RAM'lerin kaç MHz çalıştığını nasıl anlarım?

Anlayamadım hangi değere bakıyoruz? SPD bölümünde sağda üst köşede 800MHz değeri yok ki.
CPU-Z'den DRAM Frequency'ye bakın. Orada yazan 800MHz DDR olduğu için 2 ile çarpılır.

Görev yöneticisinde de 800 yazması gerekli değil mi?
Görev yöneticisinde tam değer yazar, 1600MHz yazmalıydı. Ancak görev yöneticisi her zaman doğru değerleri vermiyor.

XMP-1600 yazan yerdeki ve SDP bölümündeki en sağdan üstteki değeri X2 yapacaksınız. 800 MHz ise iki ile çarpılır DDR sistemlerde.
abi alakasız bir soru soracağım bilgili birine benziyorsun.ASUS Prime B450M-K anakart ve corsair spec delta kasam var.Fakat kasanın güç kaynaksız modelini aldığım içinden fan kontrolcüsü çıkmadı.Vatan daki çalışanlar kumandalı fan kontrolcüsü ile veya mobil yazılımlı kontrolcüler ile kontrol edebileceğimi söyledir.peki ben normal bir fan kontrolcüsü ile bağlayıp pc den kontrol edebilir miyim?

CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM İLK DEFA PC TOPLADIM ÇOK TEKNİK BİLGİM YOK :)

Ramların kaç MHz ile çalıştığının kesin bir bilgisi yok bilgi kirliliği çok fazla
Başlata girip CMD yaz çıkan siyah ekrana wmic memorychip get speed komutunu yaz enterla. Kaçta çalıştığını göreceksin.

Dosya Ekleri

• z.png
    z.png
    106,9 KB · Görüntüleme: 98
  • z1.png
    z1.png
    29,6 KB · Görüntüleme: 84
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı