Rap müzik hangi kitleye hitap ediyor?

Türkiye'de rap konusunda Ceza ve Sagopa harici gerçekten pek fazla kaliteli isme rastlamadım.
Ya hocam çıkın artık şu kafadan çıkarın şu at gözlüklerini n'olur cidden belirli bir kitle var sadece şu cümleyi kuruyor, ne gün içerisinde müzik dinliyorsunuz ne de yeni sulara açılıyorsunuz saplanıp kalmışsınız cidden bunun zevklerle ve renklerle alakası yok artık. Kapamışsınız kendinizi telefonunu göster diyen dayılar gibi. Yapmayın.

Ya hocam çıkın artık şu kafadan çıkarın şu at gözlüklerini n'olur cidden belirli bir kitle var sadece şu cümleyi kuruyor, ne gün içerisinde müzik dinliyorsunuz ne de yeni sulara açılıyorsunuz saplanıp kalmışsınız cidden bunun zevklerle ve renklerle alakası yok artık. Kapamışsınız kendinizi telefonunu göster diyen dayılar gibi. Yapmayın.

Haklı bir isyan. İnsanlar sadece Ceza ve Sagopa dinledikleri için ya da başka sanatçı dinleyip onlardan Ceza veya Sagopa tarzında bir şey bekledikleri zaman onu alamadığında hep bunu söylüyor. Delinin biri kuyuya taş atmış misali kim yazarsa bir başkası devamını getiriyor sanki ülkede hiç rap şarkı yapan kimse yokmuş gibi.

Bu aynı çocukluğunda oynayıp çok beğendiğin bir oyunu, her zaman en güzel oyun olarak betimlemen ama diğer hiçbir oyunla karşılaştırmaman gibi.

Günümüzde Rolex rap sözü olmuş. Az düşünün abi kendileri Rolex takıyor. Dışardakiler zor zamanlar geçiriyorlar. Rap haklının yanında olan değil mi? Poptan farkı bu değil mi? Yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Günümüzde Rolex rap sözü olmuş. Az düşünün abi kendileri Rolex takıyor. Dışardakiler zor zamanlar geçiriyorlar. Rap haklının yanında olan değil mi? Poptan farkı bu değil mi? Yoksa ben mi yanlış biliyorum?
Ben şahsen aynı düşüncede değilim, eğer adam ghettodan çıkıp yaptığı iş ile koluna 200.000TL lik saat takıp Mercedes sürüyorsa, bunu şarkısında söyleme hakkına sahiptir.

Günümüzde rolex rap sözü olmuş. Az düşünün abi kendileri rolex takıyor. Dışardakiler zor zamanlar geçiriyorlar. Rap haklının yanında olan değil mi? Poptan farkı bu değil mi? Yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Pop ta nasıl söylediğin önemli, rapte ise ne söylediğin. Pop 3 kelime ile rhyme oluşturup onları akılda kalıcı bir şekilde söylemektir.

At gözlüğüm yok, birçoğunu dinledim ve beğenmedim. Daha doğrusu onların rap müziğinden beklediğimi bulamadım. Tarz meselesi, benim beklentilerime göre çıkmadı.

İşin garibi, kimseye ofansif bir yorum yapmamışken gelip bana at gözlüğü kullanıyorsun demen; rap müzik dinlerdim, şu an biraz daha Metal'e sarmış durumdayım. Metal'e geçmemin sebebi neydi? Sözler, ritim, anlam.

Ne gün içerisinde müzik dinliyorsunuz ne de yeni sulara açılıyorsunuz saplanıp kalmışsınız cidden bunun zevklerle ve renklerle alakası yok artık.

Var, müzik çok dinlerim ben; kah arkadaşlarımla kah kendi başıma. Saplanıp kalmadım, listelerimi genişletmeye devam ediyorum ve kendime göre kaliteli bir iş bulduğumda atıyorum. O bahsettiğin kitleden değilim ben, ben sadece bir dinleyiciyim ve kaliteli bulduğumu dinlerim hepsi bu. Hiçbir delinin kuyuya attığı taş umrumda değil, kimsenin zevki beni ilgilendirmez. Ben kendi istediğim şekle uyan müziği dinlerim.

Peki sormazlar mı, insanlar sadece fikir belirtirken; kimseye veya hiçbir kitleye ofansif bir yorumda bulunmamışken bir başkasının çıkıp "at gözlüğünü çıkar" demesi fikirlere saygısızlık değil midir diye?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı