakartım en fazla 3466 destekliyor. Bıraktığınız örnekten pek bir şey anlamadım maalesef voltajı sabit tutup 18-18 olan yerleri 19-19 mu yapayım?

Silinen üye 164587, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı