Rampage Helios C2 sıvı soğutucu çalışmamaya başladı

raventhefool

Zeptopat
Katılım
11 Nisan 2024
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam hepinizden özür dilerim. Telefondan girdiğim için detaylı bakamadım.

Sorunuma gelecek olursak arkadaşlar ben sıvı soğutucumu sorunsuz bir şekilde 1 yılı aşkın süredir kullanıyordum ve bilgisayarımla ilgili hiçbir şikayetim yoktu. Fakat yaklaşık 1 haftalık tatilimden döndüğümde bilgisayarımı açmaya çalıştığımda kendi kendine kapandığını fark ettim. İlk defa yaşadığım için umursamadım ve tekrar açıp başında bekledim, bu sefer sorunsuz bir şekilde açıldı bilgisayarimi bir sure bu sekilde kullandim ve sicaklik degerlerinin normal oldugundan emin olduktan sonra uzeri de durmadim. Fakat bu kendi kendini kapatma sorunu her geçen gün arttı.

Şu an bilgisayarım açılıyor fakat işlemci fazla ısındığı için kendi kendini kapatıyor. Sıvı soğutucu pompama baktığımda RGB ışıklarının yanmadığını fark ettim (daha önce sorunsuz bir şekilde yanıyordu) sonrasında pompanın çalışmadığını anladım çünkü pompa sesi gelmiyordu. Sorunun pompada olduğunu düşünüp yeni bir sıvı soğutucu satın aldım ve onu taktığımda aynı önceki pompada olduğu gibi bilgisayarı ilk açtığımda 1 saniyelik de olsa RGB ışıklarının yandığını fakat sonrasında hemen sönüp hiç ses çıkarmadığını fark ettim. Sorunun başka parçalarda olup olmadığını anlamak için RAM'lerimi ve SSD kartımı başka bir bilgisayara takıp çalıştırmayı denedim (donanımdan çok anlamıyorum okuduğum kadarıyla o parçalardan kaynaklı olabileceğini düşündüm) ve taktığım bilgisayar sorunsuz bir şekilde çalıştı.

Son olarak elimde 0 hiç kullanılmamış stok işlemci fanımı takıp calıstirmayi denedim, çok ilginç bir şekilde fan ilk acildigi an hızlı dönüyor sonra birden yavaşlıyor. Fakat bilgisayar işlemcim ısındığı için tekrar kapanıyor ve fan otomatik olarak hızlanmıyor. Sanki aldığı güç yetmiyormuş gibi ama dediğim gibi bu bilgisayar daha önce hiç böyle bir sorun yaşatmamıştı, sizce sorun ne olabilir? Gerekirse sistem özelliklerimi yazabilirim hatta video çekip upload bile atabilirim, yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem Özelliklerim:
RX580 8 GB
Ryzen 5 5600
Gigabyte B450M S2H anakart
16 GB RAM
X-Power 650W 80Plus PSU
Rampage Helios C2 sıvı soğutucu
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemimiz işlemci anakart ekran kartı olarak aynı, hocam benim görebildiğim kadarıyla bu anakart sanırım 5600e güç veremiyor, bu işlemciden önce 2600 kullanıyordum sorun yoktu bu işlemciye geçince anakarttan ses gelmeye başladı, Rampage olduğu için sistemide bozmuş olabilir.
 
Sistemimiz işlemci anakart ekran kartı olarak aynı, hocam benim görebildiğim kadarıyla bu anakart sanırım 5600e güç veremiyor, bu işlemciden önce 2600 kullanıyordum sorun yoktu bu işlemciye geçince anakarttan ses gelmeye başladı, Rampage olduğu için sistemide bozmuş olabilir.
anakartı değiştirsem sizce sorun düzelir mi yoksa ben tüm sistemi tamamen bozmuş olabilir miyim ?
 
Anakartı değiştirsem sizce sorun düzelir mi yoksa ben tüm sistemi tamamen bozmuş olabilir miyim?

Hocam o konuda kesin bir şey diyemem, tüm parçaları tek tek test etmek gerekiyor ben PSU bozuk derim bir bakarsın bir tane kablo çıkmıştır yanlış bilgi vermiş olmayayım.
 

Geri
Yukarı