Rampage zenıth ZN27OL240 OLED alınır mı?

Bütçe
30000

EmirBey444

Femtopat
Daha fazla  
Monitör
Rampage ZENITH ZN27OL240 27 OLED
Bütçeyi zorlamayacak OLED monitör bakarken gördüm. Sanırım yeni bir model sizce alınır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
neden alınmasın? yerli markalara destek çıkmazsak nasıl gelişecekler, nasıl büyüyecekler, nasıl daha iyi ürünler üretecekler daha ürün hakkında bilgin bile yok, ön yargılı olmak iyi birşey değildir. kardeşim iyice araştır bence şans verilebilir tasarımı gayet güzel panelin üreticisi zaten belli isme pek takılma diğer özellikleri sana uyarsa alabilirsin bence.

Markasız almak için biraz pahalı. Bilinen markaların 2-3 bin lira gerisinde sadece. Bugünkü fiyatlar yarın artacağı için malumunuz ülkede fiyat muhabbeti de açılmıyor. Monitör ile ilgili dikkatimi çeken şey 150.000:1 kontrast oranından bahsediliyor. Acaba bir sıfırı eksik mi koymuşlar diye defalarca bakmama rağmen bildiğimiz 150.000:1. Mini LED VA panellerde bile 50.000:1 gibi kontrastlara erişilebiliyor. Büyük ihtimalle web sitesini hazırlamaya bile uğraşmamışlar.

neden alınmasın? yerli markalara destek çıkmazsak nasıl gelişecekler, nasıl büyüyecekler, nasıl daha iyi ürünler üretecekler daha ürün hakkında bilgin bile yok, ön yargılı olmak iyi birşey değildir. kardeşim iyice araştır bence şans verilebilir tasarımı gayet güzel panelin üreticisi zaten belli isme pek takılma diğer özellikleri sana uyarsa alabilirsin bence.
Kaliteli ürün üreterek büyüyecekler.

Markasız almak için biraz pahalı. Bilinen markaların 2-3 bin lira gerisinde sadece. Bugünkü fiyatlar yarın artacağı için malumunuz ülkede fiyat muhabbeti de açılmıyor. Monitör ile ilgili dikkatimi çeken şey 150.000:1 kontrast oranından bahsediliyor. Acaba bir sıfırı eksik mi koymuşlar diye defalarca bakmama rağmen bildiğimiz 150.000:1. Mini LED VA panellerde bile 50.000:1 gibi kontrastlara erişilebiliyor. Büyük ihtimalle web sitesini hazırlamaya bile uğraşmamışlar.
Merhaba, o bilgiler yanlış yazılmış satış yapılan sitelerde. Ben bu ürünü araştırıp satın aldım, görüntü kalitesi gayet güzel çünkü LG oled panel kullanıyor ve Oled panellerde teknik olarak kontrast oranı sonsuzdur. Oled lerde kronik sorun olan metinlerin etrafındaki sacaklanmalar vb durumlar sebebiyle benim gözümü oldukça yordu bu sebeplerden dolayı iade ettim. Sadece bu Oled değil sanırım son yıllarda piyasaya sürülen Oled lerle alakalı bana iyi gelmiyor, özellikle QD-Oled lere hiç bakamıyorum gözlerimi çok aşırı rahatsız ediyor. Halbuki 2022 yılında piyasa sürülülen lg c2 televizyonu ve 2023 yılında satın aldığım oled ekrana sahip laptop umu severek kullanıyorum. Sonuç olarak Rampage oled monitörü satın alabilirsiniz garantisi 2 yıl olarak belirtildi, fiyatı ben aldığımda 24bin tl idi. Göz yorgunluğu olayı cok fazla kişide olmuyor. Satın almak isteyenler için yardımcı olmaya çalıştım umarım faydalı olmuştur.

Merhaba, o bilgiler yanlış yazılmış satış yapılan sitelerde. Ben bu ürünü araştırıp satın aldım, görüntü kalitesi gayet güzel çünkü LG OLED panel kullanıyor ve OLED panellerde teknik olarak kontrast oranı sonsuzdur. OLED'lerde kronik sorun olan metinlerin etrafındaki sacaklanmalar vb durumlar sebebiyle benim gözümü oldukça yordu bu sebeplerden dolayı iade ettim. Sadece bu OLED değil sanırım son yıllarda piyasaya sürülen OLED'lerle alakalı bana iyi gelmiyor, özellikle qd-OLED'lere hiç bakamıyorum gözlerimi çok aşırı rahatsız ediyor. Halbuki 2022 yılında piyasa sürülülen LG C2 televizyonu ve 2023 yılında satın aldığım OLED ekrana sahip laptopumu severek kullanıyorum. Sonuç olarak Rampage OLED monitörü satın alabilirsiniz garantisi 2 yıl olarak belirtildi, fiyatı ben aldığımda 24bin TL idi. Göz yorgunluğu olayı cok fazla kişide olmuyor. Satın almak isteyenler için yardımcı olmaya çalıştım umarım faydalı olmuştur.

Qd OLED'lere neden bakamıyorsun?

Qd OLED'lere neden bakamıyorsun?
Günlerce araştırdım reddit de benim gibi bir çok kişinin aynı sorunları yaşadığını görünce peşini bıraktım. İçinde bulunan hangi teknolojinin rahatsız ettiğini haala bulamadım ama artık araştırmıyorum. Sorunuzun asıl cevabı olarak tam olarak hissteklerimi anlatmaya çalışayım; Ekrana bakar bakmaz odaklanmama izin vermiyor aynı zamanda gözlerimi aşırı yakıyor, bakmaya devam ettikçe daha kötüye gidiyor gözler kuruyor baş ağrısı vs ilerliyor. Monitöre uzu süre baktıntan sonra başka bir yöne bakınca görüşümün bozulmuş olduğunu fark ediyorum, aynı zamanda sinir, öfke benzeri bir huzurluk yaratıyor. Alışır diye 4-5 gün kullanmaya çalıştım daha kötüye gitti. Evet garip gelebilir bu gibi sorunlar deneyimledim. Yerli forumlarımızda bu durumlardan bahsetmiyorlar, hatta bu konuda konu açmıştım, doktora git gibi cevaplar aldım. Reddit gibi forumlara bakarsanız özellikle qd-oled lerde bir çok kişinin göz yanması, baş ağrısı gibi sorunlardan bahsettiğini görebilirsiniz. Bu olay kişiden kişiye değişiyor tabiki, yoksa fazlasıyla oled monitör satışta, ciddi bir sorun olsa satmazlardı sanırım. 2022-2023 üretimi oled panellerle bir sorunum yok.

Günlerce araştırdım reddit de benim gibi bir çok kişinin aynı sorunları yaşadığını görünce peşini bıraktım. İçinde bulunan hangi teknolojinin rahatsız ettiğini haala bulamadım ama artık araştırmıyorum. Sorunuzun asıl cevabı olarak tam olarak hissteklerimi anlatmaya çalışayım; Ekrana bakar bakmaz odaklanmama izin vermiyor aynı zamanda gözlerimi aşırı yakıyor, bakmaya devam ettikçe daha kötüye gidiyor gözler kuruyor baş ağrısı vs ilerliyor. Monitöre uzu süre baktıntan sonra başka bir yöne bakınca görüşümün bozulmuş olduğunu fark ediyorum, aynı zamanda sinir, öfke benzeri bir huzurluk yaratıyor. Alışır diye 4-5 gün kullanmaya çalıştım daha kötüye gitti. Evet garip gelebilir bu gibi sorunlar deneyimledim. Yerli forumlarımızda bu durumlardan bahsetmiyorlar, hatta bu konuda konu açmıştım, doktora git gibi cevaplar aldım. Reddit gibi forumlara bakarsanız özellikle qd-oled lerde bir çok kişinin göz yanması, baş ağrısı gibi sorunlardan bahsettiğini görebilirsiniz. Bu olay kişiden kişiye değişiyor tabiki, yoksa fazlasıyla oled monitör satışta, ciddi bir sorun olsa satmazlardı sanırım. 2022-2023 üretimi oled panellerle bir sorunum yok.
3.nesil qd oled monitör kullanıyorum, bende bu sorunlar olmuyor.

İlk nesil oled monitörlerde belki bazı kişileri tetikleyebilecek sorunlar olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı